Аграрний тиждень. Україна
» » Україна може залишитися без "коньяку" і "шампанського"
» » Україна може залишитися без "коньяку" і "шампанського"

Україна може залишитися без "коньяку" і "шампанського"


На шляху до Європи українська алкогольна галузь може "розгубити" звичні для вітчизняного споживача бренди. Втім, досвід низки інших країн показує, що бодай для внутрішнього ринку цілком реально зберегти на етикетках власних виробників назви "коньяк" і "шампанське". Головне, щоб держава підтримала своїх.
Україна і Європейська комісія парафували текст угоди про Зону вільної торгівлі між сторонами, яка є невід'ємною частиною угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Хоча зараз у Європі говорять про те, що підписання і ратифікація документа можуть затягнутися, Київ сподівається вкластися у конкретніші терміни – кінець цього року або початок наступного.
Однією з найбільш обговорюваних тем на «торговельних» переговорах стали норми використання географічних найменувань (Міжнародна конвенція найменувань за місцем походження вимагає не застосовувати історичні найменування за походженням до напоїв, які виготовляються на інших територіях). Україна вже поступилася декількома позиціями своєї виноробницької продукції (залишилася без права використання брендів «коньяк», «шампанське», «херес» та ін.). Єдине, чого вдалося добитися, – 10-річного перехідного періоду.





Схожі новини
  • Вірменія хоче, щоб Європа дозволила виробляти коньяк
  • Корпорація «Укрвинпром» успішно провела презентацію-дегустацію зразків української виноробної продукції в Парижі
  • Аграрії хочуть, щоб Україна та ЄС якомога швидше підписали угоду про ЗВТ – Присяжнюк
  • ЄС змушує українських виновиробників відмовитись від географічних позначень
  • Україна може залишитися без Шампанського та Коньяку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.