Аграрний тиждень. Україна
» » Досвід японського села
» » Досвід японського села

    Досвід японського села


    alt    Нещодавно в м. Токіо (Японія) спеціально для українських фахівців агропромислової галузі проводився тренінг «Управління виробництвом сільськогосподарської продукції». Організатором заходу став проект «Українсько-японський центр» за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

    Мета заходу, у якому взяли участь представники наукових установ та державних служб України, а також декілька підприємців, - вивчення японського досвіду та підвищення кваліфікації в галузі управління виробництвом у сільському господарстві.

    Своїми враженнями від почутого і побаченого учасники тренінгу поділилися з широким загалом фермерів уже під час зустрічі в Києві, на базі Українсько-японського центру.

    В першу чергу вітчизняні аграрії розповіли про насичену програму, яка очікувала на них у Японії. Під час візиту українська делегація побувала в Японській агенції з розвитку зовнішньої торгівлі, Національній федерації сільськогосподарських кооперативів Японії, Токійському університеті сільського господарства і технологій, корпораціях «Марубені» і «Міцубісі», у порті Касіма. Побачили наші виробники і найбільший в світі млин SHOWA компанії ZEN-NOH. Відбулися прийоми в Міністерстві сільського господарства, лісництва та рибальства, в АО «Інспекція міжнародних перевезень», в Інспекції продуктів харчування і сільськогосподарських матеріалів. Також у рамках тренінгу проведено зустрічі з японськими фермерами та відвідування міжнародної продовольчої виставки „Foodex Japan 2010”.

    Більш за все українських підприємців у Японії вразив рівень автоматизації та механізації процесів, а також безкомпромісне ставлення з боку уряду країни до безпеки харчування громадян, про що розповів директор ПБП „ВИМАЛ” Сергій Самоненко. За прикладом японців, цей український агробізнесмен планує збільшити автоматизацію технологічних процесів на підприємствах своєї компанії, аби поліпшити продуктивність праці та мінімізувати вплив людського фактору.

    Крім того відзначалося, що японський агросектор відрізняється високим рівнем розвитку сільськогосподарської кооперації. Це ціла система, яка, серед усього іншого, передбачає організацію нагляду, кредитування, страхування, контроль за ринками збуту і постачання. Як зазначив голова фермерського господарства «Горизонт» з Івано-Франківщини Юлій Пелешкей, в такий спосіб за допомоги сільгоспкооперації у Японії вирішуються питання забезпечення виробничих процесів усіх напрямків сільського господарства.

    Учасники тренінгу високо оцінили потенціал українсько-японської співпраці в аграрній сфері.

     

     

     

    alt„Але, на жаль, ми надто мало знаємо один про одного. Тому потрібно будувати мости пізнання, довіри й, нарешті, взаємовигідної співпраці», - підсумував київську зустріч заступник директора Інституту розвитку аграрних ринків Роман Корінець.

                                                                                                  Ростислав ПАНІЧЕВ





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Досвід японського села


alt    Нещодавно в м. Токіо (Японія) спеціально для українських фахівців агропромислової галузі проводився тренінг «Управління виробництвом сільськогосподарської продукції». Організатором заходу став проект «Українсько-японський центр» за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Мета заходу, у якому взяли участь представники наукових установ та державних служб України, а також декілька підприємців, - вивчення японського досвіду та підвищення кваліфікації в галузі управління виробництвом у сільському господарстві.

Своїми враженнями від почутого і побаченого учасники тренінгу поділилися з широким загалом фермерів уже під час зустрічі в Києві, на базі Українсько-японського центру.

В першу чергу вітчизняні аграрії розповіли про насичену програму, яка очікувала на них у Японії. Під час візиту українська делегація побувала в Японській агенції з розвитку зовнішньої торгівлі, Національній федерації сільськогосподарських кооперативів Японії, Токійському університеті сільського господарства і технологій, корпораціях «Марубені» і «Міцубісі», у порті Касіма. Побачили наші виробники і найбільший в світі млин SHOWA компанії ZEN-NOH. Відбулися прийоми в Міністерстві сільського господарства, лісництва та рибальства, в АО «Інспекція міжнародних перевезень», в Інспекції продуктів харчування і сільськогосподарських матеріалів. Також у рамках тренінгу проведено зустрічі з японськими фермерами та відвідування міжнародної продовольчої виставки „Foodex Japan 2010”.

Більш за все українських підприємців у Японії вразив рівень автоматизації та механізації процесів, а також безкомпромісне ставлення з боку уряду країни до безпеки харчування громадян, про що розповів директор ПБП „ВИМАЛ” Сергій Самоненко. За прикладом японців, цей український агробізнесмен планує збільшити автоматизацію технологічних процесів на підприємствах своєї компанії, аби поліпшити продуктивність праці та мінімізувати вплив людського фактору.

Крім того відзначалося, що японський агросектор відрізняється високим рівнем розвитку сільськогосподарської кооперації. Це ціла система, яка, серед усього іншого, передбачає організацію нагляду, кредитування, страхування, контроль за ринками збуту і постачання. Як зазначив голова фермерського господарства «Горизонт» з Івано-Франківщини Юлій Пелешкей, в такий спосіб за допомоги сільгоспкооперації у Японії вирішуються питання забезпечення виробничих процесів усіх напрямків сільського господарства.

Учасники тренінгу високо оцінили потенціал українсько-японської співпраці в аграрній сфері.

 

 

 

alt„Але, на жаль, ми надто мало знаємо один про одного. Тому потрібно будувати мости пізнання, довіри й, нарешті, взаємовигідної співпраці», - підсумував київську зустріч заступник директора Інституту розвитку аграрних ринків Роман Корінець.

                                                                                              Ростислав ПАНІЧЕВ





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.