Аграрний тиждень. Україна
» » У ресторанах ціна борщу мінімум у 10 разів вища від його справжньої вартості
» » У ресторанах ціна борщу мінімум у 10 разів вища від його справжньої вартості

    У ресторанах ціна борщу мінімум у 10 разів вища від його справжньої вартості


    Станом на кінець вересня цього року в київських ресторанах ціна на український борщ мінімум у 10 разів вища від його справжньої вартості. Відповідне дослідження було проведено Інститутом аграрної економіки. Про це розповів УНН завідувач відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Інституту аграрної економіки, академік Національної академії аграрних наук України Олександр Шпичак.

    Академік пояснив, що для приготування традиційного українського борщу потрібно 20 продуктів харчування, вартість яких становить 10 грн. У той же час, бралася середня роздрібна ціна на продукти, яка була у вересні.

    Учений пояснив, що для приготування 1 літра борщу потрібно овочів на 4,78 гривні. Іншу частину вартості, 5,22 грн становить м'ясо, сало і приправи.

    Фахівці Інституту аграрної економіки НААН, за словами О.Шпичака, вирішили порівняти приготування борщу в домашніх умовах і його вартість, наприклад, у київських ресторанах. Ціни бралися на кінець вересня 2012 року.

    Як правило, пояснив науковець, у ресторанах наливають по 300 грамів борщу. Тому вони вирішили перерахувати ціни на продукт як за 1 літр, що є також у дослідженні інституту. І з’ясувалося, що, з усіх досліджуваних ресторанів, найнижча вартість у перерахунку за 1 літр становила - 87 грн, а найвища - 290 грн.





    Схожі новини
  • Вартість пального на АЗС України
  • Ціни на пальне в Україні
  • Ціни на пальне
  • Ціни на пальне в Україні
  • У Києві закупівельна вартість картоплі удвічі вища, ніж у Львові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У ресторанах ціна борщу мінімум у 10 разів вища від його справжньої вартості


Станом на кінець вересня цього року в київських ресторанах ціна на український борщ мінімум у 10 разів вища від його справжньої вартості. Відповідне дослідження було проведено Інститутом аграрної економіки. Про це розповів УНН завідувач відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Інституту аграрної економіки, академік Національної академії аграрних наук України Олександр Шпичак.

Академік пояснив, що для приготування традиційного українського борщу потрібно 20 продуктів харчування, вартість яких становить 10 грн. У той же час, бралася середня роздрібна ціна на продукти, яка була у вересні.

Учений пояснив, що для приготування 1 літра борщу потрібно овочів на 4,78 гривні. Іншу частину вартості, 5,22 грн становить м'ясо, сало і приправи.

Фахівці Інституту аграрної економіки НААН, за словами О.Шпичака, вирішили порівняти приготування борщу в домашніх умовах і його вартість, наприклад, у київських ресторанах. Ціни бралися на кінець вересня 2012 року.

Як правило, пояснив науковець, у ресторанах наливають по 300 грамів борщу. Тому вони вирішили перерахувати ціни на продукт як за 1 літр, що є також у дослідженні інституту. І з’ясувалося, що, з усіх досліджуваних ресторанів, найнижча вартість у перерахунку за 1 літр становила - 87 грн, а найвища - 290 грн.





Схожі новини
  • Вартість пального на АЗС України
  • Ціни на пальне в Україні
  • Ціни на пальне
  • Ціни на пальне в Україні
  • У Києві закупівельна вартість картоплі удвічі вища, ніж у Львові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.