3 жовтня запрацював Городенківський цукровий завод на Івано-Франківщині: перші 10 тисяч тонн солодких коренів поступили на бурякопункт заводу і це дало можливість запустити у роботу один із найстаріших у Західній Україні цукрових заводів (заснований у 1926 році).
Потужність Городенківського цукрозаводу — 2,2 тис. т цукрового буряка на добу. Тут очікують переробити понад 100 тис. тонн цукристих (торік переробили на цукор 60 тис. тонн буряків). Вихід цукру-12%. Цукровий сезон - до 60 робочих днів.
За словами директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Івана Андріїшина, зібрано 15% цукрового буряка. Під урожай 2012 року було засіяно 5,2 тис. тонн буряка (у 2011-му - 4,7 тис. тонн). Під урожай 2013-го року в області засіють цукровим буряком на 500 га більше - 5,7 тис. га. На перспективу на Городенківському цукрозаводі планують переробляти 150-200 тис. тонн сировини. Потреба області в цукрі - 47 тис. тонн. Цукор, вироблений на Городенківщині, піде для закритих установ, інтервенції та на ринок.