Аграрний тиждень. Україна
» » Добрий буряк у супроводі спеціалістів ГК ІСК Group
» » Добрий буряк у супроводі спеціалістів ГК ІСК Group

    Добрий буряк у супроводі спеціалістів ГК ІСК Group


    Як менше посіяти цукрового буряку (зекономивши на енергоносіях, посівних площах, насінні, засобах захисту рослин), а от цукру отримати більше? Про це можна було почути з доповіді завідуючої технологічним відділом групи компаній ICK Group Людмили Литвіновської, що стала однією з найпомітніших доповідей Міжнародної науково-технічної конференції цукровиків України, яка нещодавно відбулася в Національному університеті харчових технологій.

     

    Микола Калініченко, головний інженер НАЦУ «Укрцукор», надаючи слово Людмилі Олександрівні, підкреслив: «Хочеться побажати всім, хто вирощує цукрові буряки, і фермерам, і великим сільгосппідприємствам, замислитися й оцінити свої прорахунки, свої втрати від необізнаних дій у цукровому буряківництві. А поради Людмили Литвіновської не з розряду кабінетної теорії. Вони добре перевірені практикою, нерозлучні з науковим супроводом, підтверджені реальними вагомими результатами».

    І дійсно, навіть не маючи агрономічної освіти (чим, на жаль, «грішать» тисячі українських аграріїв), за 15 хвилин «майстер-класу» Людмили Олександрівни можна зрозуміти, чому з нашого цукрового буряку такий дорогий цукор варять, а виробники ледь кінці з кінцями зводять.

    «Щоби впливати на технологічні якості при вирощуванні цукрового буряку, їх треба знати, - підкреслює Людмила Литвіновська. - Чим більша база аналітичних даних, тим легше відповісти на запитання: що саме треба зробити, аби покращити якісні та кількісні показники урожаю, підвищити ефективність вирощування та переробки сировини». 

    ГК ІСК GROUP понад 20 років надає послуги аграрним компаніям та цукровим заводам у питаннях вирощування буряку, його збирання, зберігання та ефективної переробки. Багатий досвід спеціалістів технологічної групи дозволяє заздалегідь розрахувати, скільки можливо отримати цукру «в мішок», точно знаючи технологічні властивості цукросировини, яка поступає в завод на переробку в залежності від її якості. При цьому і ті, хто вирощує, і ті, хто переробляє, отримують науково обґрунтовані і практично перевірені рекомендації як щодо суттєвого підвищення ефективності вирощування цукрових буряків, так і щодо їх переробки.

    Як показує досвід роботи з цукровими компаніями, система впровадження комплексних заходів від ГК ICK Group гарантовано дозволяє (вказано на кожні 100 га посівних площ): підвищити врожайність буряку до 50 т/га, збільшити цукристість буряку до 18,5% і більше, отримати додатково понад 350 т цукру.    

    Отож, звернувшись до фахівців групи, ви ще до початку підготовки ґрунту до посіву, завдяки комплексному фаховому дослідженню, знатимете не тільки якими корисними й шкідливими речовинами та мікроорганізмами насичена ваша земля, а й отримаєте конкретні рекомендації як найдешевше та найефективніше можна нейтралізувати загрози, підвищити родючість ґрунту та виростити багатий, якісний урожай. Висококваліфіковану підтримку від спеціалістів ГК ICK Group реально відчуватимете і у справах післяпосівного догляду за рослинами, і коли цукрові буряки дозріватимуть.

    «Для отримання значно більшої кількості високотехнологічного буряку протягом усього періоду вегетації рослини мають бути забезпечені усіма поживними речовинами, - підкреслює Людмила Олександрівна. - Зокрема, живлення азотом має бути помірним у період проростання насіння, а наприкінці вегетації цей елемент повинен потрапляти в рослину в обмежених кількостях. Натомість, калію цукровий буряк потребує вдвічі більше, ніж азоту. Так, якщо ви хочете досягти урожайності 700 ц/га, потреба у поживних речовинах наступна: N – 180-200 кг/га, P2O5 – 200-220 кг/га, K2O – 400-440 кг/га. А у багатьох господарствах роблять все навпаки. Доходить до того, що аміачної селітри та діамофосу не жаліють по 300-400 кг/га. Калію й фосфору вносять у десять разів менше від потреби. Звідси й підвищена кислотність цукрового буряку, і ураженість хворобами, і занижений вихід цукру - 11,8% замість 13,7%. Ще й екології та здоров’ю селян шкодять лихо-господарі. Бо нітрати, утворені від зловживання азотними добривами, накопичуються в ґрунтових водах, забруднюючи навколишнє середовище...»   

    Узагальнюючи причини далеко не завжди успішних підсумків у вирощуванні цукрового буряку, Людмила Олександрівна поділилась висновком: «Критерієм справжньої компетентності і є кінцевий результат. Достатньо на нього подивитися й нарешті зрозуміти: якщо чогось не знаєш – передусім звертайся до тих, хто на практиці довів результативність своїх знань. Це – найкраще страхування від серйозних фінансових втрат, спричинених необізнаністю».

     

     

        

                                                               Володимир ШАПОВАЛОВ

     

     





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №2 (257)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Добрий буряк у супроводі спеціалістів ГК ІСК Group


Як менше посіяти цукрового буряку (зекономивши на енергоносіях, посівних площах, насінні, засобах захисту рослин), а от цукру отримати більше? Про це можна було почути з доповіді завідуючої технологічним відділом групи компаній ICK Group Людмили Литвіновської, що стала однією з найпомітніших доповідей Міжнародної науково-технічної конференції цукровиків України, яка нещодавно відбулася в Національному університеті харчових технологій.

 

Микола Калініченко, головний інженер НАЦУ «Укрцукор», надаючи слово Людмилі Олександрівні, підкреслив: «Хочеться побажати всім, хто вирощує цукрові буряки, і фермерам, і великим сільгосппідприємствам, замислитися й оцінити свої прорахунки, свої втрати від необізнаних дій у цукровому буряківництві. А поради Людмили Литвіновської не з розряду кабінетної теорії. Вони добре перевірені практикою, нерозлучні з науковим супроводом, підтверджені реальними вагомими результатами».

І дійсно, навіть не маючи агрономічної освіти (чим, на жаль, «грішать» тисячі українських аграріїв), за 15 хвилин «майстер-класу» Людмили Олександрівни можна зрозуміти, чому з нашого цукрового буряку такий дорогий цукор варять, а виробники ледь кінці з кінцями зводять.

«Щоби впливати на технологічні якості при вирощуванні цукрового буряку, їх треба знати, - підкреслює Людмила Литвіновська. - Чим більша база аналітичних даних, тим легше відповісти на запитання: що саме треба зробити, аби покращити якісні та кількісні показники урожаю, підвищити ефективність вирощування та переробки сировини». 

ГК ІСК GROUP понад 20 років надає послуги аграрним компаніям та цукровим заводам у питаннях вирощування буряку, його збирання, зберігання та ефективної переробки. Багатий досвід спеціалістів технологічної групи дозволяє заздалегідь розрахувати, скільки можливо отримати цукру «в мішок», точно знаючи технологічні властивості цукросировини, яка поступає в завод на переробку в залежності від її якості. При цьому і ті, хто вирощує, і ті, хто переробляє, отримують науково обґрунтовані і практично перевірені рекомендації як щодо суттєвого підвищення ефективності вирощування цукрових буряків, так і щодо їх переробки.

Як показує досвід роботи з цукровими компаніями, система впровадження комплексних заходів від ГК ICK Group гарантовано дозволяє (вказано на кожні 100 га посівних площ): підвищити врожайність буряку до 50 т/га, збільшити цукристість буряку до 18,5% і більше, отримати додатково понад 350 т цукру.    

Отож, звернувшись до фахівців групи, ви ще до початку підготовки ґрунту до посіву, завдяки комплексному фаховому дослідженню, знатимете не тільки якими корисними й шкідливими речовинами та мікроорганізмами насичена ваша земля, а й отримаєте конкретні рекомендації як найдешевше та найефективніше можна нейтралізувати загрози, підвищити родючість ґрунту та виростити багатий, якісний урожай. Висококваліфіковану підтримку від спеціалістів ГК ICK Group реально відчуватимете і у справах післяпосівного догляду за рослинами, і коли цукрові буряки дозріватимуть.

«Для отримання значно більшої кількості високотехнологічного буряку протягом усього періоду вегетації рослини мають бути забезпечені усіма поживними речовинами, - підкреслює Людмила Олександрівна. - Зокрема, живлення азотом має бути помірним у період проростання насіння, а наприкінці вегетації цей елемент повинен потрапляти в рослину в обмежених кількостях. Натомість, калію цукровий буряк потребує вдвічі більше, ніж азоту. Так, якщо ви хочете досягти урожайності 700 ц/га, потреба у поживних речовинах наступна: N – 180-200 кг/га, P2O5 – 200-220 кг/га, K2O – 400-440 кг/га. А у багатьох господарствах роблять все навпаки. Доходить до того, що аміачної селітри та діамофосу не жаліють по 300-400 кг/га. Калію й фосфору вносять у десять разів менше від потреби. Звідси й підвищена кислотність цукрового буряку, і ураженість хворобами, і занижений вихід цукру - 11,8% замість 13,7%. Ще й екології та здоров’ю селян шкодять лихо-господарі. Бо нітрати, утворені від зловживання азотними добривами, накопичуються в ґрунтових водах, забруднюючи навколишнє середовище...»   

Узагальнюючи причини далеко не завжди успішних підсумків у вирощуванні цукрового буряку, Людмила Олександрівна поділилась висновком: «Критерієм справжньої компетентності і є кінцевий результат. Достатньо на нього подивитися й нарешті зрозуміти: якщо чогось не знаєш – передусім звертайся до тих, хто на практиці довів результативність своїх знань. Це – найкраще страхування від серйозних фінансових втрат, спричинених необізнаністю».

 

 

    

                                                           Володимир ШАПОВАЛОВ

 

 





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №2 (257)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.