В Україні поступово покращується ситуація з виробництвом дитячого харчування. Вітчизняні підприємства виробляють майже весь спектр продуктів для найменших українців. Лише за 10 місяців поточного року відбулося зростання обсягів виробництва продуктів дитячого харчування на 17%. Про це йшлося на засіданні правління Національної асоціації виробників дитячого харчування, молококонсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко». У заході взяв участь директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Куць.
Під час засідання були розглянуті результати виконання Державної цільової соціальної програми розвитку виробництва продуктів дитячого харчування, а також обговорені питання щодо удосконалення нормативної та науково-методичної бази дитячого харчування. Окремою темою стало створення сировинних зон з виробництва екологічно чистого молока.
Учасники заходу зазначили, що в Україні поступово покращується ситуація з виробництвом дитячого харчування. Вітчизняні підприємства виготовляють майже весь спектр продуктів для найменших українців. Зокрема для дітей раннього віку роблять сухі адаптовані молочні суміші – замінники материнського молока, сухі молочні продукти для догодовування та харчування малюків, спеціальні рідкі чи пастоподібні молочні продукти, плодоовочеві консерви та соки.
Також учасники засідання Асоціації наголосили, що поступово почали зростати обсяги виробництва продуктів дитячого харчування. За минулий рік виробництво всіх видів продуктів дитячого харчування зросло на 3,1%. А вже за 10 місяців поточного року відбулося зростання обсягів виробництва продуктів дитячого харчування на 17% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Зокрема, виробництво сиру кисломолочного та виробів з нього для дитячого харчування збільшилось на 65%, продуктів кисломолочних для дитячого харчування – на 44%, молока обробленого рідкого для дитячого харчування – на 5% та соків дитячих − на 3%.