Про це заявила експерт румунського споживчого ринку Ірина Попеску.
За її словами, в даний час місцеві сироварні і переробні заводи вже не справляються зі значним попитом на ці продукти, в результаті чого Бухарест змушений шукати нові торговельні зв’язки.
«Ми вважаємо, що український сир є дуже якісним і відносно недорогим товаром. Крім того, виробникам з України необхідно освоювати європейський ринок», – підкреслила І.Попеску.
Передбачається, що українська сировина згодом буде використана для приготування традиційної румунської бринзи.
Нагадаємо, напередодні Росія знову пред’явила претензії кільком українським сироварним підприємствам у зв’язку з невідповідністю готового продукту стандартизаційним нормам. Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк назвав такі претензії «обґрунтованими».