Аграрний тиждень. Україна
» » » Репутація – не сорочка: не випрасуєш і нової не купиш!
» » » Репутація – не сорочка: не випрасуєш і нової не купиш!

    Репутація – не сорочка: не випрасуєш і нової не купиш!


    В цьому абсолютно переконаний директор науково-виробничого підприємства «Агро-Ритм», що працює в Любашівському районі на Одещині, Віктор Стоцький. Кожен господарник, який займається рослинництвом, скаже вам: щоб виростити хороший врожай, насамперед слід придбати високоякісне і врожайне насіння.

     

    Хоча існує й багато інших важливих речей: передпосівний обробіток ґрунту, догляд та підживлення посівів за новітніми технологіями, захист від шкідників. Але якщо дотриматись усіх цих заходів, а кинути в землю замість добірного елітного насіння якусь «дрібноту», то й віддача буде дрібненька! А вже про якісь прирости й думати годі.  

    Тож розумні й передбачливі аграрії завжди прагнуть мати справу з насіннєвими компаніями, які завоювали своєю перевіреною і солідною репутацією сталий авторитет на ринку.

    НВП «Агро-Ритм» з Одеської області має достатньо родючої ріллі під ділянки гібридизації, сучасний калібрувальний цех, високопродуктивну ґрунтообробну, посівну і збиральну агротехніку та кваліфікованих у галузі насінництва спеціалістів. Це і дозволяє підприємству, попри природні катаклізми та нестабільну цінову політику, успішно працювати на насіннєвому ринку країни ось уже багато десятків років.    

    Цьогорічний врожай насіння в НВП «Агро-Ритм» обіцяє бути значно вищим за минулорічні показники. З одного боку, природні умови для зернових культур були більш сприятливими. З іншого, аграрії у своїх діях спиралися на досягнення української та світової аграрної науки і, як зазначає Віктор Стоцький, «зробили не тільки те, що було вкрай необхідним, а й все те, що тільки можливо зробити в насінництві». А це означає - буде що запропонувати клієнтам.

    - Вікторе Павловичу, чи легко утримуватись на «вершині», особливо в насінництві?

    - Заслужити репутацію надійного партнера, розповсюджувача найновітніших досягнень аграрної науки та виробництва, носія ідеалів добра, людяності та успішності на теренах України важко. Але можна. А от не втратити цю високу репутацію ще важче! Бо імідж насіннєвого підприємства – це ж не сорочка, що можна випрати, випрасувати або ж навіть нову купити! Якщо одного разу схибиш, виростиш «непотріб» і продаси його під псевдовисокою маркою - клієнт тобі ніколи більше не повірить. Та й іншим порадить до тебе не звертатись. Тож сидітимеш на тисячах тонн вирощеного насіннєвого непотребу сам-один! А це ж мільйони гривень збитків! Тому ми з усією відповідальністю ставимось до справи і з повагою до кожного клієнта!

    - Уточніть, будь ласка, площу озимого клину. А скільки посіяли технічних культур?

    - Під урожай 2013-го з осені посіяно близько 1200 га озимої пшениці, близько 1000 га – озимого ячменю, до 500 га маємо ярого ячменю, ріпак цьогоріч займає площу в 250 га, вже посіяно більше 400 га сої, а незабаром на 500-600 га висіватимемо материнську лінію соняшнику. Особливо радує те, що навіть попри різке потепління і надзвичайну квітнево-травневу спеку (як для півночі Одещини) успішно завершили посів кукурудзи, вчасно «спіймали» необхідну вологу – то ж вже маємо сходи на 800 гектарах... 

     

    Зробили все, аби був врожай озимих!

    - А в якому стані посіви озимої пшениці та ячменю?

    - Кліматичні умови цього року для нас досить нестандартні, вже два роки поспіль маємо так званий прямий перехід із зими в літо. До 23 квітня у нас, в Любашівському районі, було досить таки прохолодно, а буквально за тиждень - маємо +40ºС на сонці. Стартували культури дуже добре, спостерігаємо набагато кращий розвиток озимих, ніж у попередні 5-6 років, адже сіяли восени у вологу землю. Нині у стадії колосіння – ячмінь. Пшеницю обробили гербіцидами за допомогою літака. Закінчуємо весь комплекс робіт, адже працюємо за принципом: зроби все, що тільки можна зробити в насінництві, а не тільки те, що вкрай необхідно! Наприклад, у лютому наші озимі отримали 250 кг селітри, потім карбаміду по 20 кг, оброблялись препаратами «Дерозал», «Розасоль»… Тож маємо надію на хороший врожай, бо є густота, активний розвиток і, на щастя, є волога в ґрунті!    

    - На які сорти зробили ставку у 2013-му?

    - Враховуючи те, що ми кожного року продаємо до 7 тис. т ранніх зернових, то обираємо сорти надійні, перевірені й, звичайно ж, найврожайніші! Наші клієнти, якими є аграрії з різних регіонів країни, щороку залишаються задоволеними якістю запропонованого нами насіння і співпрацею з нами. По озимому ячменю: вітчизняні сорти Достойний, Сейм, Тутанхамон, Борисфен і чеський сорт Луран. По ярому ячменю спектр сортів також широкий: українські сорти Командор, Сталкер, Геліос, Юкатан, Сонцедар і чеські сорти ярого ячменю Гладіс, Мальз, Себастьян. 

    По озимій пшениці маємо сорти Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН Куяльник і Антонівка, сорти Інституту фізіології рослин та генетики НААН Смуглянка і Колумбія, а також сорт ФГ «Бор» - Шестопалівка. Матимемо до реалізації насіння сорго, вівса, еспарцету, гречки. Озимий ріпак представлено сортами Опус та Бенефік, які з року в рік себе добре показують, тож продаємо до 300 т насіння цієї культури. Ці сорти - недорогий сегмент насіння (15-20 грн./кг, тож на один гектар виходить по 100 грн.), але за врожайністю і потенціалом аж нічим не поступаються дорогому насінню. Ріпак - така культура, що можна добряче «прогоріти», тож зупинились на середньому сегменті, це підстраховує нас від ризиків.

    - Які перспективи по кукурудзі?

    - У 2013-му матимемо до реалізації гібриди Ф1, можемо реалізувати і материнські лінії. На підприємстві маємо власний науковий відділ селекції кукурудзи. Вже два наших спільних з компанією «Євраліс Семенс» гібриди кукурудзи пройшли випробування й внесені до Реєстру сортів та рослин України: Афіна і Марсель з ФАО 250-350. Окрім цього, маємо Порумбень 295 та 351 (Молдова), увесь спектр гібридів кукурудзи Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН Шаланда, Кобза, Одеська 385, Новація, французькі гібриди КВ 2704 і Космо, одним словом, маємо ФАО від 180 до 400. ФАО 400 нині не варто боятись, адже клімат настільки змінився, що навіть у нашій кліматичній зоні на 1 жовтня ця кукурудза дозріває. Якщо раніше поля з-під кукурудзи готували під врожай для року наступного, то нині встигаємо посіяти по кукурудзі пшеницю! Торік кукурудзу з ФАО 400 ми встигли зібрати 1 жовтня, підготували ґрунт – і за 10 днів включились у посів озимих. Географія наших наукових партнерів по кукурудзі у 2013-му розширилась: спільно з однією болгарською компанією висіяли 6 ділянок гібридизації кукурудзи. Вже маємо досить гарні сходи.  

     

    Треба сіяти високі репродукції

    - Насіння яких репродукцій у 2013-му готове запропонувати аграріям НВП «Агро-Ритм»?

    - Еліта, І репродукція і супер-еліта. Бо той, хто думає, що від висоти репродукції нічого не залежить, глибоко помиляється. Чим вища репродукція, тим вищий врожай: мінімум надбавка в одну тонну!

    - У чому переваги вашого насіння?

    - Найголовніше, що переконливо свідчить про високу якість насіння від «Агро-Ритм», це насамперед якість роботи у первинному насінництві й на ділянках гібридизації. Щороку в нашому господарстві працює до 250 осіб, які проводять фертильні видові прополки, контрольне просапування (якщо десь з’явився якийсь бур’янець), на висококласному фінському обладнанні сушимо насіння кукурудзи та соняшнику. Саме дотримання всього комплексу робіт дозволяє нам впевнено торгувати до 100 т насіння соняшнику щороку! А це, погодьтесь, не багато - не мало, а 3% українського ринку.

     

    До всього підходимо комплексно

    - Зараз у вас повним ходом киплять будівельні роботи на майданчику поряд із головним офісом підприємства.

    - Так, дійсно, будуємо власний насіннєвий завод! Адже для того, аби підприємство успішно розвивалось, необхідно вкладати кошти в нові технології. Тож почали в минулому році масштабне будівництво, придбали датське обладнання «Кімбрія». Все це дозволить нам об’єднати весь спектр контролю в одному місці та значно покращити й не без того високу якість агро-ритмівського насіння. Це так звана комплексна програма з розвитку підприємства! Так, інвестиції – справа не з дешевих, але чим більше ми вкладаємо у свій розвиток, тим кращим стає наш рівень! Бо ми відповідаємо від А до Я за наше насіння! Тому зазначу: ті аграрії, які купуватимуть продукцію НВП «Агро-Ритм», можуть бути впевнені - з агро-ритмівського насіння поганого врожаю не буває! Наш посівний матеріал за якістю відповідає світовим стандартам.

     

    Спілкувалась Альона НОВІЧКОВА,

    спеціально для «Аграрного тижня. Україна», Одещина

    Фото Андрія Митрофанова 

     

    (обов’язкове фото)

    8459 або 8462 (Стоцький)

    8403 – в ріпаку з агрономами

    якесь з двох фото прапорів з їх емблемою

    ну можливо фото будівництва насіннєвого заводу

     

    яйця, гуси – якщо влізуть)))))

     

     

    P.S.

    Птахівництво як хобі… Але якщо займатись – то професійно!

    Коли ми завершили розмову і проїхали оглядати розлогі масиви з озимими, Віктор Стоцький дещо жартома запропонував: «А давайте я покажу вам ще й своє хобі?!» Як виявилося – це інкубаційна станція і птахоферма…  

    - Мрію професійно займатись окрім насінництва ще й птахівництвом. Ми щороку маємо до 1000 т дрібної фракції кукурудзи, соняшнику, пшениці – то ж впевнено можемо забезпечити собі якісну кормову базу. Наразі уважно вивчаємо всі ті породи та кроси, які є домінантними на ринку, працюємо над пошуком кадрів, формуємо структуру тваринницького підрозділу. Нас перш за все цікавлять гуси та качки! Ось вже поставили перший інкубатор... Звичайно, зараз колеги дещо жартують: мовляв, птахівництво - це хобі нашого директора. Але я переконаний, що нам вдасться дійти до високих показників, бо маю намір вивести рівень ферми до племінного і вже наступного року почати реалізовувати молодняк та яйця. Наші плани - 5 тис. голів батьківського стада гусей, стільки хочу й качок. Але це вже тема для наступної нашої зустрічі, тож приїздіть до нас навесні 2014-го, все й побачите…

     





    Схожі новини
  • 15 років в аграрному ритмі
  • Надійний і стабільний партнер
  • «Бізон-Тех»: бути лідерами і завжди тримати перші позиції
  • Підприємство року 2010
  • Сонячний настрій від ВНІС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Репутація – не сорочка: не випрасуєш і нової не купиш!


В цьому абсолютно переконаний директор науково-виробничого підприємства «Агро-Ритм», що працює в Любашівському районі на Одещині, Віктор Стоцький. Кожен господарник, який займається рослинництвом, скаже вам: щоб виростити хороший врожай, насамперед слід придбати високоякісне і врожайне насіння.

 

Хоча існує й багато інших важливих речей: передпосівний обробіток ґрунту, догляд та підживлення посівів за новітніми технологіями, захист від шкідників. Але якщо дотриматись усіх цих заходів, а кинути в землю замість добірного елітного насіння якусь «дрібноту», то й віддача буде дрібненька! А вже про якісь прирости й думати годі.  

Тож розумні й передбачливі аграрії завжди прагнуть мати справу з насіннєвими компаніями, які завоювали своєю перевіреною і солідною репутацією сталий авторитет на ринку.

НВП «Агро-Ритм» з Одеської області має достатньо родючої ріллі під ділянки гібридизації, сучасний калібрувальний цех, високопродуктивну ґрунтообробну, посівну і збиральну агротехніку та кваліфікованих у галузі насінництва спеціалістів. Це і дозволяє підприємству, попри природні катаклізми та нестабільну цінову політику, успішно працювати на насіннєвому ринку країни ось уже багато десятків років.    

Цьогорічний врожай насіння в НВП «Агро-Ритм» обіцяє бути значно вищим за минулорічні показники. З одного боку, природні умови для зернових культур були більш сприятливими. З іншого, аграрії у своїх діях спиралися на досягнення української та світової аграрної науки і, як зазначає Віктор Стоцький, «зробили не тільки те, що було вкрай необхідним, а й все те, що тільки можливо зробити в насінництві». А це означає - буде що запропонувати клієнтам.

- Вікторе Павловичу, чи легко утримуватись на «вершині», особливо в насінництві?

- Заслужити репутацію надійного партнера, розповсюджувача найновітніших досягнень аграрної науки та виробництва, носія ідеалів добра, людяності та успішності на теренах України важко. Але можна. А от не втратити цю високу репутацію ще важче! Бо імідж насіннєвого підприємства – це ж не сорочка, що можна випрати, випрасувати або ж навіть нову купити! Якщо одного разу схибиш, виростиш «непотріб» і продаси його під псевдовисокою маркою - клієнт тобі ніколи більше не повірить. Та й іншим порадить до тебе не звертатись. Тож сидітимеш на тисячах тонн вирощеного насіннєвого непотребу сам-один! А це ж мільйони гривень збитків! Тому ми з усією відповідальністю ставимось до справи і з повагою до кожного клієнта!

- Уточніть, будь ласка, площу озимого клину. А скільки посіяли технічних культур?

- Під урожай 2013-го з осені посіяно близько 1200 га озимої пшениці, близько 1000 га – озимого ячменю, до 500 га маємо ярого ячменю, ріпак цьогоріч займає площу в 250 га, вже посіяно більше 400 га сої, а незабаром на 500-600 га висіватимемо материнську лінію соняшнику. Особливо радує те, що навіть попри різке потепління і надзвичайну квітнево-травневу спеку (як для півночі Одещини) успішно завершили посів кукурудзи, вчасно «спіймали» необхідну вологу – то ж вже маємо сходи на 800 гектарах... 

 

Зробили все, аби був врожай озимих!

- А в якому стані посіви озимої пшениці та ячменю?

- Кліматичні умови цього року для нас досить нестандартні, вже два роки поспіль маємо так званий прямий перехід із зими в літо. До 23 квітня у нас, в Любашівському районі, було досить таки прохолодно, а буквально за тиждень - маємо +40ºС на сонці. Стартували культури дуже добре, спостерігаємо набагато кращий розвиток озимих, ніж у попередні 5-6 років, адже сіяли восени у вологу землю. Нині у стадії колосіння – ячмінь. Пшеницю обробили гербіцидами за допомогою літака. Закінчуємо весь комплекс робіт, адже працюємо за принципом: зроби все, що тільки можна зробити в насінництві, а не тільки те, що вкрай необхідно! Наприклад, у лютому наші озимі отримали 250 кг селітри, потім карбаміду по 20 кг, оброблялись препаратами «Дерозал», «Розасоль»… Тож маємо надію на хороший врожай, бо є густота, активний розвиток і, на щастя, є волога в ґрунті!    

- На які сорти зробили ставку у 2013-му?

- Враховуючи те, що ми кожного року продаємо до 7 тис. т ранніх зернових, то обираємо сорти надійні, перевірені й, звичайно ж, найврожайніші! Наші клієнти, якими є аграрії з різних регіонів країни, щороку залишаються задоволеними якістю запропонованого нами насіння і співпрацею з нами. По озимому ячменю: вітчизняні сорти Достойний, Сейм, Тутанхамон, Борисфен і чеський сорт Луран. По ярому ячменю спектр сортів також широкий: українські сорти Командор, Сталкер, Геліос, Юкатан, Сонцедар і чеські сорти ярого ячменю Гладіс, Мальз, Себастьян. 

По озимій пшениці маємо сорти Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН Куяльник і Антонівка, сорти Інституту фізіології рослин та генетики НААН Смуглянка і Колумбія, а також сорт ФГ «Бор» - Шестопалівка. Матимемо до реалізації насіння сорго, вівса, еспарцету, гречки. Озимий ріпак представлено сортами Опус та Бенефік, які з року в рік себе добре показують, тож продаємо до 300 т насіння цієї культури. Ці сорти - недорогий сегмент насіння (15-20 грн./кг, тож на один гектар виходить по 100 грн.), але за врожайністю і потенціалом аж нічим не поступаються дорогому насінню. Ріпак - така культура, що можна добряче «прогоріти», тож зупинились на середньому сегменті, це підстраховує нас від ризиків.

- Які перспективи по кукурудзі?

- У 2013-му матимемо до реалізації гібриди Ф1, можемо реалізувати і материнські лінії. На підприємстві маємо власний науковий відділ селекції кукурудзи. Вже два наших спільних з компанією «Євраліс Семенс» гібриди кукурудзи пройшли випробування й внесені до Реєстру сортів та рослин України: Афіна і Марсель з ФАО 250-350. Окрім цього, маємо Порумбень 295 та 351 (Молдова), увесь спектр гібридів кукурудзи Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН Шаланда, Кобза, Одеська 385, Новація, французькі гібриди КВ 2704 і Космо, одним словом, маємо ФАО від 180 до 400. ФАО 400 нині не варто боятись, адже клімат настільки змінився, що навіть у нашій кліматичній зоні на 1 жовтня ця кукурудза дозріває. Якщо раніше поля з-під кукурудзи готували під врожай для року наступного, то нині встигаємо посіяти по кукурудзі пшеницю! Торік кукурудзу з ФАО 400 ми встигли зібрати 1 жовтня, підготували ґрунт – і за 10 днів включились у посів озимих. Географія наших наукових партнерів по кукурудзі у 2013-му розширилась: спільно з однією болгарською компанією висіяли 6 ділянок гібридизації кукурудзи. Вже маємо досить гарні сходи.  

 

Треба сіяти високі репродукції

- Насіння яких репродукцій у 2013-му готове запропонувати аграріям НВП «Агро-Ритм»?

- Еліта, І репродукція і супер-еліта. Бо той, хто думає, що від висоти репродукції нічого не залежить, глибоко помиляється. Чим вища репродукція, тим вищий врожай: мінімум надбавка в одну тонну!

- У чому переваги вашого насіння?

- Найголовніше, що переконливо свідчить про високу якість насіння від «Агро-Ритм», це насамперед якість роботи у первинному насінництві й на ділянках гібридизації. Щороку в нашому господарстві працює до 250 осіб, які проводять фертильні видові прополки, контрольне просапування (якщо десь з’явився якийсь бур’янець), на висококласному фінському обладнанні сушимо насіння кукурудзи та соняшнику. Саме дотримання всього комплексу робіт дозволяє нам впевнено торгувати до 100 т насіння соняшнику щороку! А це, погодьтесь, не багато - не мало, а 3% українського ринку.

 

До всього підходимо комплексно

- Зараз у вас повним ходом киплять будівельні роботи на майданчику поряд із головним офісом підприємства.

- Так, дійсно, будуємо власний насіннєвий завод! Адже для того, аби підприємство успішно розвивалось, необхідно вкладати кошти в нові технології. Тож почали в минулому році масштабне будівництво, придбали датське обладнання «Кімбрія». Все це дозволить нам об’єднати весь спектр контролю в одному місці та значно покращити й не без того високу якість агро-ритмівського насіння. Це так звана комплексна програма з розвитку підприємства! Так, інвестиції – справа не з дешевих, але чим більше ми вкладаємо у свій розвиток, тим кращим стає наш рівень! Бо ми відповідаємо від А до Я за наше насіння! Тому зазначу: ті аграрії, які купуватимуть продукцію НВП «Агро-Ритм», можуть бути впевнені - з агро-ритмівського насіння поганого врожаю не буває! Наш посівний матеріал за якістю відповідає світовим стандартам.

 

Спілкувалась Альона НОВІЧКОВА,

спеціально для «Аграрного тижня. Україна», Одещина

Фото Андрія Митрофанова 

 

(обов’язкове фото)

8459 або 8462 (Стоцький)

8403 – в ріпаку з агрономами

якесь з двох фото прапорів з їх емблемою

ну можливо фото будівництва насіннєвого заводу

 

яйця, гуси – якщо влізуть)))))

 

 

P.S.

Птахівництво як хобі… Але якщо займатись – то професійно!

Коли ми завершили розмову і проїхали оглядати розлогі масиви з озимими, Віктор Стоцький дещо жартома запропонував: «А давайте я покажу вам ще й своє хобі?!» Як виявилося – це інкубаційна станція і птахоферма…  

- Мрію професійно займатись окрім насінництва ще й птахівництвом. Ми щороку маємо до 1000 т дрібної фракції кукурудзи, соняшнику, пшениці – то ж впевнено можемо забезпечити собі якісну кормову базу. Наразі уважно вивчаємо всі ті породи та кроси, які є домінантними на ринку, працюємо над пошуком кадрів, формуємо структуру тваринницького підрозділу. Нас перш за все цікавлять гуси та качки! Ось вже поставили перший інкубатор... Звичайно, зараз колеги дещо жартують: мовляв, птахівництво - це хобі нашого директора. Але я переконаний, що нам вдасться дійти до високих показників, бо маю намір вивести рівень ферми до племінного і вже наступного року почати реалізовувати молодняк та яйця. Наші плани - 5 тис. голів батьківського стада гусей, стільки хочу й качок. Але це вже тема для наступної нашої зустрічі, тож приїздіть до нас навесні 2014-го, все й побачите…

 





Схожі новини
  • 15 років в аграрному ритмі
  • Надійний і стабільний партнер
  • «Бізон-Тех»: бути лідерами і завжди тримати перші позиції
  • Підприємство року 2010
  • Сонячний настрій від ВНІС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.