Аграрний тиждень. Україна
» » » Помилуватись сільською Францією
» » » Помилуватись сільською Францією

    Помилуватись сільською Францією


    Не виповнилося й тижня, як Галілея з села Серейлак, що в Лімузені, привела на світ своїх дитинчат. Але її акуратно помістили в причіп і відвезли до Парижу. Тут на щорічному Міжнародному сільськогосподарському салоні Галілея і її потомство з ранку до вечора стійко виносили постійний гул люду, що товпиться, і спалахи фотокамер.

     

    Галілея - свиня породи чернозада лімузенська – один із талісманів нинішнього Salon international de l'agriculture. Порода мало не зникла у 80-х роках минулого століття, тож її презентація на виставці - частина програми з порятунку цієї нечисленної породи свиней.

    І парижани, і туристи обожнюють сільськогосподарський салон. Для них це маленька подорож по сільській Франції. Адже можна побачити, як фермери доять овець породи лакон з плато Ларзак на півдні Франції (саме з цього молока роблять сир Рокфор), вигулюють гусей в парі з піренейським гірським собакою, зважують і запрягають першеронських жеребців.

    Цього року салону виповнилося 50. І з нагоди ювілею у нього цілих сім талісманів. Окрім Галілеї, це провансальський осел Рубенс, пастуший собака породи босерон Флока де ла Праас, альпійська коза Дус, нормандська корова Аронд семи років від роду, першеронський жеребець Упак і баран Лоренцо породи меринос рамбульє.

    Вилуплювання курчат - одне з найпопулярніших «шоу» салону. Особливо воно цікаве дітям. «Щоб повністю розбити шкаралупу, курча робить у середньому 50 ударів. На це у нього може піти до 12 годин, - пояснює присутнім Ів де ла Фушардьєр, генеральний директор підприємства «Фермери Луе». - Подивіться на його дзьоб: бачите білий твердий роговий наріст? Це «яйцевий зуб», за допомогою якого йому і вдається розбити шкаралупу. «Зуб» утворюється в зародку на найпершій стадії розвитку і відпадає через добу після вилуплення курчати». Впродовж усього салону з села Луе в регіоні Землі Луари (захід Франції) до Парижу привозили нові партії яєць. І за десять робочих днів виставки на очах у публіки вилупилися майже 1000 курчат.

    Для дорослих справжній рай - в павільйоні «Регіони Франції». Тут можна орієнтуватися за запахом. Сильний гострий від сиру Канталь - це величезна, більше метра у діаметрі, сковорода, в якій готують традиційну страву жителів Оверні - трюффад. Нарізана тонкими скибочками картопля плаває в розтопленому сирі. А ось копчений запах шинки - це стенд виробника з Байонни, батьківщини знаменитої байоннської шинки, в Аквітанії (південний захід Франції). Правда, можна і помилитися: запах копченостей стійко закріпився і на стенді Корсики. Тут все на італійський лад: ковбаски зі свинячої печінки Фігателлу, свиняча шийка Коппа, копчене філе Ланца... А якщо пахне кислою капустою, це, звичайно, Ельзас. Тільки там готують шукрут - страву з квашеної капусти з м'ясом, ковбасами та шинкою. Запах же смаженого фуа-гра тягне до одного з численних стендів південного заходу Франції - перекусити сендвічем зі знаменитим делікатесом. Легкий кисло-солодкий яблучний запах і тут же сильний запах цвілі, лісових грибів та дерев'яного дачного туалету - значить, поруч розташувалися нормандські виробники яблучного сидру та місцевих сирів із коров'ячого молока: Камамбера, Пон-л'евека і Ліваро.

    Нині ювілейний 50-й Salon international de l'agriculture 2013 був проведений в Paris Expo (південна частина Парижа), зібравши кілька сотень компаній, які працюють на агроринку: від фермерів і землеробів - до виробників вина, сиру і екзотичних продуктів. Сюди «приїхала» не тільки вся сільськогосподарська Франція, Італія, Іспанія, а й заморські території, на зразок Таїті, Мартініки, Реюньона, Гваделупи й Гвіани. У день відкриття на салон прибув і провів майже цілий день президент Франції. Що цілком зрозуміло. Коли ще побачиш таке розкішне свято з домашніми тваринами, чудовими винами, коньяками і симпатичними дівчатами, які прямо на стендах готують улюблену французами їжу?

     

    Фото //drugoi.livejournal.com/3823966.html#cutid1

     

     





    Схожі новини
  • У Франції стартували Дні української аграрної освіти
  • Візитери з Франції
  • «ЗЕРНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ 2012»
  • «Ялта. Золотий грифон – 2012»
  • „АГРО-2012” запрошує

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Помилуватись сільською Францією


Не виповнилося й тижня, як Галілея з села Серейлак, що в Лімузені, привела на світ своїх дитинчат. Але її акуратно помістили в причіп і відвезли до Парижу. Тут на щорічному Міжнародному сільськогосподарському салоні Галілея і її потомство з ранку до вечора стійко виносили постійний гул люду, що товпиться, і спалахи фотокамер.

 

Галілея - свиня породи чернозада лімузенська – один із талісманів нинішнього Salon international de l'agriculture. Порода мало не зникла у 80-х роках минулого століття, тож її презентація на виставці - частина програми з порятунку цієї нечисленної породи свиней.

І парижани, і туристи обожнюють сільськогосподарський салон. Для них це маленька подорож по сільській Франції. Адже можна побачити, як фермери доять овець породи лакон з плато Ларзак на півдні Франції (саме з цього молока роблять сир Рокфор), вигулюють гусей в парі з піренейським гірським собакою, зважують і запрягають першеронських жеребців.

Цього року салону виповнилося 50. І з нагоди ювілею у нього цілих сім талісманів. Окрім Галілеї, це провансальський осел Рубенс, пастуший собака породи босерон Флока де ла Праас, альпійська коза Дус, нормандська корова Аронд семи років від роду, першеронський жеребець Упак і баран Лоренцо породи меринос рамбульє.

Вилуплювання курчат - одне з найпопулярніших «шоу» салону. Особливо воно цікаве дітям. «Щоб повністю розбити шкаралупу, курча робить у середньому 50 ударів. На це у нього може піти до 12 годин, - пояснює присутнім Ів де ла Фушардьєр, генеральний директор підприємства «Фермери Луе». - Подивіться на його дзьоб: бачите білий твердий роговий наріст? Це «яйцевий зуб», за допомогою якого йому і вдається розбити шкаралупу. «Зуб» утворюється в зародку на найпершій стадії розвитку і відпадає через добу після вилуплення курчати». Впродовж усього салону з села Луе в регіоні Землі Луари (захід Франції) до Парижу привозили нові партії яєць. І за десять робочих днів виставки на очах у публіки вилупилися майже 1000 курчат.

Для дорослих справжній рай - в павільйоні «Регіони Франції». Тут можна орієнтуватися за запахом. Сильний гострий від сиру Канталь - це величезна, більше метра у діаметрі, сковорода, в якій готують традиційну страву жителів Оверні - трюффад. Нарізана тонкими скибочками картопля плаває в розтопленому сирі. А ось копчений запах шинки - це стенд виробника з Байонни, батьківщини знаменитої байоннської шинки, в Аквітанії (південний захід Франції). Правда, можна і помилитися: запах копченостей стійко закріпився і на стенді Корсики. Тут все на італійський лад: ковбаски зі свинячої печінки Фігателлу, свиняча шийка Коппа, копчене філе Ланца... А якщо пахне кислою капустою, це, звичайно, Ельзас. Тільки там готують шукрут - страву з квашеної капусти з м'ясом, ковбасами та шинкою. Запах же смаженого фуа-гра тягне до одного з численних стендів південного заходу Франції - перекусити сендвічем зі знаменитим делікатесом. Легкий кисло-солодкий яблучний запах і тут же сильний запах цвілі, лісових грибів та дерев'яного дачного туалету - значить, поруч розташувалися нормандські виробники яблучного сидру та місцевих сирів із коров'ячого молока: Камамбера, Пон-л'евека і Ліваро.

Нині ювілейний 50-й Salon international de l'agriculture 2013 був проведений в Paris Expo (південна частина Парижа), зібравши кілька сотень компаній, які працюють на агроринку: від фермерів і землеробів - до виробників вина, сиру і екзотичних продуктів. Сюди «приїхала» не тільки вся сільськогосподарська Франція, Італія, Іспанія, а й заморські території, на зразок Таїті, Мартініки, Реюньона, Гваделупи й Гвіани. У день відкриття на салон прибув і провів майже цілий день президент Франції. Що цілком зрозуміло. Коли ще побачиш таке розкішне свято з домашніми тваринами, чудовими винами, коньяками і симпатичними дівчатами, які прямо на стендах готують улюблену французами їжу?

 

Фото //drugoi.livejournal.com/3823966.html#cutid1

 

 





Схожі новини
  • У Франції стартували Дні української аграрної освіти
  • Візитери з Франції
  • «ЗЕРНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ 2012»
  • «Ялта. Золотий грифон – 2012»
  • „АГРО-2012” запрошує

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.