Аграрний тиждень. Україна
» » СВІТОВІ ЦІНИ НА ЗЕРНО КОМПЕНСУЮТЬ АГРАРІЮ НЕДОБІР ПО ВАЛУ
» » СВІТОВІ ЦІНИ НА ЗЕРНО КОМПЕНСУЮТЬ АГРАРІЮ НЕДОБІР ПО ВАЛУ

СВІТОВІ ЦІНИ НА ЗЕРНО КОМПЕНСУЮТЬ АГРАРІЮ НЕДОБІР ПО ВАЛУ


          Зростання світових цін на зернові культури компенсує вітчизняному аграрію втрати валу зерна, впевнений міністр агрополітики Микола Присяжнюк За попередніми даними, цьогорічні втрати можуть сягнути 7 мільйонів тонн.

«Ми маємо певні втрати валу зернових порівняно з минулим роком, але рівень світових цін та показники виробництва свідчать, що ціни компенсують цей недобір. І я впевнений, що ті, хто в цьому році займалися зерновими, будуть у виграші», - зауважив посадовець.

            Останній звіт Міністерства сільського господарства США, говорить про те, що через посуху в світі, в тому числі в Америці та Європі, ціни на зернові почали зростати.

«За останні 15 днів ціна на ячмінь у світі зросла на 30 доларів. Також спостерігається ріст цін і на пшеницю», - підкреслив Присяжнюк.  

Також очільник відомства зауважив, що значну роль у формуванні цін на вітчизняні зернові відіграли торги на Чиказькій товарній біржі.

«Відбулися перші торги нашого причорноморського зерна на Чиказькій біржі. Це вже сигнал для наших сільгоспвиробників щодо формування цінових індикаторів», - підкреслив міністр.

прес-служба відомства





Схожі новини
  • Україна експортувала 3,2 мільйона тонн зерна
  • Зернові, які аграрії зберуть у цьому році, значно перевищують внутрішні потреби
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Оперативна інформація щодо ситуації на ринку зерна станом на 15.09.09

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.