Аграрний тиждень. Україна
» » Олексій Вадатурський - номінант на Всесвітню продовольчу премію
» » Олексій Вадатурський - номінант на Всесвітню продовольчу премію

    Олексій Вадатурський - номінант на Всесвітню продовольчу премію


     Україна отримала унікальну нагоду заявити світу про досягнення вітчизняного сільського господарства.

     

    Вперше в історії представник нашої країни – Герой України, генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський – став номінантом престижної Всесвітньої продовольчої премії. Це аналог «нобелівської» премії в аграрному секторі, яку вручають за видатні досягнення в розвитку сільського господарства не лише в окремо взятій країні, а й у світі в цілому.

     

    «Цю премію отримали багато унікальних людей. Наприклад, президенти Бразилії, Конго, у минулому році її отримав винахідник системи крапельного зрошування з Ізраїлю. У 2013 році вперше в історії премію може отримати представник України», - заявив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко.

     

    Символічно, що про цю унікальну подію громадськості стало відомо під час ще однієї важливішої події в житті одного із лідерів аграрного ринку України сільгосппідприємства «НІБУЛОН» і всієї країни - в ході урочистих зборів з нагоди відкриття першого річкового перевантажувального термінала для зернових і олійних культур в Херсонській області в селищі Козацьке. Адже саме за реалізацію всеукраїнського патріотичного проекту з відродження Дніпра і Південного Бугу як транспортних артерій Українська зернова асоціація висунула Олексія Вадатурського на таку престижну премію.

     

    За словами генерального директора Української аграрної конфедерації Сергія Стоянова, ідеї «НІБУЛОНа» вже опановують розуми вищих урядовців країни. «Нещодавно я почув, як Прем’єр-міністр Микола Азаров казав про необхідність розвитку мережі елеваторів, відродження судноплавства по Дніпру, і казав він це фактично словами Олексія Опанасовича, що вже п’ять років це озвучує де тільки можливо.  Те, що на вищих щаблях влади заговорили Вашими ідеями, Олексію Опанасовичу – це ще і показник Вашого морального і професійного лідерства», – додав С. Стоянов.

    Масштаби та ефективність роботи «НІБУЛОНа» визнають і за кордоном. У своєму привітанні з нагоди відкриття термінала, президент Американсько-Української Ділової Ради Морган Вільямс зокрема зауважив, що Рада дуже високо цінить роботу компанії з розширення транспортної інфраструктури, а також сподівається на визнання роботи Олексія Вадатурського у світі.

    «Ми сповідуємо спільні цінності, ми маємо спільну мету – прискорення економічного росту України, покращення добробуту українського народу і одночасно вирішення світової проблеми забезпечення населення нашої планети продуктами харчування. Ми високо оцінюємо вклад ТОВ СП «НІБУЛОН» у розвиток сільського господарства і транспортної інфраструктури України... Ми сподіваємось, що Ваш приклад буде успадкований в Україні як українськими, так і іноземними компаніями, стане відомим і буде відповідно оцінений за межами України», - зазначив у своєму вітальному листі на ім’я гендиректора «НІБУЛОНа» О.Вадатурського президент Американсько-Української Ділової Ради Морган Вільямс.

     

    Філія «Козацька» стала найпівденнішим перевантажувальним терміналом «НІБУЛОНа» на Дніпрі, що дозволяє вважати його реальними південними воротами для експорту українського зерна. Тут можна буде одночасно зберігати 76 тис. т продукції, щорічний обсяг перевалки – до 300 тис. т, а максимальний щодобовий обсяг відвантаження на водний транспорт складе 10 тис. т. Далі зернові будуть прямувати на перевалочний термінал компанії в Миколаєві, а звідти – на світові ринки.

    Крім того, у Козацькому буде базуватися ще одна гордість «НІБУЛОНа» і всієї країни – новий річковий флот компанії, збудований для перевезення сипких вантажів.

    Об’єкт було зведено за три місяці. Рівно про такий термін, закладаючи перший камінь будівництва, керівництво «НІБУЛОНа» домовлялось з губернатором області Миколою Костяком. «Це найсучасніший, екологічно чистий об’єкт, це потужне підприємство, яке дасть поштовх не лише розвиткові порту, але і соціальній інфраструктурі. Ми на 200 км скоротимо «транспортне плече» для перевізників, які везуть сьогодні зерно в Одесу або Миколаїв. А завдяки будівництву ще двох таких терміналів, ми отримаємо можливість суттєво розвантажити наші дороги», - зауважив голова Херсонської облгосадміністрації М. Костяк, відкриваючи новозбудований елеватор.

     

    У «НІБУЛОНі» кажуть, що змогли реалізувати проект вартістю в 170 млн грн. завдяки унікальним умовам, створеним для інвестицій в Херсонській області. «Ведеться системна робота з інвесторами. Для вирішення проблем усіх великих компаній-інвесторів з контролюючими органами створена спеціальна постійно діюча робоча група, яка реагує на наші сигнали, приймає швидкі та ефективні рішення. Навіть сертифікат про те, що елеватор може приймати машини і відвантажувати зерно, я отримав в день відкриття підприємства, а не через три місяці ходіння по коридорах», - говорить Олексій Вадатурський. Цей досвід співпраці з владою на Херсонщині «НІБУЛОН» буде поширювати на інші регіони.

    «Область також отримує від співпраці «іміджеві бонуси». «НІБУЛОН» - це відомий бренд, що своєю присутністю не лише впливає на регіональну інфраструктуру, але дає сигнали іншим інвесторам, що у регіоні створені комфортні умови для інвестування», - зазначає голова обласної ради Віктор Пелих.

    Вже традиційно прихід «НІБУЛОНа» в регіон завжди позначається і цілою низкою соціальних проектів. За словами селищного голови Козацького Андрія Чирка, перевантажувальний термінал компанії став першим промисловим підприємством на території селища за останні 20 років. «Ми одразу отримали більше 70 нових робочих місць. Крім того, селище переживає дуже потужний поштовх для соціального розвитку. З 3 млн грн., що від «НІБУЛОНа» надійшли в бюджет розвитку селища, половину ми направили на відновлення дитячого садка. Крім того, ми ремонтуємо будинок культури та спортивну залу, де будемо готувати «олімпійський резерв» з вільної боротьби. Збудовано майже 3 км нової дороги, невдовзі вона буде освітлена, а також збудуємо ще одну. Особливо вдячні «НІБУЛОНу» жителі, які постраждали від декількох ураганів, і, в буквальному сенсі, залишились без даху над головою. Тим із них, хто постраждав більше всього, компанія допомогла шифером та іншими будматеріалами», - каже Андрій Чирко.

     

    У відповідь Олексій Вадатурський подякував обласній владі, будівельникам, жителям селища Козацьке за підтримку при зведенні термінала. А також повідомив, що компанія розпочне будівництво ще одного річкового термінала на Херсонщині.

     

    Примітно, що із введенням в експлуатацію водного елеватора біля Переяслав-Хмельницького Київської області, котре заплановано у найближчий час, «НІБУЛОН» завершить створення річного судноплавного шляху довжиною 680 км з півночі на південь. Однак для його повноцінного функціонування необхідно буде здійснити комплекс робіт з днопоглиблювання Дніпра, до яких компанія також вже підготувалась: «Ми вже провели необхідні дослідження та гідрологічну розвідку, ми маємо розуміння, де і які скельні породи необхідно прибрати. Проект буде коштувати приблизно 5 млн євро. На найближчому засіданні технічної Ради Міністерства інфраструктури в липні ми вже доповімо про готовність розпочинати днопоглиблювальні роботи. Вважаю, що протягом найближчих чотирьох місяців в цьому навігаційному періоді ми ці роботи виконаємо. І тоді буде відкрито безпечне судноплавство по Дніпру від Херсона до  Києва», - зазначив Олексій Вадатурський.

     

    Провідні експерти аграрного ринку підкреслюють, що освоєння «НІБУЛОНом» великих капіталовкладень у відродження і розвиток судноплавства на Дніпрі та Південному Бузі, в будівництво перевантажувальних терміналів, власного флоту, стало можливим завдяки лідерським якостям, терпінню і наполегливості Олексія Вадатурського, ефективній господарській діяльності підприємства.

     

    Все це і  привело компанію до такого успіху як і до висунення Олексія Вадатурського на отримання Всесвітньої продовольчої премії. 

     





    Схожі новини
  • Республіка Корея хоче інвестувати в Україну разом із компанією «НІБУЛОН»
  • Республіка Корея хоче інвестувати в Україну разом із компанією «НІБУЛОН»
  • Знову перший
  • Візитери з Франції
  • „АГРО-2012” запрошує

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Олексій Вадатурський - номінант на Всесвітню продовольчу премію


 Україна отримала унікальну нагоду заявити світу про досягнення вітчизняного сільського господарства.

 

Вперше в історії представник нашої країни – Герой України, генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський – став номінантом престижної Всесвітньої продовольчої премії. Це аналог «нобелівської» премії в аграрному секторі, яку вручають за видатні досягнення в розвитку сільського господарства не лише в окремо взятій країні, а й у світі в цілому.

 

«Цю премію отримали багато унікальних людей. Наприклад, президенти Бразилії, Конго, у минулому році її отримав винахідник системи крапельного зрошування з Ізраїлю. У 2013 році вперше в історії премію може отримати представник України», - заявив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко.

 

Символічно, що про цю унікальну подію громадськості стало відомо під час ще однієї важливішої події в житті одного із лідерів аграрного ринку України сільгосппідприємства «НІБУЛОН» і всієї країни - в ході урочистих зборів з нагоди відкриття першого річкового перевантажувального термінала для зернових і олійних культур в Херсонській області в селищі Козацьке. Адже саме за реалізацію всеукраїнського патріотичного проекту з відродження Дніпра і Південного Бугу як транспортних артерій Українська зернова асоціація висунула Олексія Вадатурського на таку престижну премію.

 

За словами генерального директора Української аграрної конфедерації Сергія Стоянова, ідеї «НІБУЛОНа» вже опановують розуми вищих урядовців країни. «Нещодавно я почув, як Прем’єр-міністр Микола Азаров казав про необхідність розвитку мережі елеваторів, відродження судноплавства по Дніпру, і казав він це фактично словами Олексія Опанасовича, що вже п’ять років це озвучує де тільки можливо.  Те, що на вищих щаблях влади заговорили Вашими ідеями, Олексію Опанасовичу – це ще і показник Вашого морального і професійного лідерства», – додав С. Стоянов.

Масштаби та ефективність роботи «НІБУЛОНа» визнають і за кордоном. У своєму привітанні з нагоди відкриття термінала, президент Американсько-Української Ділової Ради Морган Вільямс зокрема зауважив, що Рада дуже високо цінить роботу компанії з розширення транспортної інфраструктури, а також сподівається на визнання роботи Олексія Вадатурського у світі.

«Ми сповідуємо спільні цінності, ми маємо спільну мету – прискорення економічного росту України, покращення добробуту українського народу і одночасно вирішення світової проблеми забезпечення населення нашої планети продуктами харчування. Ми високо оцінюємо вклад ТОВ СП «НІБУЛОН» у розвиток сільського господарства і транспортної інфраструктури України... Ми сподіваємось, що Ваш приклад буде успадкований в Україні як українськими, так і іноземними компаніями, стане відомим і буде відповідно оцінений за межами України», - зазначив у своєму вітальному листі на ім’я гендиректора «НІБУЛОНа» О.Вадатурського президент Американсько-Української Ділової Ради Морган Вільямс.

 

Філія «Козацька» стала найпівденнішим перевантажувальним терміналом «НІБУЛОНа» на Дніпрі, що дозволяє вважати його реальними південними воротами для експорту українського зерна. Тут можна буде одночасно зберігати 76 тис. т продукції, щорічний обсяг перевалки – до 300 тис. т, а максимальний щодобовий обсяг відвантаження на водний транспорт складе 10 тис. т. Далі зернові будуть прямувати на перевалочний термінал компанії в Миколаєві, а звідти – на світові ринки.

Крім того, у Козацькому буде базуватися ще одна гордість «НІБУЛОНа» і всієї країни – новий річковий флот компанії, збудований для перевезення сипких вантажів.

Об’єкт було зведено за три місяці. Рівно про такий термін, закладаючи перший камінь будівництва, керівництво «НІБУЛОНа» домовлялось з губернатором області Миколою Костяком. «Це найсучасніший, екологічно чистий об’єкт, це потужне підприємство, яке дасть поштовх не лише розвиткові порту, але і соціальній інфраструктурі. Ми на 200 км скоротимо «транспортне плече» для перевізників, які везуть сьогодні зерно в Одесу або Миколаїв. А завдяки будівництву ще двох таких терміналів, ми отримаємо можливість суттєво розвантажити наші дороги», - зауважив голова Херсонської облгосадміністрації М. Костяк, відкриваючи новозбудований елеватор.

 

У «НІБУЛОНі» кажуть, що змогли реалізувати проект вартістю в 170 млн грн. завдяки унікальним умовам, створеним для інвестицій в Херсонській області. «Ведеться системна робота з інвесторами. Для вирішення проблем усіх великих компаній-інвесторів з контролюючими органами створена спеціальна постійно діюча робоча група, яка реагує на наші сигнали, приймає швидкі та ефективні рішення. Навіть сертифікат про те, що елеватор може приймати машини і відвантажувати зерно, я отримав в день відкриття підприємства, а не через три місяці ходіння по коридорах», - говорить Олексій Вадатурський. Цей досвід співпраці з владою на Херсонщині «НІБУЛОН» буде поширювати на інші регіони.

«Область також отримує від співпраці «іміджеві бонуси». «НІБУЛОН» - це відомий бренд, що своєю присутністю не лише впливає на регіональну інфраструктуру, але дає сигнали іншим інвесторам, що у регіоні створені комфортні умови для інвестування», - зазначає голова обласної ради Віктор Пелих.

Вже традиційно прихід «НІБУЛОНа» в регіон завжди позначається і цілою низкою соціальних проектів. За словами селищного голови Козацького Андрія Чирка, перевантажувальний термінал компанії став першим промисловим підприємством на території селища за останні 20 років. «Ми одразу отримали більше 70 нових робочих місць. Крім того, селище переживає дуже потужний поштовх для соціального розвитку. З 3 млн грн., що від «НІБУЛОНа» надійшли в бюджет розвитку селища, половину ми направили на відновлення дитячого садка. Крім того, ми ремонтуємо будинок культури та спортивну залу, де будемо готувати «олімпійський резерв» з вільної боротьби. Збудовано майже 3 км нової дороги, невдовзі вона буде освітлена, а також збудуємо ще одну. Особливо вдячні «НІБУЛОНу» жителі, які постраждали від декількох ураганів, і, в буквальному сенсі, залишились без даху над головою. Тим із них, хто постраждав більше всього, компанія допомогла шифером та іншими будматеріалами», - каже Андрій Чирко.

 

У відповідь Олексій Вадатурський подякував обласній владі, будівельникам, жителям селища Козацьке за підтримку при зведенні термінала. А також повідомив, що компанія розпочне будівництво ще одного річкового термінала на Херсонщині.

 

Примітно, що із введенням в експлуатацію водного елеватора біля Переяслав-Хмельницького Київської області, котре заплановано у найближчий час, «НІБУЛОН» завершить створення річного судноплавного шляху довжиною 680 км з півночі на південь. Однак для його повноцінного функціонування необхідно буде здійснити комплекс робіт з днопоглиблювання Дніпра, до яких компанія також вже підготувалась: «Ми вже провели необхідні дослідження та гідрологічну розвідку, ми маємо розуміння, де і які скельні породи необхідно прибрати. Проект буде коштувати приблизно 5 млн євро. На найближчому засіданні технічної Ради Міністерства інфраструктури в липні ми вже доповімо про готовність розпочинати днопоглиблювальні роботи. Вважаю, що протягом найближчих чотирьох місяців в цьому навігаційному періоді ми ці роботи виконаємо. І тоді буде відкрито безпечне судноплавство по Дніпру від Херсона до  Києва», - зазначив Олексій Вадатурський.

 

Провідні експерти аграрного ринку підкреслюють, що освоєння «НІБУЛОНом» великих капіталовкладень у відродження і розвиток судноплавства на Дніпрі та Південному Бузі, в будівництво перевантажувальних терміналів, власного флоту, стало можливим завдяки лідерським якостям, терпінню і наполегливості Олексія Вадатурського, ефективній господарській діяльності підприємства.

 

Все це і  привело компанію до такого успіху як і до висунення Олексія Вадатурського на отримання Всесвітньої продовольчої премії. 

 





Схожі новини
  • Республіка Корея хоче інвестувати в Україну разом із компанією «НІБУЛОН»
  • Республіка Корея хоче інвестувати в Україну разом із компанією «НІБУЛОН»
  • Знову перший
  • Візитери з Франції
  • „АГРО-2012” запрошує

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.