На підприємстві "Старокостянтинівцукор", що входить до групи компаній A'spik Group, стартував сезон виробництва цукру.
Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу компанії, перші тони буряку завод отримав завдяки власній сировинній базі - з полів земельного підрозділу корпорації.
Аби забезпечити безперервний виробничий процес у режимі 24 години на добу та 7 днів на тиждень, у компанії спільно із партнерами - аграрними підприємствами і фермерськими господарствами Хмельниччини, вже розробили графік одержання давальницької сировини.
До початку нового виробничого сезону підприємство першим на Хмельниччині впровадило новітню лінію сухого транспортування буряків, а також отримало оновлене кагатне поле.
"Завдяки сухій подачі ми плануємо досягти європейських стандартів ефективності переробки буряку та екологічної безпечності, адже нові технології дозволять уникнути втрат цукру через його вимивання транспортерною водою. Крім того, зменшиться забір води з річки Случ, а відповідно і викиди на фільтраційні поля, що безумовно буде корисним для довкілля. Проте перші дні роботи на новому устаткуванні для нас будуть доволі відповідальними, оскільки доведеться у робочому режимі доналагоджувати його до виробничих реалій", - зазначає директор "Старокостянтинівцукор" Дмитро Данкович.
На його думку, модернізація також дасть змогу оптимізувати і логістику, адже відтепер на кагатному полі підприємства не обов’язково накопичувати величезні запаси буряків, а можна одразу завантажувати їх з самоскидів у транспортер.
За проектом максимальна пропускна здатність лінії сухої подачі складе 250 тон буряків на годину, а протягом доби на "Старокостянтинівцукор" планують переробляти 4,2 тис. тонн коренеплодів.
proagro.com.ua