Аграрний тиждень. Україна
» » Четверо іноземців без попередження покинули селище, в якому може бути вірус сибірки
» » Четверо іноземців без попередження покинули селище, в якому може бути вірус сибірки

Четверо іноземців без попередження покинули селище, в якому може бути вірус сибірки


За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України, станом на сьогодні число осіб, які мали ризик зараження збудником сибірки, становить 32 осіб. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

Усі вони знаходяться під медичним наглядом за місцем проживання. Четверо осіб з Таджикистану та Узбекистану, які працювали та проживали в смт. Кирилівка Якимівського району одразу після ранкового огляду та прийому антибіотиків без попередження залишили смт і, за свідченням сусідів, вибули за місцем проживання.

Фахівцями Мелітопольської районної санепідстанції проведено контроль якості та регулярності медичного нагляду за контактними особами та вибірковий контроль подвірних обходів працівниками лікувально-профілактичної служби: перевірено 220 дворів у с. Вознесенка. Проблемних питань не виявлено.

Заходи по локалізації та ліквідації випадку сибірки у худоби продовжуються та знаходяться на контролі Держсанепідслужби України.

Як повідомляв УНН, на Запоріжжі корова, заражена "сибіркою" здохла на пасовищі. Власниця корови найняла рубника м'яса та його сестру, аби ті розрубали тушу тварини та відвезли на продаж. Згодом санслужба виявили у тілі корови вірус "сибірки".





Схожі новини
  • У селі Вознесенка Запорізької області знято оголошений через сибірку карантин
  • Двоє людей, які контактували із зараженим сибіркою м'ясом, знаходяться у лікарні
  • Під наглядом медиків - 28 осіб, які контактували з м'ясом корови, що загинула від сибірки
  • Введено карантин у селі, де виявлено корову зі збудником сибірської виразки
  • Прокуратура котролюватиме дотримання ветзаходів за фактом виявлення сибірки на Черкащині

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.