А поки що українські виробники підраховують свої збитки і очікують компенсації від держави. Володимир ЛАПА, генеральний директор «Українського клубу аграрного бізнесу»: «Той хто закладав ресурси під врожайність пшениці 25-30 центнерів з гектару, а отримав потім 10-15 центнерів з гектару, звичайно що … економіку виробництва досить важко і багато підприємств в південних регіонах України вони звичайно зараз не так оптимістично дивляться в майбутнє як це було». Лесь ДИМАНЬ, кореспондент: Іноземні аграрії радять українським колегам не впадати у відчай через неврожай, а оцінити ситуацію та застосувати новітні технології. У компанії «Менсанто» вбачають вигід у селекції, кажуть, генетичне виведення сортів стійкіших до мін погоди може врятувати посіви наступного року. Лесь ДИМАНЬ, кореспондент: Крім селекції у «Менсанто» ще й радять підживлювати посіви мінералами. В американській компанії не сумніваються, Україна може увійти в трійку найбільших експортерів зернових у світі. Та вітчизняні експерти переконані самих лише технологій замало. Володимир ЛАПА, генеральний директор «Українського клубу аграрного бізнесу»: «Тобто не можна одразу запровадити технології, перейти з врожайності пшениці 30 на 60 центнерів з гектару. Звичайно що всі ці питання вони потребують, тобто окремо взята компанія вона не може для себе визначити якийсь оптимальний шлях, лише обмін досвідом».