Аграрний тиждень. Україна
» » Європа нарощує закупівлі української сої
» » Європа нарощує закупівлі української сої

Європа нарощує закупівлі української сої


Європейський союз, другий у світі імпортер сої, збільшує закупівлю сої в Україні та Північній Америці через затягування поставок сої з Південної Америки.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на експертів Oil World, протягом вересня і жовтня 27 країн ЄС купили 1,148 млн т сої з України, Канади і США, що майже в два рази більше обсягів минулого року.

Закупівлі з Аргентини, Бразилії, Парагваю і Уругваю знизилися на 17% – до 785 тис. тонн.

“Переробники сої в 27 країнах ЄС нещодавно підвищили закупівлі сої із США, України та Канади, щоб заповнити дефіцит поставки південноамериканської сої”, – зазначили експерти.

Як повідомляється, затримки поставок пов’язані передусім з рекордним врожаєм сої в Бразилії, що викликає труднощі з відправленням таких обсягів сої за кордон.

Зазначимо, що Україна в 2012-2013 роках може збільшити обсяг експорту соєвих бобів до рекордних 1,5 млн т в порівнянні з 1,3 млн т роком раніше.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді пояснили, що Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур, прийнятий депутатами в жовтні минулого року, не вводить мито на експорт соєвих бобів, ріпаку і соняшникову олію.





Схожі новини
  • ЄС збільшує закупку сої в Україні та Північній Америці через затягування поставок з Південної Америки
  • Експорт зернових з України в 2012-2013 МР зросте до 15 млн т
  • Набуває чинності закон щодо скасування експортних мит на пшеницю та кукурудзу!
  • Янукович скасував зернове мито
  • Текст законопроекту №8321-д «Про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур», який буде розглядатися парламентом 19 травня 201

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.