Аграрний тиждень. Україна
» » Три кити «сварожої» України
» » Три кити «сварожої» України

    Три кити «сварожої» України


    altСпільні підприємства з іноземним капіталом, які працюють на нашій землі, часто називають німецько-українськими, голландсько-українськими, французько-українськими, а не навпаки. І все проштовхується й проштовхується питання відміни мораторію на продаж найдорожчого національного надбання.

          А чи багато зубожілих власників державних актів на дорогоцінний чорноземний наділ знають справжню ціну цьому скарбу? Хто зможе вибороти свої права у нерівному поєдинку з грошовитими іноземними магнатами?

    Але є в нашій державі аграрний холдинг, що увійшов до десятки найбільших лендлордів України за кількістю оброблюваної землі, при цьому не маючи фінансової підтримки з-за кордону. Це корпорація «Сварог Вест Груп», що й прославилася на трьох китах: рослинництві, тваринництві, плодоовочівництві. У двох областях - Хмельницькій і Чернівецькій - корпорація об'єднує в своїй структурі 25 підприємств.

    Соковиті українські яблука від «Сварога» високо оцінені європейськими фахівцями, тому і відповідають європейському зразку «преміум» класу.         

    Протягом року країни Ближнього Сходу замовили у «Сварога» втричі більше зерна порівняно з минулим, бо воно найякісніше.

    Не меншим попитом і славою абсолютної безпеки користується молоко від «Сварог Вест Груп». Воно отримало сертифікат якості на вироблення продуктів дитячого та дієтичного харчування. А підприємства, які мають такий сертифікат в Україні, можна перелічити на пальцях.

    Невід'ємною складовою діяльності корпорації є й соціальна підтримка сільських громад. Більше трьох років поспіль у компанії діє програма соціальних інвестицій «З людьми і для людей», у межах якої уже виділено близько 10 млн. грн. на підтримку освіти, медицини, культури, благоустрою, духовності тощо. Надається і адресна допомога людям. Наразі корпорація виступила засновником регіонального благодійного фонду «Зміцнення громад», який має на меті стати ефективним інструментом посередництва між місцевими громадами та благодійниками задля об'єднання зусиль ресурсів у розвитку українського суспільства.

        Від Києва до Шепетівки - п'ять годин поїздом. Я їду на перше наочне знайомство з корпорацією «Сварог Вест Груп». Беру свіжесенький спецвипуск щомісячної інформаційної газети «Свароже коло», занурююсь у читання. Песимістичний настрій швидко скресає. Все частіше я поглядаю на годинник з бажанням прискорити час. Хочеться швидше побачити все, про що прочитав.

    altЦентральний офіс «Сварог Вест Груп» знаходиться не в багатому міському кварталі, а на окраїні районного центру м. Шепетівки Хмельницької області. Двоповерховий акуратний невеликий будинок виконано в строгому діловому стилі без натяку на розкіш. Нічого зайвого. Все практично й функціонально: планування офісних приміщень, оформлений зі смаком інтер'єр, зручні практичні меблі, сучасна оргтехніка. Тут панує творчо-ділова атмосфера, а по гарному настрою людей нескладно зробити висновок: працюється їм залюбки. Нас знайомлять з програмою перебування й запрошують до «першого пункту» - головного машинно-тракторного комплексу Північного регіону корпорації «Сварог Вест Груп». Він, до речі, вважається найпотужнішим технічним центром Західної України.

    Диктатура технологій

    На майданчику машинно-тракторного комплексу нас зустрічає директор технічного департаменту корпорації Сергій Філюк. Одразу помічаєш впорядкованість і багатофункційність цієї технічної фортеці. Виблискують на сонці доглянуті машини. Є тут достатньо місткостей для резерву пального та мастильних засобів, щоби під час польових робіт не доводилося щось шукати, втрачаючи дорогоцінний час. До заправної станції під'їжджають вантажівки та автоцистерни. 

    Тим часом Сергій Анатолійович вводить нас в курс справ: «Технічний парк «Сварог Вест Груп» у грошовому еквіваленті оцінюється в 225 млн. гривень. Цього року придбали машин ще на 25 мільйонів. До їх підбору ставимося дуже прискіпливо, зважаючи на всі тонкощі й особливості технологічних процесів, на природні умови. І як би нам не нав'язували «мінімалку», ми залишаємося прибічниками класичної технології. Кожен наш працівник - фахівець високого класу. Своєчасно і якісно організовуємо спеціальне навчання, щоб спеціалісти опанували особливості роботи на складній закордонній техніці, якої в нас понад 90%. Окрім того, в ряді населених пунктів організовано сучасні спеціальні центри технічного обслуговування. А про наших людей можна говорити й говорити добрі слова. Вони сумлінні й високопрофесійні майстри своєї справи, які відповідально ставляться до роботи. Бо люблять її, люблять своє підприємство. І досягненнями його пишаються. Зарплатою не обділені. Зокрема, механізатори отримують щомісяця від п'яти до десяти й більше тисяч гривень, залежно від обсягів виконаних робіт».   

    Кит на ім'я «рослинництво»

    Продукція цього сектору вирощується на 75 тис. гектарів. Тут не гоняться за надприбутками, віддаючи перевагу якійсь окремій культурі, що найкраще котується на ринку. Приємно було почути від голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрія Гордійчука такі мудрі слова: «Ми розуміємо, що працювати на нашій благодатній землі можна ефективно, й варто саме так працювати. Але ні в якому разі не вичавлюючи з неї всі соки за короткий проміжок часу. Насамперед, маємо думати над тим, щоб залишити землю дітям і внукам у ще кращому, родючішому стані. Бо, як влучно висловився знаний філософ: «Ми землю беремо в оренду в наших онуків»».

    Отже, закону сівозмін у «Сварозі» дотримуються неухильно, вирощуючи у відповідній послідовності й пшеницю, і ячмінь, і цукровий буряк, й кукурудзу, й соняшник, і сою, й жито, й овес, і горох тощо. На базі корпорації діє 2 елітнасінгоспи, які забезпечують якісним посівним матеріалом. Використання інтенсивних технологій землеробства надає змогу досягати високої урожайності і якості зернових, які, скажімо, за вмістом клітковини оцінюються не нижче 2 класу. Для зберігання зерна діє власне елеваторне господарство загальною потужністю більше 100 тис. тонн.

    Дехто прогнозував українській цукрово-буряковій галузі абсолютну безперспективність. Корпорація «Сварог Вест Груп» не піддалася паніці й у найскрутніші часи не зменшила виробництво. Милує око доглянутість Шепетівського цукрового комбінату, кагати якого доволі наповнюються щедрим урожаєм солодкого кореню. Не повірите: 550-600 ц/га цукрових буряків цього року збирають на ланах «Сварогу»!

    altПроводячи екскурсію полем, де повним ходом копають буряки, перший заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Володимир Стецюк підкреслює:

    - Комбайни працюють в три зміни, збираючи солодкий корінь з понад 4,5-5 тис. га щодоби. Сподіваюся, що валовий збір цієї осені сягне 300 тис. тонн. Зарплата у механізаторів доволі висока - 30-40 тис. грн. за сезон. А це їх заохочує до сумлінності. Правда, це нелегка робота, бо й дощить, іноді й холодно, тож людина має бути добре віддячена за таку працю. От і до Києва чи за кордон немає потреби подаватися у пошуках роботи. В рідному ж господарстві краще, та й захищеними вони себе почувають, тому й дивляться в майбутнє впевнено, з оптимізмом.

    Слід зазначити, що вирощування й збирання солодких коренів на ланах «Сварогу» абсолютно механізоване й аніяк не нагадує дефіцитні 80-ті роки минулого століття, коли на буряк із сапами виходило все працездатне сільське населення.

    Про досвід використання під буряк сидератів, а саме гірчиці, розповів агроном Руслан Бовтачук, підкресливши, що ця культура дає найбільше зеленої маси. Потім її приорюють, додають аміачну воду. А попередниками солодких коренів практикують сою і пшеницю.

    Не лише виростити, а й зберегти

    Якби ж у «Сварозі» не розуміли важливості цієї істини, то підраховували б збитки, а не прибутки. Але тут зі зберіганням немає проблем. І кукурудза, якої тут вирощують понад 120 ц/га, й пшениця, й інші зернові урожаї, які не менші 70 ц/га, доводяться до належних кондицій на ВАТ «Шепетівська реалбаза хлібопродуктів». Зокрема, відбувається сушіння на новітніх високоефективних сушарках і підготовка зерна на експорт. Також ведеться ретельний лабораторний контроль за вмістом клейковини, рівнем засміченості, показниками вологості. Голова правління Шепетівської реалбази хлібопродуктів Григорій Гнатюк розповів детальніше про роботу свого підприємства. Показав величезні комори з добре доглянутим збіжжям. Безперечно цікавим було й знайомство з креативною аргентинською технологією зберігання підготовленого зерна у величезних поліетиленових мішках (по 200 тонн у кожному) на огородженому майданчику просто неба, але під належною охороною. Зерно таким чином чудово консервується під дією вуглекислого газу, який виділяють мікроорганізми, споживаючи кисень, й при цьому гинучи. І в спеку, і в мороз за збіжжя можна не хвилюватися й зберігати понад рік. 

    Кит на ім'я «плодоовочівництво»

    Під час прес-конференції голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Гордійчук розповів, як придбавши в 2006 році масив плодових дерев на площу 160 га, наступного року зібрали перші 150 т соковитих яблук. А завдяки застосуванню сучасних екологічно чистих технологій догляду й обробітку ґрунту, 2008 року врожай зріс у понад 8 разів. Тоді ж засадили 20 га груші, а наступного - вдвічі більше.

    Нині ж радують своїми плодами 450 га молодих інтенсивних садів на карликових і середньорослих підщепах, оснащених системою краплинного зрошування.

    Головне - фрукти й овочі від «Сварога» сертифіковані за найвищими світовими стандартами. В Україні лише 10 підприємств мають такий сертифікат, що гарантує не лише якість самої продукції, але й абсолютну безпеку всього процесу вирощування.

    Для збереження продукції використовуються власні овочеві (3500 т) та фруктові (4000 т) сховища з газовим регульованим середовищем.

    Відвідали ми у Шепетівці й овочесховище, де у найкомфортніших умовах зберігаються цибуля, столовий буряк, капуста й картопля. Директор департаменту овочевої продукції корпорації Микола Мугиль розповів, що тут запроваджено систему модернізації боксів із напиленням пінополіуретанової піни та новітнє холодильне обладнання провідних фірм Німеччини й Польщі, завдяки якому підтримується температура +2ºС. Тож овочі мають свіжий та апетитний вигляд і смак понад 7 місяців.  

    Кит на ім'я «тваринництво»

    Найкращі технології втілено у надсучасному молочному комплексі села Велика Медведівка Шепетівського району. Тут нас гостинно зустрів директор департаменту тваринництва корпорації «Сварог Вест Груп» Анатолій Паляниця. Комплекс - це 4 корівники, дійна зала, приміщення для утримання телят, пологовий відділ. Комплекс оснащено висококласним італійським обладнанням, що пришвидшує і полегшує процес доїння, сприяючи здоров'ю тварин і отриманню молока вищого ґатунку. Тут автоматизовано всі виробничі процеси. Одна з переваг - можливість проводити постійний моніторинг стада корів, виявляючи найменші відхилення у стані здоров'я тварин.

    altКорпорація, як ви розумієте, має високі досягнення: виходить на показник 13 тис. голів ВРХ. Щодня виробляється близько 50 тонн високоякісного та екологічно чистого молока, яке сертифіковане для виробництва продукції дитячого харчування.

    Щодо м'ясного скотарства, то тут виробляється 2 тис. т м'яса в живій вазі. У найближчих планах - налагодження переробки м'яса і вирішення питання доставки продукції безпосередньо до споживача.

    Анатолій Паляниця завірив, що колектив додає всіх зусиль, щоби таких тваринницьких комплексів, як у Великій Медведівці, побільшало. Вже до кінця 2010 року корпорація планує завершити будівництво комплексу в селі Лотівка Шепетівського району. А це - нові робочі місця і збільшення якісної продукції в Україні, яка відповідатиме євростандартам.

    Дбаючи про людей

    Голова правління корпорації Андрій Гордійчук, попри молоді роки, не лише чудово розуміється в усіх деталях організації ефективного сільськогосподарського виробництва, а ще й має свій особливий ключ до людських сердець. Він, син вчителя й лікарки, зміг привнести найкращі сімейні цінності у свій п'ятитисячний колектив, бо говорив про своїх підлеглих з великою шаною. Наголошуючи, що стратегією розвитку корпорації «Сварог Вест Груп» є забезпечення якісних робочих місць, щоб люди могли впевнено дивитися в майбутнє.

    А ось як оцінює діяльність очолюваної Андрієм Гордійчуком корпорації голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха:

    - Корпорація «Сварог Вест Груп» - одна з небагатьох, яка прийшла на Хмельниччину не виснажити землі, а збагатити їх. Вкладаються кошти в новітню техніку, а це означає, що компанія бачить перспективу в агробізнесі. Я особисто буду всіляко підтримувати таких інвесторів, як корпорація та її керівництво, які працюють на авторитет Хмельниччини. Ці люди вкладають душу в святі українські землі, виконуючи соціальні зобов'язання перед народом та органами влади. Вони заслуговують на шану і повагу, бо саме завдяки їх праці стверджується наша незалежність.

                                                          Володимир ШАПОВАЛОВ





    Схожі новини
  • Стали більше їсти вітчизняних яблук
  • Технології, що працюють на розвиток
  • Корпорація «Сварог Вест Груп» розпочала будівництво елеватора у Чернівецькій області
  • «Сварог Вест Груп» запровадить технології точного землеробства
  • З людьми і для людей!

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Три кити «сварожої» України


altСпільні підприємства з іноземним капіталом, які працюють на нашій землі, часто називають німецько-українськими, голландсько-українськими, французько-українськими, а не навпаки. І все проштовхується й проштовхується питання відміни мораторію на продаж найдорожчого національного надбання.

      А чи багато зубожілих власників державних актів на дорогоцінний чорноземний наділ знають справжню ціну цьому скарбу? Хто зможе вибороти свої права у нерівному поєдинку з грошовитими іноземними магнатами?

Але є в нашій державі аграрний холдинг, що увійшов до десятки найбільших лендлордів України за кількістю оброблюваної землі, при цьому не маючи фінансової підтримки з-за кордону. Це корпорація «Сварог Вест Груп», що й прославилася на трьох китах: рослинництві, тваринництві, плодоовочівництві. У двох областях - Хмельницькій і Чернівецькій - корпорація об'єднує в своїй структурі 25 підприємств.

Соковиті українські яблука від «Сварога» високо оцінені європейськими фахівцями, тому і відповідають європейському зразку «преміум» класу.         

Протягом року країни Ближнього Сходу замовили у «Сварога» втричі більше зерна порівняно з минулим, бо воно найякісніше.

Не меншим попитом і славою абсолютної безпеки користується молоко від «Сварог Вест Груп». Воно отримало сертифікат якості на вироблення продуктів дитячого та дієтичного харчування. А підприємства, які мають такий сертифікат в Україні, можна перелічити на пальцях.

Невід'ємною складовою діяльності корпорації є й соціальна підтримка сільських громад. Більше трьох років поспіль у компанії діє програма соціальних інвестицій «З людьми і для людей», у межах якої уже виділено близько 10 млн. грн. на підтримку освіти, медицини, культури, благоустрою, духовності тощо. Надається і адресна допомога людям. Наразі корпорація виступила засновником регіонального благодійного фонду «Зміцнення громад», який має на меті стати ефективним інструментом посередництва між місцевими громадами та благодійниками задля об'єднання зусиль ресурсів у розвитку українського суспільства.

    Від Києва до Шепетівки - п'ять годин поїздом. Я їду на перше наочне знайомство з корпорацією «Сварог Вест Груп». Беру свіжесенький спецвипуск щомісячної інформаційної газети «Свароже коло», занурююсь у читання. Песимістичний настрій швидко скресає. Все частіше я поглядаю на годинник з бажанням прискорити час. Хочеться швидше побачити все, про що прочитав.

altЦентральний офіс «Сварог Вест Груп» знаходиться не в багатому міському кварталі, а на окраїні районного центру м. Шепетівки Хмельницької області. Двоповерховий акуратний невеликий будинок виконано в строгому діловому стилі без натяку на розкіш. Нічого зайвого. Все практично й функціонально: планування офісних приміщень, оформлений зі смаком інтер'єр, зручні практичні меблі, сучасна оргтехніка. Тут панує творчо-ділова атмосфера, а по гарному настрою людей нескладно зробити висновок: працюється їм залюбки. Нас знайомлять з програмою перебування й запрошують до «першого пункту» - головного машинно-тракторного комплексу Північного регіону корпорації «Сварог Вест Груп». Він, до речі, вважається найпотужнішим технічним центром Західної України.

Диктатура технологій

На майданчику машинно-тракторного комплексу нас зустрічає директор технічного департаменту корпорації Сергій Філюк. Одразу помічаєш впорядкованість і багатофункційність цієї технічної фортеці. Виблискують на сонці доглянуті машини. Є тут достатньо місткостей для резерву пального та мастильних засобів, щоби під час польових робіт не доводилося щось шукати, втрачаючи дорогоцінний час. До заправної станції під'їжджають вантажівки та автоцистерни. 

Тим часом Сергій Анатолійович вводить нас в курс справ: «Технічний парк «Сварог Вест Груп» у грошовому еквіваленті оцінюється в 225 млн. гривень. Цього року придбали машин ще на 25 мільйонів. До їх підбору ставимося дуже прискіпливо, зважаючи на всі тонкощі й особливості технологічних процесів, на природні умови. І як би нам не нав'язували «мінімалку», ми залишаємося прибічниками класичної технології. Кожен наш працівник - фахівець високого класу. Своєчасно і якісно організовуємо спеціальне навчання, щоб спеціалісти опанували особливості роботи на складній закордонній техніці, якої в нас понад 90%. Окрім того, в ряді населених пунктів організовано сучасні спеціальні центри технічного обслуговування. А про наших людей можна говорити й говорити добрі слова. Вони сумлінні й високопрофесійні майстри своєї справи, які відповідально ставляться до роботи. Бо люблять її, люблять своє підприємство. І досягненнями його пишаються. Зарплатою не обділені. Зокрема, механізатори отримують щомісяця від п'яти до десяти й більше тисяч гривень, залежно від обсягів виконаних робіт».   

Кит на ім'я «рослинництво»

Продукція цього сектору вирощується на 75 тис. гектарів. Тут не гоняться за надприбутками, віддаючи перевагу якійсь окремій культурі, що найкраще котується на ринку. Приємно було почути від голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрія Гордійчука такі мудрі слова: «Ми розуміємо, що працювати на нашій благодатній землі можна ефективно, й варто саме так працювати. Але ні в якому разі не вичавлюючи з неї всі соки за короткий проміжок часу. Насамперед, маємо думати над тим, щоб залишити землю дітям і внукам у ще кращому, родючішому стані. Бо, як влучно висловився знаний філософ: «Ми землю беремо в оренду в наших онуків»».

Отже, закону сівозмін у «Сварозі» дотримуються неухильно, вирощуючи у відповідній послідовності й пшеницю, і ячмінь, і цукровий буряк, й кукурудзу, й соняшник, і сою, й жито, й овес, і горох тощо. На базі корпорації діє 2 елітнасінгоспи, які забезпечують якісним посівним матеріалом. Використання інтенсивних технологій землеробства надає змогу досягати високої урожайності і якості зернових, які, скажімо, за вмістом клітковини оцінюються не нижче 2 класу. Для зберігання зерна діє власне елеваторне господарство загальною потужністю більше 100 тис. тонн.

Дехто прогнозував українській цукрово-буряковій галузі абсолютну безперспективність. Корпорація «Сварог Вест Груп» не піддалася паніці й у найскрутніші часи не зменшила виробництво. Милує око доглянутість Шепетівського цукрового комбінату, кагати якого доволі наповнюються щедрим урожаєм солодкого кореню. Не повірите: 550-600 ц/га цукрових буряків цього року збирають на ланах «Сварогу»!

altПроводячи екскурсію полем, де повним ходом копають буряки, перший заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Володимир Стецюк підкреслює:

- Комбайни працюють в три зміни, збираючи солодкий корінь з понад 4,5-5 тис. га щодоби. Сподіваюся, що валовий збір цієї осені сягне 300 тис. тонн. Зарплата у механізаторів доволі висока - 30-40 тис. грн. за сезон. А це їх заохочує до сумлінності. Правда, це нелегка робота, бо й дощить, іноді й холодно, тож людина має бути добре віддячена за таку працю. От і до Києва чи за кордон немає потреби подаватися у пошуках роботи. В рідному ж господарстві краще, та й захищеними вони себе почувають, тому й дивляться в майбутнє впевнено, з оптимізмом.

Слід зазначити, що вирощування й збирання солодких коренів на ланах «Сварогу» абсолютно механізоване й аніяк не нагадує дефіцитні 80-ті роки минулого століття, коли на буряк із сапами виходило все працездатне сільське населення.

Про досвід використання під буряк сидератів, а саме гірчиці, розповів агроном Руслан Бовтачук, підкресливши, що ця культура дає найбільше зеленої маси. Потім її приорюють, додають аміачну воду. А попередниками солодких коренів практикують сою і пшеницю.

Не лише виростити, а й зберегти

Якби ж у «Сварозі» не розуміли важливості цієї істини, то підраховували б збитки, а не прибутки. Але тут зі зберіганням немає проблем. І кукурудза, якої тут вирощують понад 120 ц/га, й пшениця, й інші зернові урожаї, які не менші 70 ц/га, доводяться до належних кондицій на ВАТ «Шепетівська реалбаза хлібопродуктів». Зокрема, відбувається сушіння на новітніх високоефективних сушарках і підготовка зерна на експорт. Також ведеться ретельний лабораторний контроль за вмістом клейковини, рівнем засміченості, показниками вологості. Голова правління Шепетівської реалбази хлібопродуктів Григорій Гнатюк розповів детальніше про роботу свого підприємства. Показав величезні комори з добре доглянутим збіжжям. Безперечно цікавим було й знайомство з креативною аргентинською технологією зберігання підготовленого зерна у величезних поліетиленових мішках (по 200 тонн у кожному) на огородженому майданчику просто неба, але під належною охороною. Зерно таким чином чудово консервується під дією вуглекислого газу, який виділяють мікроорганізми, споживаючи кисень, й при цьому гинучи. І в спеку, і в мороз за збіжжя можна не хвилюватися й зберігати понад рік. 

Кит на ім'я «плодоовочівництво»

Під час прес-конференції голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Гордійчук розповів, як придбавши в 2006 році масив плодових дерев на площу 160 га, наступного року зібрали перші 150 т соковитих яблук. А завдяки застосуванню сучасних екологічно чистих технологій догляду й обробітку ґрунту, 2008 року врожай зріс у понад 8 разів. Тоді ж засадили 20 га груші, а наступного - вдвічі більше.

Нині ж радують своїми плодами 450 га молодих інтенсивних садів на карликових і середньорослих підщепах, оснащених системою краплинного зрошування.

Головне - фрукти й овочі від «Сварога» сертифіковані за найвищими світовими стандартами. В Україні лише 10 підприємств мають такий сертифікат, що гарантує не лише якість самої продукції, але й абсолютну безпеку всього процесу вирощування.

Для збереження продукції використовуються власні овочеві (3500 т) та фруктові (4000 т) сховища з газовим регульованим середовищем.

Відвідали ми у Шепетівці й овочесховище, де у найкомфортніших умовах зберігаються цибуля, столовий буряк, капуста й картопля. Директор департаменту овочевої продукції корпорації Микола Мугиль розповів, що тут запроваджено систему модернізації боксів із напиленням пінополіуретанової піни та новітнє холодильне обладнання провідних фірм Німеччини й Польщі, завдяки якому підтримується температура +2ºС. Тож овочі мають свіжий та апетитний вигляд і смак понад 7 місяців.  

Кит на ім'я «тваринництво»

Найкращі технології втілено у надсучасному молочному комплексі села Велика Медведівка Шепетівського району. Тут нас гостинно зустрів директор департаменту тваринництва корпорації «Сварог Вест Груп» Анатолій Паляниця. Комплекс - це 4 корівники, дійна зала, приміщення для утримання телят, пологовий відділ. Комплекс оснащено висококласним італійським обладнанням, що пришвидшує і полегшує процес доїння, сприяючи здоров'ю тварин і отриманню молока вищого ґатунку. Тут автоматизовано всі виробничі процеси. Одна з переваг - можливість проводити постійний моніторинг стада корів, виявляючи найменші відхилення у стані здоров'я тварин.

altКорпорація, як ви розумієте, має високі досягнення: виходить на показник 13 тис. голів ВРХ. Щодня виробляється близько 50 тонн високоякісного та екологічно чистого молока, яке сертифіковане для виробництва продукції дитячого харчування.

Щодо м'ясного скотарства, то тут виробляється 2 тис. т м'яса в живій вазі. У найближчих планах - налагодження переробки м'яса і вирішення питання доставки продукції безпосередньо до споживача.

Анатолій Паляниця завірив, що колектив додає всіх зусиль, щоби таких тваринницьких комплексів, як у Великій Медведівці, побільшало. Вже до кінця 2010 року корпорація планує завершити будівництво комплексу в селі Лотівка Шепетівського району. А це - нові робочі місця і збільшення якісної продукції в Україні, яка відповідатиме євростандартам.

Дбаючи про людей

Голова правління корпорації Андрій Гордійчук, попри молоді роки, не лише чудово розуміється в усіх деталях організації ефективного сільськогосподарського виробництва, а ще й має свій особливий ключ до людських сердець. Він, син вчителя й лікарки, зміг привнести найкращі сімейні цінності у свій п'ятитисячний колектив, бо говорив про своїх підлеглих з великою шаною. Наголошуючи, що стратегією розвитку корпорації «Сварог Вест Груп» є забезпечення якісних робочих місць, щоб люди могли впевнено дивитися в майбутнє.

А ось як оцінює діяльність очолюваної Андрієм Гордійчуком корпорації голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха:

- Корпорація «Сварог Вест Груп» - одна з небагатьох, яка прийшла на Хмельниччину не виснажити землі, а збагатити їх. Вкладаються кошти в новітню техніку, а це означає, що компанія бачить перспективу в агробізнесі. Я особисто буду всіляко підтримувати таких інвесторів, як корпорація та її керівництво, які працюють на авторитет Хмельниччини. Ці люди вкладають душу в святі українські землі, виконуючи соціальні зобов'язання перед народом та органами влади. Вони заслуговують на шану і повагу, бо саме завдяки їх праці стверджується наша незалежність.

                                                      Володимир ШАПОВАЛОВ





Схожі новини
  • Стали більше їсти вітчизняних яблук
  • Технології, що працюють на розвиток
  • Корпорація «Сварог Вест Груп» розпочала будівництво елеватора у Чернівецькій області
  • «Сварог Вест Груп» запровадить технології точного землеробства
  • З людьми і для людей!

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.