Аграрний тиждень. Україна
» » Сир стане дешевше на 40%
» » Сир стане дешевше на 40%

    Сир стане дешевше на 40%


    Молочний ринок на порозі якісних змін. Затвердження парламентаріями законопроекту про розділення молочних продуктів на натуральні і молоковмісні може спровокувати значне здешевлення останніх.

    За оцінками експертів, зниження цін на різні групи товарів досягне 40%. Вчора народні обранці мали розглядати кабмінівський законопроект № 11777 «Про внесення змін до закону «Про молоко та молочні продукти», пишуть Известия.

    Однак у парламентаріїв руки до нього поки не дійшли, але це справа часу. Даний документ стосується не тільки внутрішнього ринку, але і експортного потенціалу. Одна з норм законопроекту — заборона на виробництво і продаж молоковмісних продуктів, в яких заміні піддалося більше 50% молочного жиру.

    «Це для того, щоб бути ближче до вимог російського законодавства, що допоможе спростити експорт наших продуктів в Росію», — вважає голова ради директорів Milkiland NV (ТМ «Добряна» і «Коляда») Анатолій Юркевич.

    Саме наявність рослинних жирів в українських сирах стало причиною заборони Россільгоспнаглядом їх поставок в Росію на початку нинішнього року. До речі, в ЄС також діє подібна норма. Проблеми «законного» введення покупців в оману щодо складу молочних продуктів, а також прямий їх фальсифікації рослинними жирами в останні роки стали особливо гострими. Центр «ТЕСТ» неодноразово звертав увагу на такі прийоми, як використання виробниками псевдомолочних товарів упаковки, схожої по дизайну на упаковку якісної їжі та напоїв. А також — умисне зменшення шрифту тексту про зміст продукту на упаковці та використання зменшувально-пестливих форм від відомих назв натуральних товарів («Сметанка», «Сирочек» і т.п.).

    Як відзначають експерти, результатом ухвалення закону стане не тільки підвищення інформованості споживача, але і зниження цін на молокосодержащіх продуктів. «Хоча їхня собівартість часом у кілька разів нижче продуктів, зроблених на основі натурального молока, роздрібна ціна не завжди це відображає — виробники використовують той факт, що через сусідство на полицях споживач порівнює ціну спредів з ціною натуральних молочних продуктів, а не між собою», — відзначає президент Центру» ТЕСТ" Валентин Безрукий.





    Схожі новини
  • Продукти з використанням рослинних жирів як замінників молочного жиру мають маркуватися
  • Молочні продукти з використанням рослинних жирів будуть маркуватися
  • У ВР пропонують посилити контроль над маркуванням молочних продуктів
  • Уряд підвищив закупівельні ціни на молоко
  • Кабмін пропонує скасувати атестацію виробництва молочних продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Сир стане дешевше на 40%


Молочний ринок на порозі якісних змін. Затвердження парламентаріями законопроекту про розділення молочних продуктів на натуральні і молоковмісні може спровокувати значне здешевлення останніх.

За оцінками експертів, зниження цін на різні групи товарів досягне 40%. Вчора народні обранці мали розглядати кабмінівський законопроект № 11777 «Про внесення змін до закону «Про молоко та молочні продукти», пишуть Известия.

Однак у парламентаріїв руки до нього поки не дійшли, але це справа часу. Даний документ стосується не тільки внутрішнього ринку, але і експортного потенціалу. Одна з норм законопроекту — заборона на виробництво і продаж молоковмісних продуктів, в яких заміні піддалося більше 50% молочного жиру.

«Це для того, щоб бути ближче до вимог російського законодавства, що допоможе спростити експорт наших продуктів в Росію», — вважає голова ради директорів Milkiland NV (ТМ «Добряна» і «Коляда») Анатолій Юркевич.

Саме наявність рослинних жирів в українських сирах стало причиною заборони Россільгоспнаглядом їх поставок в Росію на початку нинішнього року. До речі, в ЄС також діє подібна норма. Проблеми «законного» введення покупців в оману щодо складу молочних продуктів, а також прямий їх фальсифікації рослинними жирами в останні роки стали особливо гострими. Центр «ТЕСТ» неодноразово звертав увагу на такі прийоми, як використання виробниками псевдомолочних товарів упаковки, схожої по дизайну на упаковку якісної їжі та напоїв. А також — умисне зменшення шрифту тексту про зміст продукту на упаковці та використання зменшувально-пестливих форм від відомих назв натуральних товарів («Сметанка», «Сирочек» і т.п.).

Як відзначають експерти, результатом ухвалення закону стане не тільки підвищення інформованості споживача, але і зниження цін на молокосодержащіх продуктів. «Хоча їхня собівартість часом у кілька разів нижче продуктів, зроблених на основі натурального молока, роздрібна ціна не завжди це відображає — виробники використовують той факт, що через сусідство на полицях споживач порівнює ціну спредів з ціною натуральних молочних продуктів, а не між собою», — відзначає президент Центру» ТЕСТ" Валентин Безрукий.





Схожі новини
  • Продукти з використанням рослинних жирів як замінників молочного жиру мають маркуватися
  • Молочні продукти з використанням рослинних жирів будуть маркуватися
  • У ВР пропонують посилити контроль над маркуванням молочних продуктів
  • Уряд підвищив закупівельні ціни на молоко
  • Кабмін пропонує скасувати атестацію виробництва молочних продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.