Аграрний тиждень. Україна
» » ЄБРР дасть 12 млн дол. кредиту на біогазову установку для «Астарти»
» » ЄБРР дасть 12 млн дол. кредиту на біогазову установку для «Астарти»

ЄБРР дасть 12 млн дол. кредиту на біогазову установку для «Астарти»


Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть кредит на суму до 12 млн дол. на будівництво біогазової установки дочірньому підприємству «Астарти» ТОВ «Цукровик Полтавщини» (Полтавська область) в рамках програми інвестицій у сталий розвиток агробізнесу, повідомила прес-служба ЄБРР.

Згідно з прес-релізом, основною метою цього, вже п'ятого за рахунком, спільного проекту ЄБРР і «Астарти» буде збільшення використання поновлюваної енергії у виробничому циклі.

Нова біогазова установка, йдеться в повідомленні, на заводі «Цукровик Полтавщини» щорічно перероблятиме 120 тис. тонн бурякового жому та виробляти близько 14,4 млн куб. м біогазу. Це дасть змогу «Астарті» знизити річний обсяг споживання газу на 7,7 млн. куб. м.

В результаті реалізації проекту витрата природного газу на основному цукровому заводі «Астарти» знизиться на 46%, води - на 10%, обсяг викидів парникових газів (ПГ) - приблизно на 15 тис. тонн CO2 на рік. Очікується, що в подальшому скорочення викидів ПГ становитиме до 35 тис. тонн на рік.





Схожі новини
  • ЄБРР подвоїть фінансування альтернативної енергетики в Україні
  • ЄБРР і група «Райфайзен Банк Інтернаціональ» запустили в Україні програму кредитування АПК
  • ЄБРР дасть 12 млн дол. кредиту на біогазову установку для «Астарти»
  • ЄБРР може надати агрохолдингу «Нібулон» кредит на 200 млн. дол.
  • ЄБРР виділить 40 млн євро на розвиток аграрного сектора Грузії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.