Аграрний тиждень. Україна
» » У липні удвічі більше господарів подали заявки на отримання дотації за збережений молодняк ВРХ
» » У липні удвічі більше господарів подали заявки на отримання дотації за збережений молодняк ВРХ

У липні удвічі більше господарів подали заявки на отримання дотації за збережений молодняк ВРХ




Протягом липня від господарів надійшло заявок на отримання дотації за збережений молодняк великої рогатої худоби удвічі більше, ніж у червні. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Впроваджена Урядом програма підтримки господарів для збереження молодняку ВРХ у господарствах населення успішно діє та набирає позитивної динаміки. Так, протягом липня, від селян, що утримують телят віком до 15 місяців, надійшло 85 тис. заявок на отримання дотації. Це удвічі більше, ніж було в червні (41,7 тис. голів)», - поінформував Міністр.
Загальна сума виплат господарям за поданими у липні заявками становитиме 40,2 млн гривень. Ці кошти вже найближчим часом надійдуть до господарів. Крім того, у регіони на сьогодні направлено 17,4 млн гривень за заявками, отриманими у травні-червні.
Загалом, з початку дії програми надійшло заявок від 97,8 тисяч господарів на державну підтримку за збереження 138,8 тис. телят на загальну суму 60,6 млн гривень.
Слід також підкреслити, що 25 липня Урядом прийнято постанову, відповідно до якої отримати державну допомогу можна не тільки за народжене у господаря теля, але й за те, що придбане ним та утримується в його господарстві протягом 3 місяців (250 гривень).





Схожі новини
  • На рахунки селян надійшло 57,5 мільйона гривень за утримання та збереження молодняку ВРХ
  • Дотація на молодняк ВРХ вже дала результати: поголів’я вперше за 20 років почало збільшуватися
  • Понад 62 тисячі селян отримають дотацію за збереження молодняку ВРХ
  • Присяжнюк: До кінця липня селяни отримають ще понад 8 млн грн. за утримання молодняку ВРХ
  • Мінагрополітики: Селяни подали заявки на 4,6 мільйонів гривень за збереження 11 тисяч голів молодняку ВРХ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.