Аграрний тиждень. Україна
» » 2012 рекордний за площею посівів технічних культур
» » 2012 рекордний за площею посівів технічних культур

2012 рекордний за площею посівів технічних культур












У 2012 році аграрні експерти очікують максимальні площі посівів технічних культур за останні декілька років, зокрема соняшнику та кукурудзи. Такий прогноз подтвенрждается величезним обсягом імпорту посівного матеріалу технічних культур в цьому році.

В період березень - квітень 2012 року Україна імпортувала 24,3 тис тонн насіння кукурудзи та понад 9 тис. тонн насіння гібридів соняшнику, що є рекордним показником за останні кілька років.

Основну частку імпорту насіння кукурудзи поставили Румунія, Франція і США. Більше 51% імпорту насіння гібридів соняшнику склав посівний матеріал їх США. В селом географія закуплених насіння широка. Насіння в Україна закуповувалися і з Чилі, Аргентини, Австралії, Туреччини та інших країн.

На думку експертів такий різкий попит на насіння технічних культур був викликаний великими площами пересіву озимих зернових внаслідок загибелі величезної кількості посівів через сильні і затяжних лютневих морозів. Більшість аграріїв прийняли рішення пересівати озимі технічними культурами, чим і був викликаний різкий дефіцит насіння, який і підтягнув імпорт.





Схожі новини
  • Держсільгоспінспекція: В Дніпропетровській області видано 999 сертифікатів насіння
  • Держсільгоспінспекція: Підготовлено 99% кондиційного насіння високих репродукцій для засіву під урожай 2013 року
  • Експорт соняшнику в 2011-2012 МР скоротився на 39% - до 257,5 тис. тонн
  • Мінсільгосп США знизив прогноз по урожаю кукурудзи в Україну на 12,5%
  • Держсільгоспінспекція: Цього року на 6% більше підготовлено кондиційного насіння озимих зернових культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.