Аграрний тиждень. Україна
» » 62 га землі товариство самовільно засівало на Рівненщині
» » 62 га землі товариство самовільно засівало на Рівненщині

62 га землі товариство самовільно засівало на Рівненщині


Органи прокуратури Рівненщини продовжують виявляти факти самовільного використання (захоплення) суб'єктами господарювання земельних ділянок, які перебувають у власності територіальних громад або громадян, без укладання з останніми договорів оренди. Через подібні порушення втрачають прибутки бюджети різних рівнів, завдається шкода інтересам селян. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

"Зокрема, встановлено, що виконавчий директор одного із товариств з обмеженою відповідальністю, виходячи за межі наданих йому повноважень, без наявності правовстановлюючих документів самовільно зайняв для засівання сільськогосподарськими культурами 56 га земель запасу Оженинської сільської ради, що в Острозькому районі, та ще 6 га землі, які на праві власності належать громадянам.

Такими діями завдано шкоду інтересам територіальної громади на загальну суму 58 тисяч гривень.

За фактами перевищення службових повноважень та самовільного зайняття земельної ділянки прокуратурою Рівненської області порушено стосовно виконавчого директора товариства кримінальну справу за ч.1 ст.197-1 та ч.1 ст.365 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Для організації проведення досудового розслідування кримінальну справу скеровано Острозькому міжрайонному прокурору.





Схожі новини
  • Держсільгоспінспекція: На Тернопільщині внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки заподіяно шкоду на понад 170 тис. грн.
  • Посадовець спиртзаводу наробила махінацій з алкоголем на 7,8 млн гривень
  • На Київщині посадовець Держкомзему роздав землі на 4 млн грн
  • Стосовно службовців підприємства "Хліб України" порушено кримінальну справу
  • У Криму незаконно відчужено 18 га земель "Массандри". Порушено кримінальну справу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.