Аграрний тиждень. Україна
» » ЩЕ РАЗ ПРО ... ФЕРМЕНТИ
» » ЩЕ РАЗ ПРО ... ФЕРМЕНТИ

    ЩЕ РАЗ ПРО ... ФЕРМЕНТИ


    Незважаючи на різноманітність ферментів, які завозяться в нашу країну, не проходить і кількох місяців між реєстраціями вже нових ферментних препаратів. Ця позиція, як і раніше, залишається привабливою для продавців, бо в Україні ще велика частка кормів виготовляється без застосування ферментів.

    Ферменти збагачують корми додатковими поживними речовинами, позитивно впливають на здоров’я, продуктивність тварин і птиці й при цьому дозволяють вводити в корм важкозасвоювані компоненти раціону (або збільшувати їхню кількість), суттєво скорочуючи вартість кормів. Різноманітність кормових компонентів дозволяє виробникам випускати ферментні композиції, що працюють з різними субстратами, збагачуючи раціон енергією, протеїнами, мінералами (наприклад, сучасні фітази збільшують в раціоні Ca, P і Na).

    Ми розповімо вам про порівняно новий ферментний препарат LBzyme 5500ХР від лідера індійської мікробіологічної промисловості.

    Багатьом знайомі індійські фармацевтичні препарати. Широко представлені на українському ринку, вони допомагають профілактиці й лікуванню багатьох захворювань людини. Їхня якість добре відома, так само як і доступна ціна.

     

    Для українського кормового ринку

    LBzyme 5500ХР розроблений спеціально для українського кормового ринку, враховує основні сировинні особливості та підходить для всіх географічних зон України. Індійська корпорація K-GENIXGROUP, що включає STELLAR (хімія), K LAB (медицина), К-CHIRALS (спеціальна хімія), SRK (товари народного споживання) і LUMIS (виробництво ферментів), заснована 1945 року. Вона сфокусувала свою діяльність на виробництві продуктів для здоров'я і біотехнічної продукції, у виробництві зайнято 2400 фахівців. Спираючись на власні розробки, компанія завоювала високий рівень серед хімічних концернів і її продукція постачається на всі 5 континентів.

    Глибинний і поверхневий методи виробництва ферментів (рідкісне поєднання на біопромислових виробництвах, зазвичай використовують тільки одну з технологій) дають можливість виробляти продукцію із заданими властивостями і максимально активну при різних рН. Тому ферментні композиції ефективні на безпрецедентній кількості субстратів і при різних рН кишкового тракту.

    Від розробки до впровадження фермент проходить кілька стадій, як і належить гідному авторському продукту. На першій стадії компанія використовує власне програмне забезпечення для автоматизації процесу. Програма надає початкові керівні принципи при визначенні відповідної комбінації та співвідношення ферментів, які стандартизовані для різної пропорції та якості раціонів, їх поєднання і умов застосування.

    На другій стадії залучаються технічні експерти або міжнародні фахівці з годівлі тварин і птиці. Комбіновані технічні матеріали від експертів у царині внутрішніх і міжнародних спеціалістів з годівлі допомагають оптимізувати нову композицію ферментів.

    На третій стадії розроблений фермент випробовується на ефективність. На противагу існуючим на ринку ферментам, ферменти Lumis проходять тестування шляхом імітації реальних умов травлення в лабораторних умовах. Візуальний тест-набір є дуже точним, відтвореним і швидким засобом для одночасного тестування різних ферментів на різних сировинних матеріалах.

    На четвертій стадії перевіряється сумісність і стабільність. Фермент (або композиція ферментів) піддається декільком тестам на сумісність з використанням ендогенних та екзогенних ензимів. Також проводяться різні випробування на стійкість до рН, температури, зберігання, пакування і т.д.

    Далі проводиться всебічна великомасштабна апробація, при якій продукт піддається кільком успішним випробуванням в реальних промислових умовах годування. Шоста стадія підтверджує економічну ефективність та стійкість продукту. Путівку в життя отримує тільки висококонкурентоспроможна та стійка ферментна композиція.

    Сьома стадія передбачає комерційне просування. На цій стадії продукт запускається в комерційну експлуатацію.

    Переваги LBzyme 5500ХР (мультиферментного комплексу) є результатом унікальної концепції, включеної в розробку продукту, яка представляє собою:

    ● кілька ксиланаз, які працюють на обидва типи арабіноксиланів - розчинних і нерозчинних;

    ● кілька протеаз з ендо- та екзоактивністю, що дозволяє використовувати найширший спектр джерел білка рослинного або тваринного походження. Різні протеази активні в широких умовах pH, забезпечуючи його стабільність в змінному діапазоні pH травної системи тварини;

    ● кілька амілаз забезпечують гнучкість у використанні енергії економічно ефективних джерел крохмалю в сировинних компонентах. Комплекс амілаз ефективний по відношенню до різних крохмалів, у тому числі крохмалів з підвищеним вмістом амілози.

    Весь ферментний комплекс відрізняється стійкістю до високих температур (до 95°С). Це дозволяє використовувати один продукт для будь-якого типу грануляції корму або розсипом без шкоди для стабільності й ефективності продукту.

    Результати випробувань

    Випробування проводилися на птиці (бройлери) і свинях.

    Тестування кормового ферменту LBzyme 5500ХР при позитивному і негативному контролі для найбільшого виробника м'яса птиці (Перу, GRAMOBIER S.A.C.)

    Бройлери. У випробуванні взяли участь добові курчата від однієї й тієї ж партії одного виробника кросу КООБ, загальне число 1512 бройлерів, 6 повторів.

    Схема годування: Старт - 1-16-й день, Ріст - 16-34-й, Фінішер - 34-35-й.

    Раціони: стартовий - 21,3% протеїну при 2950 ккал/кг, негативний контроль - 2875 ккал/кг; ростовий - 20,00% протеїну, енергії - 3080 ккал/кг, негативний контроль - 3005 ккал/кг.

    Годування. Позитивний контроль (група 1): прийнятий раціон, рекомендовані норми розробника кросу.

    Негативний контроль (група 2): прийнятий раціон мінус 75 ккал/кг.

    Дослід (група 3): раціон негативного контролю + 100 г мультиферменту LBzyme 5500ХР на тонну корму.

    Дослід (група 4): раціон негативного контролю + 50 г мультиферменту LBzyme 5500ХР на тонну корму.


         


    Висновки. Мультифермент LBzyme 5500ХР у дозуванні 100 г на тонну корму компенсує зменшення енергії на 75ккал/кг та знижує конверсію корму.

    Тестування кормового ферменту LBzyme 5500ХР на відгодівлі свиней (Тайвань, Taiwan Noodle Manufacturers 'Association).

    Свині. Випробування були проведені на випадковим чином відібраних поросятах (трипородні гібриди) однієї ваги, 50% свинки і 50% кнурці в кількості 154 голів в умовах італійської технології та обладнання. Відгодівля здійснювалась протягом 112 днів, жива вага фіксувався на 55-й та 112-й день.

    Годування. Контроль: корм, основними компонентами якого були пшениця, соєвий шрот, ячмінь, сорго та пшеничні висівки.

    Досліджувана група: контрольний раціон + 50г LBzyme 5500ХР.

    Корм гранульований.

     

    Вартість корму, USD/т

    Групи

    Дорощування

    Відгодівля

    Контроль

    242,32

    228,92

    Дослід

    234,05(-8,27)

    221,31(-7,61)

     

    Вага свиней, кг

    Вік, дн.

    Контроль

    LBzyme 5500ХР 50г/т

    Контроль

    49,9

    52,1

    Дослід

    93,5

    95,2

    Висновки. Мультифермент LBzyme 5500ХР у дозуванні 50 г на тонну корму позитивно вплинув на параметри відгодівлі: зокрема, вага тварин дослідної групи була значно вища.

    Позитивний ефект був посилений поліпшенням конверсії на 2,8%, а також більш низькою вартістю раціону з LBzyme 5500ХР.

    У більш широкому сенсі можна сказати, що унікальні властивості Lumis мультиферментів допомагають вивільнити додаткові поживні речовини з сировини, включаючи ті, які містяться у важкозасвоюваних субстратах. Це допомагає подолати коливання якості й типу кормових інгредієнтів і змагається з постійно зростаючими цінами на корми, а також з недоступністю деяких кормових інгредієнтів. Все це призводить до значної економії через використання сировини з більш низькою вартістю, а також дозволяє звести до мінімуму витрати на корми. Lumis мультиферменти сприяють максимальному вивільненню та абсорбції поживних речовин, таким чином знижуючи коефіцієнт конверсії корму.

    Вже отримані позитивні результати при випробуваннях індійської ферментної композиції в умовах виробників країн СНД. Будемо тримати вас в курсі.

    Запрошуємо взяти участь у заходах, де Lumis Biotech виступить спонсором:

    ·15-17 березня - VIV Asia 2017 (Таїланд, Бангкок),

    ·6-8 червня - VIV Turkey 2017 (Туреччина, Стамбул).

    У 2017 році планується участь Lumis Biotech у спеціалізованих виставках в Україні: 7-10 червня – «Агро-2017» та 25-27 жовтня - Animal Farming Ukraine.

     

    А. ЧАНДРА, доктор біологічних наук, Lumis Biotech

    Переклад - Андрій ДОБОЮК

     

     

    Контакти: національний менеджер Lumis Biotech – Андрій Добоюк, тел.: (067) 410-90-67


    Дистриб’ютор: ТОВ «Ветрейд»

    тел.: (067) 672-78-04

    www.vetrade.com.ua

     

     

     

     


     





    Схожі новини
  • Натуральний стимулятор росту для свиней
  • Інновації у годівлі тварин
  • Природна стимуляція росту та продуктивності у свиней
  • Запорука успішного бізнесу
  • Нутріекономіка у свинарстві - у пошуках джерел додаткового прибутку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ЩЕ РАЗ ПРО ... ФЕРМЕНТИ


Незважаючи на різноманітність ферментів, які завозяться в нашу країну, не проходить і кількох місяців між реєстраціями вже нових ферментних препаратів. Ця позиція, як і раніше, залишається привабливою для продавців, бо в Україні ще велика частка кормів виготовляється без застосування ферментів.

Ферменти збагачують корми додатковими поживними речовинами, позитивно впливають на здоров’я, продуктивність тварин і птиці й при цьому дозволяють вводити в корм важкозасвоювані компоненти раціону (або збільшувати їхню кількість), суттєво скорочуючи вартість кормів. Різноманітність кормових компонентів дозволяє виробникам випускати ферментні композиції, що працюють з різними субстратами, збагачуючи раціон енергією, протеїнами, мінералами (наприклад, сучасні фітази збільшують в раціоні Ca, P і Na).

Ми розповімо вам про порівняно новий ферментний препарат LBzyme 5500ХР від лідера індійської мікробіологічної промисловості.

Багатьом знайомі індійські фармацевтичні препарати. Широко представлені на українському ринку, вони допомагають профілактиці й лікуванню багатьох захворювань людини. Їхня якість добре відома, так само як і доступна ціна.

 

Для українського кормового ринку

LBzyme 5500ХР розроблений спеціально для українського кормового ринку, враховує основні сировинні особливості та підходить для всіх географічних зон України. Індійська корпорація K-GENIXGROUP, що включає STELLAR (хімія), K LAB (медицина), К-CHIRALS (спеціальна хімія), SRK (товари народного споживання) і LUMIS (виробництво ферментів), заснована 1945 року. Вона сфокусувала свою діяльність на виробництві продуктів для здоров'я і біотехнічної продукції, у виробництві зайнято 2400 фахівців. Спираючись на власні розробки, компанія завоювала високий рівень серед хімічних концернів і її продукція постачається на всі 5 континентів.

Глибинний і поверхневий методи виробництва ферментів (рідкісне поєднання на біопромислових виробництвах, зазвичай використовують тільки одну з технологій) дають можливість виробляти продукцію із заданими властивостями і максимально активну при різних рН. Тому ферментні композиції ефективні на безпрецедентній кількості субстратів і при різних рН кишкового тракту.

Від розробки до впровадження фермент проходить кілька стадій, як і належить гідному авторському продукту. На першій стадії компанія використовує власне програмне забезпечення для автоматизації процесу. Програма надає початкові керівні принципи при визначенні відповідної комбінації та співвідношення ферментів, які стандартизовані для різної пропорції та якості раціонів, їх поєднання і умов застосування.

На другій стадії залучаються технічні експерти або міжнародні фахівці з годівлі тварин і птиці. Комбіновані технічні матеріали від експертів у царині внутрішніх і міжнародних спеціалістів з годівлі допомагають оптимізувати нову композицію ферментів.

На третій стадії розроблений фермент випробовується на ефективність. На противагу існуючим на ринку ферментам, ферменти Lumis проходять тестування шляхом імітації реальних умов травлення в лабораторних умовах. Візуальний тест-набір є дуже точним, відтвореним і швидким засобом для одночасного тестування різних ферментів на різних сировинних матеріалах.

На четвертій стадії перевіряється сумісність і стабільність. Фермент (або композиція ферментів) піддається декільком тестам на сумісність з використанням ендогенних та екзогенних ензимів. Також проводяться різні випробування на стійкість до рН, температури, зберігання, пакування і т.д.

Далі проводиться всебічна великомасштабна апробація, при якій продукт піддається кільком успішним випробуванням в реальних промислових умовах годування. Шоста стадія підтверджує економічну ефективність та стійкість продукту. Путівку в життя отримує тільки висококонкурентоспроможна та стійка ферментна композиція.

Сьома стадія передбачає комерційне просування. На цій стадії продукт запускається в комерційну експлуатацію.

Переваги LBzyme 5500ХР (мультиферментного комплексу) є результатом унікальної концепції, включеної в розробку продукту, яка представляє собою:

● кілька ксиланаз, які працюють на обидва типи арабіноксиланів - розчинних і нерозчинних;

● кілька протеаз з ендо- та екзоактивністю, що дозволяє використовувати найширший спектр джерел білка рослинного або тваринного походження. Різні протеази активні в широких умовах pH, забезпечуючи його стабільність в змінному діапазоні pH травної системи тварини;

● кілька амілаз забезпечують гнучкість у використанні енергії економічно ефективних джерел крохмалю в сировинних компонентах. Комплекс амілаз ефективний по відношенню до різних крохмалів, у тому числі крохмалів з підвищеним вмістом амілози.

Весь ферментний комплекс відрізняється стійкістю до високих температур (до 95°С). Це дозволяє використовувати один продукт для будь-якого типу грануляції корму або розсипом без шкоди для стабільності й ефективності продукту.

Результати випробувань

Випробування проводилися на птиці (бройлери) і свинях.

Тестування кормового ферменту LBzyme 5500ХР при позитивному і негативному контролі для найбільшого виробника м'яса птиці (Перу, GRAMOBIER S.A.C.)

Бройлери. У випробуванні взяли участь добові курчата від однієї й тієї ж партії одного виробника кросу КООБ, загальне число 1512 бройлерів, 6 повторів.

Схема годування: Старт - 1-16-й день, Ріст - 16-34-й, Фінішер - 34-35-й.

Раціони: стартовий - 21,3% протеїну при 2950 ккал/кг, негативний контроль - 2875 ккал/кг; ростовий - 20,00% протеїну, енергії - 3080 ккал/кг, негативний контроль - 3005 ккал/кг.

Годування. Позитивний контроль (група 1): прийнятий раціон, рекомендовані норми розробника кросу.

Негативний контроль (група 2): прийнятий раціон мінус 75 ккал/кг.

Дослід (група 3): раціон негативного контролю + 100 г мультиферменту LBzyme 5500ХР на тонну корму.

Дослід (група 4): раціон негативного контролю + 50 г мультиферменту LBzyme 5500ХР на тонну корму.


     


Висновки. Мультифермент LBzyme 5500ХР у дозуванні 100 г на тонну корму компенсує зменшення енергії на 75ккал/кг та знижує конверсію корму.

Тестування кормового ферменту LBzyme 5500ХР на відгодівлі свиней (Тайвань, Taiwan Noodle Manufacturers 'Association).

Свині. Випробування були проведені на випадковим чином відібраних поросятах (трипородні гібриди) однієї ваги, 50% свинки і 50% кнурці в кількості 154 голів в умовах італійської технології та обладнання. Відгодівля здійснювалась протягом 112 днів, жива вага фіксувався на 55-й та 112-й день.

Годування. Контроль: корм, основними компонентами якого були пшениця, соєвий шрот, ячмінь, сорго та пшеничні висівки.

Досліджувана група: контрольний раціон + 50г LBzyme 5500ХР.

Корм гранульований.

 

Вартість корму, USD/т

Групи

Дорощування

Відгодівля

Контроль

242,32

228,92

Дослід

234,05(-8,27)

221,31(-7,61)

 

Вага свиней, кг

Вік, дн.

Контроль

LBzyme 5500ХР 50г/т

Контроль

49,9

52,1

Дослід

93,5

95,2

Висновки. Мультифермент LBzyme 5500ХР у дозуванні 50 г на тонну корму позитивно вплинув на параметри відгодівлі: зокрема, вага тварин дослідної групи була значно вища.

Позитивний ефект був посилений поліпшенням конверсії на 2,8%, а також більш низькою вартістю раціону з LBzyme 5500ХР.

У більш широкому сенсі можна сказати, що унікальні властивості Lumis мультиферментів допомагають вивільнити додаткові поживні речовини з сировини, включаючи ті, які містяться у важкозасвоюваних субстратах. Це допомагає подолати коливання якості й типу кормових інгредієнтів і змагається з постійно зростаючими цінами на корми, а також з недоступністю деяких кормових інгредієнтів. Все це призводить до значної економії через використання сировини з більш низькою вартістю, а також дозволяє звести до мінімуму витрати на корми. Lumis мультиферменти сприяють максимальному вивільненню та абсорбції поживних речовин, таким чином знижуючи коефіцієнт конверсії корму.

Вже отримані позитивні результати при випробуваннях індійської ферментної композиції в умовах виробників країн СНД. Будемо тримати вас в курсі.

Запрошуємо взяти участь у заходах, де Lumis Biotech виступить спонсором:

·15-17 березня - VIV Asia 2017 (Таїланд, Бангкок),

·6-8 червня - VIV Turkey 2017 (Туреччина, Стамбул).

У 2017 році планується участь Lumis Biotech у спеціалізованих виставках в Україні: 7-10 червня – «Агро-2017» та 25-27 жовтня - Animal Farming Ukraine.

 

А. ЧАНДРА, доктор біологічних наук, Lumis Biotech

Переклад - Андрій ДОБОЮК

 

 

Контакти: національний менеджер Lumis Biotech – Андрій Добоюк, тел.: (067) 410-90-67


Дистриб’ютор: ТОВ «Ветрейд»

тел.: (067) 672-78-04

www.vetrade.com.ua

 

 

 

 


 





Схожі новини
  • Натуральний стимулятор росту для свиней
  • Інновації у годівлі тварин
  • Природна стимуляція росту та продуктивності у свиней
  • Запорука успішного бізнесу
  • Нутріекономіка у свинарстві - у пошуках джерел додаткового прибутку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.