Аграрний тиждень. Україна
» » » Окрилені досвідом та знаннями
» » » Окрилені досвідом та знаннями

    Окрилені досвідом та знаннями


    Щодня з газет, радіо- і телепрограм ми отримуємо шалену кількість інформації. Інколи зовсім непотрібної нам. Та коли випадає нагода поспілкуватись з однодумцями, друзями і діловими партнерами, дослуховуємось до кожного слова. Хіба не так?

    Про це, наприклад, добре пам’ятають ті, хто працює в галузі птахівництва. Не дарма ж вони утринадцяте поспіль «злітаються» до Алушти на свій професійний форум. І щоразу не тільки радіють зустрічам, а й обмінюються новинами, радяться, активно спілкуються.

    «Українська конференція відрізняється тим, що тут все чудово організовано. Ставлення один до одного тепле і дружнє. Тематика дуже різноманітна і цікава. Ми їдемо сюди зустрітися з друзями, колегами, з якими нас пов'язують ще радянські часи. Це велика справа, бо, «сидячи у своїй шкаралупі», ми багато втрачаємо, - каже Яків Ройтер, заступник директора Всеросійського наукового і технологічного інституту птахівництва, консультант племзаводу «Благоварский» (Росія). - Знаючи любов українців до качки, привезли нині свої нові рішення: ми вивели новий крос цього виду птиці, який відрізняється високою продуктивністю і малим вмістом жиру. При цьому качка абсолютно здорова, лише раз на рік прищеплюється від гепатиту. Рештою хвороб вона просто не хворіє. У порівнянні з французькими, англійськими, можемо сказати: наша качка за показниками продуктивності не поступається, а за якістю продукції - набагато краща.

    Ми відчуваємо, що в Україні нашу птицю люблять, знають, поважають. А якщо це ще качка нового покоління, у неї хороше майбутнє. У світі подібної качки немає, бо це трилінійний крос, в генетиці якого зібрано все найкраще від більш ніж 20 порід качок. Нашу птицю можна утримувати і в промисловому виробництві, і у фермерських, і в приватних господарствах населення».

    Цього року Алушта прийняла гостей і учасників XIII Української конференції з птахівництва з міжнародною участю теплою і комфортною погодою. Організатори форуму - Інститут тваринництва НААН, Українське відділення Всесвітньої наукової асоціації з птахівництва, Асоціація птахівничих підприємств «Птахопром України» та видавничий дім «ЕФПІТ» - подбали про насичену, цікаву навчальну і культурну програми, а також змістовну виставку обладнання, елементів технології, продуктів годівлі та лікування птиці. Тож учасникам залишалось лише слухати, розпитувати і запам’ятовувати все почуте і побачене, щоб потім по можлиовсті застосувати у себе на виробництві.

    На нинішню конференцію «Птахівництво-2012» приїхало 246 осіб з 8 країн. Зокрема, з Росії, Білорусі, Латвії, Азербайджану, Польщі, Великобританії, Угорщини і, звісно, з України. Це були провідні вітчизняні та зарубіжні вчені з науково-дослідних інститутів і вищих навчальних закладів, керівники і спеціалісти птахофабрик і племзаводів України, комбікормових заводів, інкубаторних станцій. Завітали до Алушти і представники обласних управлінь ветеринарної медицини, фірм, що працюють у галузі птахівництва, фермери та приватні підприємці. Чимало було і представників преси.

    «Наша компанія вже 10-й рік приїжджає на цей форум, - розповідає Галина Кілякіна, директор НПП «ВетаВіт» (м. Київ). - Приємно, що з'являються нові фермерські господарства, нові компанії, нове обладнання і технології приготування кормів. Нам цікаво все це знати, і є кому запропонувати свою продукцію. Цього року ми почали завозити продукт з Бельгії для мікробіологічного очищення приміщень, зокрема пташників. Ми відчули, що є велика зацікавленість у нашій продукції, бо і м'ясо птиці, і яйце виробляються екологічно чистими. Наша продукція виготовлена без застосування хлорвмісних препаратів, без антибіотиків, інших хіміотерапевтичних препаратів. Тому користується великим попитом у всьому світі, в Європі його пропонують 28 офіційних представництв. Росія нині має вже 24 представництва. В Україні ми поки єдина компанія, яка пропонує цю продукцію (на основі природних сполук та мікробактерій) для тваринництва, птахівництва, використання в побуті й для промислових виробництв. Наш препарат прекрасно працює на підприємствах харчової та переробної промисловості (при переробці молока, м'яса, іншої сировини).

    Тому ми й приїхали до Алушти. Тут збираються адекватні люди, які розуміють, цікавляться всім новим. Вони хочуть дізнатися про щось прогресивне для свого виробництва. З такими, погодьтеся, приємно працювати і пропонувати свій продукт».

    Наукові доповіді конференції були представлені на 3 секціях: «Фізіологія, біохімія та живлення птиці», «Захист здоров'я птиці» та «Технологія виробництва продукції птахівництва, селекція і розведення».

    Так, на секції «Фізіологія, біохімія та живлення птиці» розглядались актуальні питання амінокислотного живлення птиці різних видів (кури, індички, страуси, перепела), нормування вітамінів і мікроелементів в їхніх раціонах і способи підвищення їх засвоюваності організмом птиці, використання та ефективності різних поліензимних добавок у кормах залежно від набору компонентів, проблеми токсичності кормів, проблеми технологічних стресів. Було відзначено, що одним із найбільш істотних факторів імунодепресії є мікотоксини кормів. Для профілактики і лікування даних захворювань компанії (ТОВ «Біомін Україна» та ін.) енергійно пропонують препарати, спрямовані на запобігання негативних наслідків мікотоксикозів. Особливу увагу фахівці приділили питанням підвищення якості виробленої продукції птахівництва.

    Оскільки в Україні активно розвивається страусівництво, на конференції все частіше представляються доповіді про особливості годування, проблеми інкубації і вирощування страусів в умовах нашої країни. Тож у роботі цієї секції взяли участь представники ряду фірм, які готові допомагати у розвитку цієї підгалузі птахівництва. Зокрема, ТОВ «Біомін Україна», «Біокор-Агро», «Фідлайф», «Біофактор», «Наноматеріали і нанотехнології», «Седа», «Аграрний союз Донбасу» та цілий ряд інших.

    На секції «Захист здоров'я птиці, технологія виробництва, селекція» фахівці розглянули питання етіології, епізоотології, діагностики, лікування і профілактики захворювань птиці, представили інформацію про нові методи і схеми діагностики захворювань, про розробки і застосування вакцин та хіміко-терапевтичних препаратів для дезінфекції приміщень. Йшлося і про актуальні питання відтворення, генетики та селекції с.-г. птиці, селекційні досягнення з різних видів домашньої птиці, нові принципи селекційно-племінної роботи, подальший прогрес в селекції (компанія H&N International (Німеччина).
    Жвавий інтерес викликали доповіді, присвячені сучасним ресурсозберігаючим технологіям утримання птиці, інкубації яєць, переробки яєць, м'яса птиці й посліду.

    В обговоренні доповідей на форумі виступили співробітники Інституту тваринництва НААН, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Сумського аграрного університету, Всеросійського наукового і технологічного інституту птахівництва, Сибірського НДІ птахівництва та інших, а також представники різних компаній і фірм.

    Під час роботи конференції відбулися й спеціалізовані семінари. Зокрема, їх провели «НВФ «Бровафарма», ПАО «Птицефабрика «Кожуховская», компанії «Агровет Атлантик», ТОВ «Лізоформ», ТОВ «Укрфід», компанія «Техносвет групп-Украина». Пізнавальним був майстер-клас професора біохімії
    Шотландського сільськогосподарського коледжу (Велика Британія), доктора біологічних наук Петра Сурая.

    «Ми традиційно беремо участь в Алуштинській конференції, - ділиться враженням Ірина Статнік, заступник директора ДП «НДППЗ ім. Фрунзе» НУБіП України (АР Крим). - Вона збирає насамперед науку, виробництво. Бо ми, виробники, завжди чекаємо чогось нового, що допомагає нам заробляти гроші, економити наші ресурси - людські, фінансові, енергетичні. Сьогодні птахівники залучають нові технології. Одна з них - світлодіодне освітлення пташників. У Росії цю технологію вже застосовують, а у нас вона ще не вивчена достатньо. Хоча вона затратна, та дає свій позитивний результат у економії електроенергії і впливу на фізіологічний стан птиці (підвищує продуктивні якості птиці, її збереженість, витрати корму). Нині на ринок України виходять вже наші компанії, які дають нам спробувати ці технології.

    Не можна забувати і про стрес у птахівництві. Цю тему багато років досліджує наш відомий вчений Петро Сурай (Шотландія). І кожного разу виникають нюанси, про які нам повідомляє Петро Федорович. Тому ті підприємства, які застосовують антистресові раціони, антистресові препарати, мають хороші результати. Бо збереженість навіть 1% поголів’я при застосуванні цих препаратів дає значний результат і в бройлерному, і в яєчному птахівництві.

    Варто згадати і доповідь Олега Осипенка («Агровет Атлантік»), який ще раз підкреслив важливість предстартерних рецептів. Ми про них забуваємо. На перший погляд здається, що це дорогі комбікорми, та в кінцевому результаті вони дають і збереження, і прирости навіть у перші 7 днів життя птиці. Та й кінцевий результат їх застосування дуже високий».

    Залишається додати, що на конференції працював книжковий ярмарок, де бажаючі змогли купити книги, довідники, журнали, пізнавальну літературу з проблем птахівництва. І, як водиться, кращі доповіді, найбільш активні учасники конференції і всі учасники виставки «Птахівництво-2012» були нагороджені почесними дипломами конференції та пам'ятними подарунками.

    Лариса ДАВИДОВА





    Схожі новини
  • Актуальні проблеми птахівництва
  • АГРАРНА КРАЇНА: ПРИБУТКОВА ПЕРЕПІЛКА
  • Про проведення XIII Української конференції з птахівництва
  • Ветспеціалісти Митного союзу проінспектують 29 українських підприємств
  • „АГРО-2012” запрошує

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Окрилені досвідом та знаннями


Щодня з газет, радіо- і телепрограм ми отримуємо шалену кількість інформації. Інколи зовсім непотрібної нам. Та коли випадає нагода поспілкуватись з однодумцями, друзями і діловими партнерами, дослуховуємось до кожного слова. Хіба не так?

Про це, наприклад, добре пам’ятають ті, хто працює в галузі птахівництва. Не дарма ж вони утринадцяте поспіль «злітаються» до Алушти на свій професійний форум. І щоразу не тільки радіють зустрічам, а й обмінюються новинами, радяться, активно спілкуються.

«Українська конференція відрізняється тим, що тут все чудово організовано. Ставлення один до одного тепле і дружнє. Тематика дуже різноманітна і цікава. Ми їдемо сюди зустрітися з друзями, колегами, з якими нас пов'язують ще радянські часи. Це велика справа, бо, «сидячи у своїй шкаралупі», ми багато втрачаємо, - каже Яків Ройтер, заступник директора Всеросійського наукового і технологічного інституту птахівництва, консультант племзаводу «Благоварский» (Росія). - Знаючи любов українців до качки, привезли нині свої нові рішення: ми вивели новий крос цього виду птиці, який відрізняється високою продуктивністю і малим вмістом жиру. При цьому качка абсолютно здорова, лише раз на рік прищеплюється від гепатиту. Рештою хвороб вона просто не хворіє. У порівнянні з французькими, англійськими, можемо сказати: наша качка за показниками продуктивності не поступається, а за якістю продукції - набагато краща.

Ми відчуваємо, що в Україні нашу птицю люблять, знають, поважають. А якщо це ще качка нового покоління, у неї хороше майбутнє. У світі подібної качки немає, бо це трилінійний крос, в генетиці якого зібрано все найкраще від більш ніж 20 порід качок. Нашу птицю можна утримувати і в промисловому виробництві, і у фермерських, і в приватних господарствах населення».

Цього року Алушта прийняла гостей і учасників XIII Української конференції з птахівництва з міжнародною участю теплою і комфортною погодою. Організатори форуму - Інститут тваринництва НААН, Українське відділення Всесвітньої наукової асоціації з птахівництва, Асоціація птахівничих підприємств «Птахопром України» та видавничий дім «ЕФПІТ» - подбали про насичену, цікаву навчальну і культурну програми, а також змістовну виставку обладнання, елементів технології, продуктів годівлі та лікування птиці. Тож учасникам залишалось лише слухати, розпитувати і запам’ятовувати все почуте і побачене, щоб потім по можлиовсті застосувати у себе на виробництві.

На нинішню конференцію «Птахівництво-2012» приїхало 246 осіб з 8 країн. Зокрема, з Росії, Білорусі, Латвії, Азербайджану, Польщі, Великобританії, Угорщини і, звісно, з України. Це були провідні вітчизняні та зарубіжні вчені з науково-дослідних інститутів і вищих навчальних закладів, керівники і спеціалісти птахофабрик і племзаводів України, комбікормових заводів, інкубаторних станцій. Завітали до Алушти і представники обласних управлінь ветеринарної медицини, фірм, що працюють у галузі птахівництва, фермери та приватні підприємці. Чимало було і представників преси.

«Наша компанія вже 10-й рік приїжджає на цей форум, - розповідає Галина Кілякіна, директор НПП «ВетаВіт» (м. Київ). - Приємно, що з'являються нові фермерські господарства, нові компанії, нове обладнання і технології приготування кормів. Нам цікаво все це знати, і є кому запропонувати свою продукцію. Цього року ми почали завозити продукт з Бельгії для мікробіологічного очищення приміщень, зокрема пташників. Ми відчули, що є велика зацікавленість у нашій продукції, бо і м'ясо птиці, і яйце виробляються екологічно чистими. Наша продукція виготовлена без застосування хлорвмісних препаратів, без антибіотиків, інших хіміотерапевтичних препаратів. Тому користується великим попитом у всьому світі, в Європі його пропонують 28 офіційних представництв. Росія нині має вже 24 представництва. В Україні ми поки єдина компанія, яка пропонує цю продукцію (на основі природних сполук та мікробактерій) для тваринництва, птахівництва, використання в побуті й для промислових виробництв. Наш препарат прекрасно працює на підприємствах харчової та переробної промисловості (при переробці молока, м'яса, іншої сировини).

Тому ми й приїхали до Алушти. Тут збираються адекватні люди, які розуміють, цікавляться всім новим. Вони хочуть дізнатися про щось прогресивне для свого виробництва. З такими, погодьтеся, приємно працювати і пропонувати свій продукт».

Наукові доповіді конференції були представлені на 3 секціях: «Фізіологія, біохімія та живлення птиці», «Захист здоров'я птиці» та «Технологія виробництва продукції птахівництва, селекція і розведення».

Так, на секції «Фізіологія, біохімія та живлення птиці» розглядались актуальні питання амінокислотного живлення птиці різних видів (кури, індички, страуси, перепела), нормування вітамінів і мікроелементів в їхніх раціонах і способи підвищення їх засвоюваності організмом птиці, використання та ефективності різних поліензимних добавок у кормах залежно від набору компонентів, проблеми токсичності кормів, проблеми технологічних стресів. Було відзначено, що одним із найбільш істотних факторів імунодепресії є мікотоксини кормів. Для профілактики і лікування даних захворювань компанії (ТОВ «Біомін Україна» та ін.) енергійно пропонують препарати, спрямовані на запобігання негативних наслідків мікотоксикозів. Особливу увагу фахівці приділили питанням підвищення якості виробленої продукції птахівництва.

Оскільки в Україні активно розвивається страусівництво, на конференції все частіше представляються доповіді про особливості годування, проблеми інкубації і вирощування страусів в умовах нашої країни. Тож у роботі цієї секції взяли участь представники ряду фірм, які готові допомагати у розвитку цієї підгалузі птахівництва. Зокрема, ТОВ «Біомін Україна», «Біокор-Агро», «Фідлайф», «Біофактор», «Наноматеріали і нанотехнології», «Седа», «Аграрний союз Донбасу» та цілий ряд інших.

На секції «Захист здоров'я птиці, технологія виробництва, селекція» фахівці розглянули питання етіології, епізоотології, діагностики, лікування і профілактики захворювань птиці, представили інформацію про нові методи і схеми діагностики захворювань, про розробки і застосування вакцин та хіміко-терапевтичних препаратів для дезінфекції приміщень. Йшлося і про актуальні питання відтворення, генетики та селекції с.-г. птиці, селекційні досягнення з різних видів домашньої птиці, нові принципи селекційно-племінної роботи, подальший прогрес в селекції (компанія H&N International (Німеччина).
Жвавий інтерес викликали доповіді, присвячені сучасним ресурсозберігаючим технологіям утримання птиці, інкубації яєць, переробки яєць, м'яса птиці й посліду.

В обговоренні доповідей на форумі виступили співробітники Інституту тваринництва НААН, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Сумського аграрного університету, Всеросійського наукового і технологічного інституту птахівництва, Сибірського НДІ птахівництва та інших, а також представники різних компаній і фірм.

Під час роботи конференції відбулися й спеціалізовані семінари. Зокрема, їх провели «НВФ «Бровафарма», ПАО «Птицефабрика «Кожуховская», компанії «Агровет Атлантик», ТОВ «Лізоформ», ТОВ «Укрфід», компанія «Техносвет групп-Украина». Пізнавальним був майстер-клас професора біохімії
Шотландського сільськогосподарського коледжу (Велика Британія), доктора біологічних наук Петра Сурая.

«Ми традиційно беремо участь в Алуштинській конференції, - ділиться враженням Ірина Статнік, заступник директора ДП «НДППЗ ім. Фрунзе» НУБіП України (АР Крим). - Вона збирає насамперед науку, виробництво. Бо ми, виробники, завжди чекаємо чогось нового, що допомагає нам заробляти гроші, економити наші ресурси - людські, фінансові, енергетичні. Сьогодні птахівники залучають нові технології. Одна з них - світлодіодне освітлення пташників. У Росії цю технологію вже застосовують, а у нас вона ще не вивчена достатньо. Хоча вона затратна, та дає свій позитивний результат у економії електроенергії і впливу на фізіологічний стан птиці (підвищує продуктивні якості птиці, її збереженість, витрати корму). Нині на ринок України виходять вже наші компанії, які дають нам спробувати ці технології.

Не можна забувати і про стрес у птахівництві. Цю тему багато років досліджує наш відомий вчений Петро Сурай (Шотландія). І кожного разу виникають нюанси, про які нам повідомляє Петро Федорович. Тому ті підприємства, які застосовують антистресові раціони, антистресові препарати, мають хороші результати. Бо збереженість навіть 1% поголів’я при застосуванні цих препаратів дає значний результат і в бройлерному, і в яєчному птахівництві.

Варто згадати і доповідь Олега Осипенка («Агровет Атлантік»), який ще раз підкреслив важливість предстартерних рецептів. Ми про них забуваємо. На перший погляд здається, що це дорогі комбікорми, та в кінцевому результаті вони дають і збереження, і прирости навіть у перші 7 днів життя птиці. Та й кінцевий результат їх застосування дуже високий».

Залишається додати, що на конференції працював книжковий ярмарок, де бажаючі змогли купити книги, довідники, журнали, пізнавальну літературу з проблем птахівництва. І, як водиться, кращі доповіді, найбільш активні учасники конференції і всі учасники виставки «Птахівництво-2012» були нагороджені почесними дипломами конференції та пам'ятними подарунками.

Лариса ДАВИДОВА





Схожі новини
  • Актуальні проблеми птахівництва
  • АГРАРНА КРАЇНА: ПРИБУТКОВА ПЕРЕПІЛКА
  • Про проведення XIII Української конференції з птахівництва
  • Ветспеціалісти Митного союзу проінспектують 29 українських підприємств
  • „АГРО-2012” запрошує

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.