Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»В Україні у 2012 році виробництво свинини зросло на 4% - Андрій Гетя
АТУ»Новини»В Україні у 2012 році виробництво свинини зросло на 4% - Андрій Гетя

    В Україні у 2012 році виробництво свинини зросло на 4% - Андрій Гетя


    Цьогоріч в Україні виробництво свинини сягнуло 750 тисяч тонн та зросло на 4% порівняно з відповідним періодом минулого року. Такі обсяги повністю задовольняють внутрішній попит, тому дефіциту цього продукту на ринку не буде. Про це під час веб-конференції у ІА AgroNews повідомив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя.
    «Цього року ми очікуємо виробити 750 тисяч тонн свинини в перерахунку на м’ясо, це фактично на 4% більше, ніж минулого року. В зв’язку з цим дефіциту цього продукту на ринку не буде, навіть у період масової закупівлі. Статистика показує, що забій найбільш активно відбувається в грудні, ніж в інші місяці протягом року», – зазначив Андрій Гетя.
    Також він додав, що для розвитку галузі свинарства держава підтримає утворення кооперативів та відгодівлю свиней, надаючи у лізинг необхідне обладнання, ангари, поросят і корми. «Виникла ідея надавати селянам у користування ангари. За нашими розрахунками, наприклад, ангар на 50 голів розміщується в господарстві, надаються поросята та корми. Через певний період тварин забирають та здають на м’ясокомбінат, а потім привозять нових поросят. Це дасть можливість певну частину поголів’я виростити у господарствах населення. У нас зараз є така ініціатива від Житомирської та Кіровоградської областей − вони бажають утворити перші кооперативи саме за такою програмою», − поінформував Андрій Гетя.
    Також директор Департаменту тваринництва нагадав, що з наступного року за здачу на переробку поросят вагою від 120 кілограмів держава виплачуватиме по 1,5 гривні за кожен кілограм.





    Схожі новини
  • В Україні збільшено реалізацію худоби на забій на 7,3%
  • У поточному році побудовано 68 тваринницьких комплекси з виробництва молока
  • Збільшення виробництва сої забезпечить тваринництво високоякісними кормами
  • Держава спрямувала понад 160 млн грн на підтримку тваринництва
  • Мінагрополітики підбило підсумки роботи «Тваринпрому»

  • Комментарі


    Рост в 4% небольшой, но в масштабах отрасли это нормально. Главное, чтоб для украинцев свинины хватило и не пришлось покупать мясо за бугром.

    Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні у 2012 році виробництво свинини зросло на 4% - Андрій Гетя

05 грудень, Розділ Новини, переглядів 4 845

Цьогоріч в Україні виробництво свинини сягнуло 750 тисяч тонн та зросло на 4% порівняно з відповідним періодом минулого року. Такі обсяги повністю задовольняють внутрішній попит, тому дефіциту цього продукту на ринку не буде. Про це під час веб-конференції у ІА AgroNews повідомив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя.
«Цього року ми очікуємо виробити 750 тисяч тонн свинини в перерахунку на м’ясо, це фактично на 4% більше, ніж минулого року. В зв’язку з цим дефіциту цього продукту на ринку не буде, навіть у період масової закупівлі. Статистика показує, що забій найбільш активно відбувається в грудні, ніж в інші місяці протягом року», – зазначив Андрій Гетя.
Також він додав, що для розвитку галузі свинарства держава підтримає утворення кооперативів та відгодівлю свиней, надаючи у лізинг необхідне обладнання, ангари, поросят і корми. «Виникла ідея надавати селянам у користування ангари. За нашими розрахунками, наприклад, ангар на 50 голів розміщується в господарстві, надаються поросята та корми. Через певний період тварин забирають та здають на м’ясокомбінат, а потім привозять нових поросят. Це дасть можливість певну частину поголів’я виростити у господарствах населення. У нас зараз є така ініціатива від Житомирської та Кіровоградської областей − вони бажають утворити перші кооперативи саме за такою програмою», − поінформував Андрій Гетя.
Також директор Департаменту тваринництва нагадав, що з наступного року за здачу на переробку поросят вагою від 120 кілограмів держава виплачуватиме по 1,5 гривні за кожен кілограм.





Схожі новини
  • В Україні збільшено реалізацію худоби на забій на 7,3%
  • У поточному році побудовано 68 тваринницьких комплекси з виробництва молока
  • Збільшення виробництва сої забезпечить тваринництво високоякісними кормами
  • Держава спрямувала понад 160 млн грн на підтримку тваринництва
  • Мінагрополітики підбило підсумки роботи «Тваринпрому»

  • Комментарі


    Рост в 4% небольшой, но в масштабах отрасли это нормально. Главное, чтоб для украинцев свинины хватило и не пришлось покупать мясо за бугром.

    Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.