А поки що українські виробники підраховують свої збитки і очікують компенсації від держави. Володимир ЛАПА, генеральний директор «Українського клубу аграрного бізнесу»: «Той хто закладав ресурси під врожайність пшениці 25-30 центнерів з гектару, а отримав потім 10-15 центнерів з гектару, звичайно що … економіку виробництва досить важко і багато підприємств в південних регіонах України вони звичайно зараз не так оптимістично дивляться в майбутнє як це було». Лесь ДИМАНЬ, кореспондент: Іноземні аграрії радять українським колегам не впадати у відчай через неврожай, а оцінити ситуацію та застосувати новітні технології. У компанії «Менсанто» вбачають вигід у селекції, кажуть, генетичне виведення сортів стійкіших до мін погоди може врятувати посіви наступного року. Лесь ДИМАНЬ, кореспондент: Крім селекції у «Менсанто» ще й радять підживлювати посіви мінералами. В американській компанії не сумніваються, Україна може увійти в трійку найбільших експортерів зернових у світі. Та вітчизняні експерти переконані самих лише технологій замало. Володимир ЛАПА, генеральний директор «Українського клубу аграрного бізнесу»: «Тобто не можна одразу запровадити технології, перейти з врожайності пшениці 30 на 60 центнерів з гектару. Звичайно що всі ці питання вони потребують, тобто окремо взята компанія вона не може для себе визначити якийсь оптимальний шлях, лише обмін досвідом».
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше