Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: Понад 81 тисячу господарів подали заявки на дотацію за утримання молодняку ВРХ
» » Микола Присяжнюк: Понад 81 тисячу господарів подали заявки на дотацію за утримання молодняку ВРХ

Микола Присяжнюк: Понад 81 тисячу господарів подали заявки на дотацію за утримання молодняку ВРХ


Міністерство аграрної політики та продовольства продовжує виплату дотацій за збереження молодняку ВРХ. Господарі худоби вже подали заявки на виплату понад 47 мільйонів гривень за утримання більше ніж 113 тисяч телят. Про це повідомив Микола Присяжнюк.
«Заявки на виплату спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби, які були прийняті в серпні, уже частково оплачені. Станом на кінець минулого тижня господарі худоби подали документи на отримання 47 мільйонів 547 тисяч гривень», – повідомив Микола Присяжнюк.
За словами Міністра, дотація сприяє збереженню поголів’я ВРХ та збільшенню кількості м’яса та молока, яке селяни здають на переробку.
«Виплата дотацій вигідна господарям, які отримують фінансову допомогу та прибуток, а також державі, оскільки збільшується кількість м’яса та молока. Таким чином, можна зменшити імпорт м’ясо-молочної продукції до нашої країни», – зазначив очільник відомства.
Микола Присяжнюк нагадав, що спеціальна бюджетна дотація виплачується за утримання молодняку великої рогатої худоби віком від 3 до 15 місяців. Виплату відповідних дотацій розпочато з 1 червня.
Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики України cтаном на 1 липня 2012 року нараховується 5204,5 тисячі голів великої рогатої худоби, що на 14,9 тисячі голів, або 0,3% більше порівняно з минулим роком.





Схожі новини
  • Понад 152 мільйона гривень передбачено в цьому році на виплату дотації за утримання та збереження молодняку ВРХ
  • Нараховані дотації за збереження та утримання понад 436 тисяч голів молодняку
  • Понад 62 тисячі селян отримають дотацію за збереження молодняку ВРХ
  • Присяжнюк: До кінця липня селяни отримають ще понад 8 млн грн. за утримання молодняку ВРХ
  • Мінагрополітики спрямувало 1045,5 тисяч гривень на виплати дотацій за утримання молодняку ВРХ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.