Аграрний тиждень. Україна
» » Стійка до хвороб порода Малиша
» » Стійка до хвороб порода Малиша

Стійка до хвороб порода Малиша


Фермер почав схрещувати дикого кабана зі звичайною свинею. У невеличкому селі Поліссі, що в Сосницькому районі на Чернігівщині, фермерує на 11 гектарах Володимир Малиш. Уже сьомий рік обробляє він двома тракторами пайову землю батьків та бабусі. Небагато її, та клопіт має. Цього року він ризикнув посадити картоплю на чотирьох гектарах. Що з того вийшло, аж сумно стає.
Як пояснив фермер, він злучає дикого кабана із звичайною свинею, а відтак поросята не хворіють, виростають витривалими. Справді, у фермерських свиней густа щетина, вони жвавіші від звичайних. Поросята від Малиша з гарним імунітетом. Тож краще гроші вкласти у них, ніж у щось непевне, куплене на базарі.
Крім свиней, фермер тримає ще й двох корів. Цього сезону зробив запас сіна для них аж на два роки. На ті гроші, що їх Малиші отримують за здане молоко, звісно, не порозкошуєш. Та більш-менш регулярні, хоча й невеликі, виплати забезпечують родині мінімальний доход у селі, де практично немає офіційних робочих місць.





Схожі новини
  • Рятівники Житомирщини спостерігають за дикими кабанами, а також вживають інші профілактичні заходи аби не допустити занесення збудника хвороби африкан
  • В Смоленской области России зафиксированы два случая АЧС
  • Сумнівну «дичину» вилучили
  • Фермер із Вісконсина постане перед судом за продаж сирого молока
  • У двох районах Хмельницької області вирізали практично всіх корів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.