Аграрний тиждень. Україна
» » Росспоживнагляд хоче сформувати позитивний імідж ГМО
» » Росспоживнагляд хоче сформувати позитивний імідж ГМО

Росспоживнагляд хоче сформувати позитивний імідж ГМО


Росспоживнагляд не вважає за доцільне збільшувати площу маркування генетично модифікованих продуктів до 20%, крім того, фахівці санітарної служби відзначають, що в російському суспільстві необхідно формувати позитивний імідж ГМО, повідомив начальник відділу організації санітарного нагляду з гігієни харчування відомства Геннадій Іванов, передає РІА Новини.

За його словами, в Росії існує ряд пропозицій, у тому числі на законодавчому рівні, про посилення вимог до маркування генно-модифікованих продуктів. Наприклад, пропонується зображати напис великим шрифтом і збільшити до 20% площу маркування з попередженням про вміст у продукті ГМО.

"Ми не підтримуємо цю пропозицію, тому що наше населення і так налякане інформацією про біотехнологічні продукти. Впровадження таких написів ще більше посилить ставлення суспільства до таких продуктів", - сказав Іванов на слуханнях у Держдумі РФ.

При цьому він додав, що згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, генно-модифіковані продукти не становлять небезпеки для здоров'я людини. Крім того, розробка продуктів, що містять ГМО, може безпосередньо або побічно сприяти зміцненню здоров'я.

Як повідомляв УНН, 40 тонн бельгійського корму призначеного для українських поросят із вмістом ГМО загальною вартістю понад 570 тис. грн. затримано та вилучено українськими митниками.





Схожі новини
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • В Україні створять науковий центр із дослідження генно-модифікованих організмів
  • Кабмін пропонує відмінити обов’язковість маркування товарів, що не містять ГМО, на рівні закону
  • У Москві скасували знак "Не містить ГМО" на продуктах харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.