У виноробній компанії «Коблево» в Миколаївській області цього року зібрали 10,5 тис. тонн винограду, на 16% менше, ніж торік, але якість матеріалу вища. Близько 70% врожаю збирали вибірково руками для виробництва вин високої якості.
Повідомляє прес-служба Bayadera Group, у яку входить ПАТ «Коблево».
У компанії відзначають, що літо 2019 було не надто сприятливими для виноградарів – посушливе і спекотне, майже без дощів. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина.
«Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе – насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі і смаку», – сказала головний винороб ПАТ «Коблево» Тетяна Матвєєва.
Виноградники «Коблево» займають понад 2000 га. Тут вирощують 16 сортів винограду європейських сортів і локальні аборигенські сорти: Одеський Чорний, Бастардо Магарачский, Мускат Одесский.
ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes
agroconf.org