Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: держава інвестуватиме у розбудову зрошувальних мереж
» » Микола Присяжнюк: держава інвестуватиме у розбудову зрошувальних мереж

Микола Присяжнюк: держава інвестуватиме у розбудову зрошувальних мереж


На сьогодні держава вживає заходи спрямовані на консолідацію зрошувальних систем з метою їх подальшої реконструкції та модернізації. Про це сьогодні, під час поїздки до Херсонської області, наголосив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
Наразі, вирішується питання передачі зрошувальних систем із комунальної у державну власність з метою модернізації, зокрема, встановлення нового обладнання, яке б відповідало новим технічним умовам. Планується, що одним із шляхів, який дасть можливість досягти цих цілей, буде концесія.
«Інвестиції в зрошення повинні бути достатньо великими. На 1 млн га землі потрібен 1 млрд дол. інвестицій. Ми розуміємо, що поодинокі фермери не зможуть збудувати систему зрошення самостійно. Тож на сьогодні є рішення Кабінету Міністрів України про акумулювання міжгосподарських мереж, пошук інвесторів або передачу в концесію для того, щоб можна було залучити додаткові інвестиційні кошти», - зазначив очільник Мінагрополітики.
Микола Присяжнюк додав, що через стрімку зміну клімату за останні 15 років зона вирощування цукрових буряків змістилася з півдня на північ на 100 км.





Схожі новини
  • Уряд розробить інвестиційні проекти для відновлення зрошувальних систем
  • Присяжнюк: Урожай зернових може зрости на 20 мільйонів тонн за умови відновлення систем зрошення
  • У 65 сільрад хочуть забрати зрошувальні системи
  • В Україні планують виробити 1,8 млн тонн цукру
  • Микола Присяжнюк: «Україна та Саудівська Аравія створять спільне підприємство для інвестування у систему меліорації»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.