Аграрний тиждень. Україна
» » Кому необов'язково платити земельний податок
» » Кому необов'язково платити земельний податок

Кому необов'язково платити земельний податок


 

Від сплати земельного податку звільняються інваліди першої та другої групи, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту "; чорнобильці. Про це повідомила Державна податкова служба в Луганській області.
У податковій уточнили, що звільнення від сплати податку за земельні ділянки передбачено пунктом 281.1 статті 281 Податкового кодексу України (ПКУ). Пільги поширюються на одну земельну ділянку по кожному виду використання в межах цих норм: для ведення особистого селянського господарства - в розмірі не більше 2 гектара; для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більше 0 , 25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара, для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара, для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара, для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара.
"Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому виникло це право. У разі втрати права на пільгу протягом року податок сплачується починаючи з місяця, наступного за місяцем , в якому втрачено це право ", - підкреслили в ДПС в Луганській області.





Схожі новини
  • На Дніпропетровщині правом на приватизацію земельних ділянок скористалися 740,9 тис. громадян
  • Підвищення ставок земельного податку не збільшить податковий тиск на аграріїв - Мінфін
  • Мінфін хоче аби українці платити податок з великих земділянок в 15-кратному розмірі
  • Держземагентство оприлюднює показники нормативної грошової оцінки 1 гектара сільськогосподарських угідь
  • На Житомирщині 4,5 млн. громадян приватизували земельні ділянки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.