Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України повідомляє про врегулювання питання реалізації сала та м'яса на агропродовольчому ринку Миргорода.
А причиною непорозумінь між суб'ектами господарювання та управлінням ветеринарної медицини у Миргороді стала заборона реалізації сала, відокремленого від туші, що не пройшло ветеринарно-санітарну експертизу. Держветфітослужба надала роз'яснення щодо необхідного проведення ветеринарно-санітарної експертизи жирів сільськогосподарських тварин (сала тощо) відповідно до Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних продуктів, затверджених наказом Державного департаменту ветеринарної медицини України №28 від 7 червня 2002 року. Підприємці Миргорода були ознайомлені з цим роз'ясненням під час зустрічі з представниками державної служби ветеринарної медицини в Полтавській області.
Таким чином, основне питання – можливість реалізації необробленого та обробленого (засоленого) сала – вирішене, та забезпечено його обов'язкове проходження державної ветеринарно-санітарної експертизи.