Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: «Мінагрополітики продовжує прийом заявок від аграріїв на компенсацію пересіву озимих до 15 травня»
» » Микола Присяжнюк: «Мінагрополітики продовжує прийом заявок від аграріїв на компенсацію пересіву озимих до 15 травня»

Микола Присяжнюк: «Мінагрополітики продовжує прийом заявок від аграріїв на компенсацію пересіву озимих до 15 травня»


На сьогодні не всі аграрні підприємства встигли подати заявки до Мінагрополітики на компенсацію втрат від пересіву озимих, тому відомство продовжує термін подачі до 15 травня. Про це сьогодні, 11 травня, у рамках робочої поїздки до Закарпатської області повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.
«Ми продовжили прийом заявок до 15 травня, тому що підприємства не встигли подати заявки на компенсацію. І проблема не в термінах подачі. Мала кількість звертань пов’язана з тим, що сільгоспвиробники не хочуть після отриманих коштів мати постійний контакт протягом року з перевіряючими структурами, оскільки це вимагає чимало часу і відриває виробника від виробництва», - повідомив Міністр.
Окрім того, небажання аграріїв отримувати державні кошти пов’язане також з вимогами до пересіяних культур.
«Аграрії не подають заявки на компенсацію, оскільки в постанові передбачено, що власник сільгосппідприємства, отримуючи компенсацію, не має права на заявлених площах сіяти технічні культури. А повинен сіяти або ранні ярові, або круп’яні, або кукурудзу. Тому ми продовжуємо термін подачі, кошти є, і після завершення прийому ми розпочинаємо виплати за заявками», - відмітив очільник Мінагрополітики.





Схожі новини
  • Присяжнюк: Аграрії завершать сівбу основних ярих культур до середини травня
  • Держава виділила 5 мільйонів гривень на компенсацію за придбання доїльних апаратів
  • Аграріям визначили умови та перелік документів для отримання права на компенсацію страхового платежу
  • Мінагрополітики: Селяни подали заявки на 4,6 мільйонів гривень за збереження 11 тисяч голів молодняку ВРХ
  • Микола Присяжнюк: Сільгосппідприємства отримуватимуть кошти за нових корів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.