Тепер винороби користуватимуться новими правилами охорони праці.
Як повідомляє прес-служба Держпідприємництва, правила охорони праці для виноробного виробництва були затверджені наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 26.11.2012 р.
Зазначені Правила поширюються на всіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, що провадять діяльність із виробництва виноградних та інших плодово-ягідних вин. Правила є обов'язковими для виконання і працівниками, і роботодавцями.
Окремими розділами документа прописано низку вимог:
- загальні вимоги;
- щодо безпеки виробничого обладнання та організації робочих місць;
- щодо безпеки технологічних процесів;
- щодо охорони праці для виноробних виробництв, розміщених у підземних гірничних виробках.
До цього на території України застосовувалися Правила ще часів СРСР. Так винороби користувалися Правилами з техніки безпеки і виробничої санітарії у виноробній промисловості, затвердженими Міністерством харчової промисловості СРСР у 1980 році, та Правилами техніки безпеки і виробничої санітарії для підприємств виноробної промисловості, які розміщені в підземних гірничих виробках, затвердженими Міністерством харчової промисловості у 1984 році.