Протягом січня-вересня 2019 року до України надійшло 18,32 тис. тонн свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней, що на 6,9% менше, ніж за три квартали 2018 року.
Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації "Свинарі України", ще місяцем раніше сукупні обсяги надходження свинини з-за кордону перевищували торішні на 4%. Проте слабша імпортна активність упродовж першого місяця осені відчутно змінила ситуацію.
"У вересні 2019-го імпорт свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней був на 38% меншим, ніж місяцем раніше та склав 2 тис. т.онн Це майже вдвічі менше ніж за відповідний місяць минулого року", - зауважили в АСУ.
Протягом останньої чверті минулого року імпортна активність дещо послабилася порівняно з липнем-вереснем. Тим не меш, за той період до України завезли майже 9 тис. тонн свинини.
"Цьогоріч квартальні надходження свинини були значно "скромнішими" та не перевищували 7,4 тис. тонн, які надійшли у першій чверті року. Тож навіть якщо обсяги імпорту м'яса свиней протягом жовтня-грудня зрівняються з торічними 9 тис. тонн, річний обсяг надходжень буде меншим, ніж у 2018-му", - підкреслили в асоціації.
proagro.com.ua