Аграрний тиждень. Україна
» » » Чи прибуткова перепілка?
» » » Чи прибуткова перепілка?

    Чи прибуткова перепілка?


    Виявляється, перепілка практично не хворіє на пташині хвороби, попри те, що сама може бути їх носієм. Такий факт є надто привабливим для розвитку в Україні перепелиних підприємств. Не кажучи вже про корисність продуктів цих виробництв.

    Трохи про користь для людини 

    Японці дуже добре знаються на перепелиному яйці. Як відомо, нація жорстоко була покарана під час бомбардування Хіросіми та Нагасакі. І у післявоєнні роки японські вчені розробляли дієтичне харчування, яке допомогло б відновити отруєний радіацією організм жителів країни. Найоптимальнішим для цього виявилося яйце перепелиці, яке допомагає не лише наповнити організм необхідними мікроелементами, а й виводити з нього вільні радикали. І понині японські діти, починаючи з одного року, безкоштовно отримують до свого раціону перепелине яйце (1-3 штуки, залежно від віку). «Ще в радянські часи, - розповів на засіданні круглого столу, що відбувся днями у ФГ «Повіт-Агро» на Київщині, генеральний директор асоціації «Птахопром України» Юрій Петров, - спеціалісти галузі виступили з пропозицією на державному рівні ввести в раціон дітей перепелині яйця. Та розпад Радянського Союзу практично знищив цю галузь птахівництва. І тільки зараз відбувається її відродження».

    А на думку Олександра Павлика, директора фермерського господарства «Повіт-Агро» і водночас голови Асоціації перепелівництва України, «необхідно українцям щоразу розповідати, що організм людини можна краще наситити необхідними речовинами, якщо споживати продукцію перепелівництва. Не дивлячись на маленькі розміри тушки та яйця перепілки. В цьому випадку важлива не кількість, а якість продукту».

    Рідна українська перепілка

    В останні роки ми маємо можливість бачити полиці не тільки українських супермаркетів, а й подивитися, чим закордонний виробник балує свого клієнта. І наш птахопідприємець теж може поїхати не тільки в Європу, але й в інші країни світу, щоб відвідати спеціалізовані виставки і підприємства, дізнатись, які технології і напрямки існують у сучасному виробництві та закупити необхідний молодняк. Бо споживання м’яса та яєць перепілки – невід'ємна частина в раціоні харчування громадян розвинутих країн світу.

    Темпи росту обсягів виробництва перепелиного м’яса та яєць в Україні свідчать: ця галузь набирає обертів. «Поки що в Україні близько семі підприємств, які вирощують перепілку на промислових підприємствах, де поголів’я птахів складає від 100 до 300 тис. голів, - повідомив Микола Жеребов, голова правління ВО «Київптахопром». – Найбільша ж кількість - це фермерські господарства. Чимало вирощують перепелів і господарства населення. Тільки на Київщині торік поголів’я перепелів у птахогосподарствах становило 179,6 тис. голів, а яєць одержано 24 млн. 353 тис. штук».

    Перша ознака рентабельності господарства – чи вкладає у своє підприємство кошти господар, чи розширює він своє поголів’я, які кроси використовує в розведенні перепелів, чи хвилює його, яким чином буде реалізована продукція виробництва? Як свідчить досвід передових підприємств галузі, і зокрема ФГ «Повіт-Агро», перепелівництво країни зараз на стадії свого розвитку. По-перше, ми вже цілком свідомо вводимо у свій раціон продукцію перепелівництва. По-друге, на думку виробників цієї продукції, вкладати гроші в розвиток цих господарств, у придбання нових кросів світових селекційних фірм досить раціонально. Яйця і м’ясо перепелів «не покриваються пилом» на складах, а добре реалізуються в супермаркетах країни. До того ж приватні господарства непогано продають свій товар на місцевих ринках.

    «Є один момент: фермерські господарства та великотоварні підприємства не можуть конкурувати в ціні з приватними господарствами (на місцевих ринках), а ті не мають коштів для входу в торговельні мережі, - пояснив Олександр Павлик. – Так що реалізація не є проблемою ні для кого з виробників».

    Підтверджують висновки практиків і розробки українських вчених: продукти виробництва галузі мають велику споживчу користь. «І для подальшого розвитку галузі треба об’єднати досягнення вчених і підприємців», - підтвердила Наталія Пономаренко, завідуюча кафедрою птахівництва Національного університету біоресурсів і природокористування.

    Прибуткова перепілка

    Отже, завданням усіх перепелиних ферм та асоціації є подальше становлення галузі, наповнення українських ринків високоякісною перепелиною продукцією. Звісно, з урахуванням смаків та інтересів споживачів. І саме обговорення цих та інших актуальних питань галузі буде продовжено на конференції «Аграрна країна: прибуткова перепілка», яка відбудеться 31 жовтня в рамках виставки «Animal Farming Ukraine» (м. Київ, пр. Броварський, 15, МВЦ, павільйон №2, конференц-зала №8).

                                                                                                     Ірина АКІНФІЄВА





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №35 (247
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Чи прибуткова перепілка?


Виявляється, перепілка практично не хворіє на пташині хвороби, попри те, що сама може бути їх носієм. Такий факт є надто привабливим для розвитку в Україні перепелиних підприємств. Не кажучи вже про корисність продуктів цих виробництв.

Трохи про користь для людини 

Японці дуже добре знаються на перепелиному яйці. Як відомо, нація жорстоко була покарана під час бомбардування Хіросіми та Нагасакі. І у післявоєнні роки японські вчені розробляли дієтичне харчування, яке допомогло б відновити отруєний радіацією організм жителів країни. Найоптимальнішим для цього виявилося яйце перепелиці, яке допомагає не лише наповнити організм необхідними мікроелементами, а й виводити з нього вільні радикали. І понині японські діти, починаючи з одного року, безкоштовно отримують до свого раціону перепелине яйце (1-3 штуки, залежно від віку). «Ще в радянські часи, - розповів на засіданні круглого столу, що відбувся днями у ФГ «Повіт-Агро» на Київщині, генеральний директор асоціації «Птахопром України» Юрій Петров, - спеціалісти галузі виступили з пропозицією на державному рівні ввести в раціон дітей перепелині яйця. Та розпад Радянського Союзу практично знищив цю галузь птахівництва. І тільки зараз відбувається її відродження».

А на думку Олександра Павлика, директора фермерського господарства «Повіт-Агро» і водночас голови Асоціації перепелівництва України, «необхідно українцям щоразу розповідати, що організм людини можна краще наситити необхідними речовинами, якщо споживати продукцію перепелівництва. Не дивлячись на маленькі розміри тушки та яйця перепілки. В цьому випадку важлива не кількість, а якість продукту».

Рідна українська перепілка

В останні роки ми маємо можливість бачити полиці не тільки українських супермаркетів, а й подивитися, чим закордонний виробник балує свого клієнта. І наш птахопідприємець теж може поїхати не тільки в Європу, але й в інші країни світу, щоб відвідати спеціалізовані виставки і підприємства, дізнатись, які технології і напрямки існують у сучасному виробництві та закупити необхідний молодняк. Бо споживання м’яса та яєць перепілки – невід'ємна частина в раціоні харчування громадян розвинутих країн світу.

Темпи росту обсягів виробництва перепелиного м’яса та яєць в Україні свідчать: ця галузь набирає обертів. «Поки що в Україні близько семі підприємств, які вирощують перепілку на промислових підприємствах, де поголів’я птахів складає від 100 до 300 тис. голів, - повідомив Микола Жеребов, голова правління ВО «Київптахопром». – Найбільша ж кількість - це фермерські господарства. Чимало вирощують перепелів і господарства населення. Тільки на Київщині торік поголів’я перепелів у птахогосподарствах становило 179,6 тис. голів, а яєць одержано 24 млн. 353 тис. штук».

Перша ознака рентабельності господарства – чи вкладає у своє підприємство кошти господар, чи розширює він своє поголів’я, які кроси використовує в розведенні перепелів, чи хвилює його, яким чином буде реалізована продукція виробництва? Як свідчить досвід передових підприємств галузі, і зокрема ФГ «Повіт-Агро», перепелівництво країни зараз на стадії свого розвитку. По-перше, ми вже цілком свідомо вводимо у свій раціон продукцію перепелівництва. По-друге, на думку виробників цієї продукції, вкладати гроші в розвиток цих господарств, у придбання нових кросів світових селекційних фірм досить раціонально. Яйця і м’ясо перепелів «не покриваються пилом» на складах, а добре реалізуються в супермаркетах країни. До того ж приватні господарства непогано продають свій товар на місцевих ринках.

«Є один момент: фермерські господарства та великотоварні підприємства не можуть конкурувати в ціні з приватними господарствами (на місцевих ринках), а ті не мають коштів для входу в торговельні мережі, - пояснив Олександр Павлик. – Так що реалізація не є проблемою ні для кого з виробників».

Підтверджують висновки практиків і розробки українських вчених: продукти виробництва галузі мають велику споживчу користь. «І для подальшого розвитку галузі треба об’єднати досягнення вчених і підприємців», - підтвердила Наталія Пономаренко, завідуюча кафедрою птахівництва Національного університету біоресурсів і природокористування.

Прибуткова перепілка

Отже, завданням усіх перепелиних ферм та асоціації є подальше становлення галузі, наповнення українських ринків високоякісною перепелиною продукцією. Звісно, з урахуванням смаків та інтересів споживачів. І саме обговорення цих та інших актуальних питань галузі буде продовжено на конференції «Аграрна країна: прибуткова перепілка», яка відбудеться 31 жовтня в рамках виставки «Animal Farming Ukraine» (м. Київ, пр. Броварський, 15, МВЦ, павільйон №2, конференц-зала №8).

                                                                                                 Ірина АКІНФІЄВА





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №35 (247
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.