Аграрний тиждень. Україна
» » 15 років в аграрному ритмі
» » 15 років в аграрному ритмі

    15 років в аграрному ритмі


    «Добре ім'я краще за велике багатство,

    і добра слава краща за срібло і золото

                                                Цар Соломон 

     

    Спеціалісти визнаного лідера насіннєвого ринку України компанії «Агро-Ритм» добре пам’ятають цей мудрий вислів. Залучивши провідних вчених-експертів, закупивши необхідну техніку і розпочавши самостійно вирощувати посівний матеріал, вони швидко та впевнено досягнули солідних результатів. З року в рік «Агро-Ритм» пропонує добірний продукт, який гарантує високі врожаї. Найголовніше, що це багатогалузеве підприємство ані на щаблину не знизило за ці роки високу якість насіннєвого матеріалу!

    - Сьогодні «Агро-Ритм», - каже його директор Віктор Стоцький, - складається з чотирьох виробничих частин, з чотирьох самостійних бізнесів: перша - це маркетинг, реалізація продукції і торговий офіс, в якому працює 20 чоловік. Як відомо, гроші - це кров підприємства, є гроші – все рухається. Друга – це вирощування якісної продукції на 6 тис. га землі, третя – доведення вирощеного зерна до насіннєвого режиму. І четвертий напрямок, без якого не можна успішно працювати, – це наукова діяльність: селекція, тісна співпраця з науковими установами, створення нових сортів та гібридів. І всі вони діють, комплексно доповнюючи один одного. Можемо продати 1000 тонн, вирощуємо 1000 тонн, переробляємо 1000 тонн і забезпечуємо якісним посівним матеріалом ці тисячу тонн.

    За 15 років роботи «Агро-Ритм» здобув повагу партнерів і довіру клієнтів в Україні та за її межами. Тут вирощують високоякісне насіння пшениці, ячменю, сої, соняшнику, кукурудзи, гороху, проса, сої, еспарцету та люцерни. Словом, все що потрібно селянину.

    - Із близько 6 тис. га землі в обробітку, до 50% - це зерновий клин, - констатує Віктор Стоцький - Що надзвичайно важливо, на жодному з гектарів ми не посіяли і не виростили товарного зерна. Все - виключно насіння.  

    Щоразу зустрічаючись зі своїми земляками, радію їх успіхам: збільшуються обсяги виробництва, зростає і міцнішає клієнтська база, і щороку працю солтанівських агрономів визнають і на міжнародному, і на всеукраїнському рівнях. До солідного арсеналу почесних нагород і відзнак у 2012-му додалась ще одна: почесний знак «Кращі люди України».

    А запорука успіху агроритмівців у тому, що всі виробничі принципи підприємства тримаються на споконвічних постулатах справжніх хліборобів. А ще - висока наукоємність селекційного процесу і дотримання всіх технологій!

    - Перше, що проводимо, – удобрення культур, по мерзлоталому ґрунту вносимо 200 кг аміачної селітри, - розповідає Геннадій Ігнатенко, агроном НВП «Агро-Ритм». - Як тільки можна зайти в рядки, вносимо 100 кг сечовини в зону рядка, потім робимо некореневу підкормку, 10 кг сечовини плюс - 3 кг мікроелементів. Традиційно застосовуємо найякісніші засоби захисту рослин у боротьбі з хворобами та шкідниками, за рахунок чого і отримуємо добрі результати.

    В «Агро-Ритмі» всі – від директора до робітників - усвідомлюють і розуміють: без селекції не може бути насінництва, а без насінництва – високих врожаїв. Тож своєрідним серцем підприємства є відділ первинного насінництва.  

    - Ось групові ізолятори, де вирощуємо свої лінії, підтримуємо їх у генетично чистому стані та розмножуємо, - показує Юрій Бурлака, завідуючий відділом первинного насінництва соняшнику НВП «Агро-Ритм». - Зараз вони у відкритому стані, а у фазі бутонізації соняшнику накриватимуться спеціальним матеріалом для збереження чистоти культури.

    У виробництві елітного насіння і насіння першої репродукції зернової групи агрономи з Солтанівки віддають перевагу співпраці з вітчизняними науковими центрами. І результатами задоволені.

    - Зернова група – це виключно Україна, точніше сорти вітчизняної селекції. Якщо брати, наприклад, пшеницю, то ми активно співпрацюємо з Одеським селекційно-генетичним інститутом, - розповідає директор НВП «Агро-Ритм» Віктор Стоцький. - Висіваємо такі сорти як Місія Одеська, Благодарка Одеська, Куяльник, Антонівка. Я впевнено можу сказати: це основні сорти пшениці, які добре працюють на ринку, користуються попитом, і, що надважливо у наших непередбачуваних кліматичних умовах, успішно конкурують із сортами іноземної селекції. Надійно закріпились у сортовому асортименті й пшениці Інституту фізіології рослин і генетики НААН України Колумбія та Смуглянка. У такій засушливій зоні, як південь Одещини, та й не тільки, вони показують себе якнайкраще.

       Кукурудза теж посідає вагоме місце у сівозміні площ «Агро-Ритму». Зелень і стрункість кожного рядочка переконливо свідчить – культура вирощування «цариці полів» дійсно тут «царська»!

    - По кукурудзі ми співпрацюємо з Малопольською академією, з інститутом рослинництва «Порумбень» (Молдова), - продовжує Віктор Стоцький. – 295 АСВ - молдавська кукурудза, про яку я не раз говорив, і якою за радянських часів засівали до 50% площ, і нині показує себе не гірше світових брендів. Висіваємо кукурудзу «Євраліс Семенс», гібрид Аталіс. Років п’ять успішно співпрацюємо з Одеським селекційно-генетичним інститутом, по такій кукурудзі як Шаланда, Одеська 385, Новація, Елегія. І впевнено скажу: той, хто брав одеську кукурудзу, залишається з нею.

    Якщо справа агрономів - вправно виростити якісний насіннєвий матеріал, то завдання комерційного відділу - донести цей продукт до клієнта. За 15 років «Агро-Ритм» зарекомендував себе серед аграріїв як підприємство, що пропонує насіння гарної якості, врожайності та з високим адаптивним потенціалом. Відкриття представництва компанії на Дніпропетровщині – яскраве тому свідчення.

    - З роками значно розширилась географія наших клієнтів, - наголошує Марія Петровська, начальник комерційного відділу. - Тож для їх зручностей відкрито це представництво. Відтепер аграрії з Дніпропетровської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Донецької та Луганської областей можуть отримувати насіння, яке вони замовили і придбали в компанії «Агро-Ритм», безпосередньо на складі нашого представництва у Дніпропетровській області, в місті Синельникове...».

    Щороку збільшуючи кількісні показники реалізованого насіннєвого матеріалу, «Агро-Ритм» не змінює єдине у своїй роботі – високу якість, що дозволяє успішно витримувати конкуренцію у тому сегменті ринку, який займає компанія.

    - Якщо продавати 1000 т насіння соняшнику, 1500 т кукурудзи, то необхідно, перш за все, думати про якість того, що ти продаєш! – наголошує Віктор Стоцький. - Можна один рік продати неякісне, а вже на другий, навіть вклавши чимало коштів, ти залишишся без клієнтів! А враховуючи той факт, що 1000 т соняшнику - це 3% від українського ринку, то наше підприємство з першого дня роботи приділяє велику увагу якості насіння. Надзвичайно уважно і відповідально ставимось до питання змішування сортів. У нас кожен сорт має свій склад, а якщо великі обсяги – то й свій тік. Масштаби підприємства дозволяють вирішувати це питання, адже маємо власних п’ять токів. Наприклад, одеський сорт ячменю Достойний на одному току, чеський Луран – на іншому.

    Намагаємось максимально наблизитись до європейських стандартів, тож будуємо власний насіннєвий завод, плануємо закупити і встановити обладнання датської фірми «Кімбрія»».

    Говорячи про майбутнє, не забувають агроритмівці і про день сьогоднішній, який, власне, і годує рік прийдешній. Час у сільському господарстві щохвилини диктує свої умови, і нині надзвичайно актуальним є забезпечення потреби господарств не лише Одеської області насінням. Через складні погодні умови 2012-го, на ринку насіння озимих культур ситуація склалась не надто райдужна. Та осіння посуха, зимові морози та весняна спека не завдали особливих збитків агроритмівцям! Оглядаючи розлогі масиві озимої пшениці та ячменю, спеціалісти «Агро-Ритму» вже нині впевнено заявляють: зможуть запропонувати солідну добірку насіння сортів та гібридів озимих зернових з урожаю-2012.

    - Буде еліта і перша репродукція Благодарки Одеської, еліта Місії Одеської, Колумбії, Смуглянки, Шестопаловки, Тронки, Антонівки. По ячменях - буде еліта і перша репродукція Борисфену і Достойного, - радіє Віктор Стоцький. - Солідно виглядають і насінницькі посіви ріпаку. А якщо врахувати, що з посіяних лише на Одещині 118,5 тис. га загинуло 82 тис. (70%), то наша пропозиція актуальна. На елітних посівах ріпаку чеської селекції, оригінатор «Осева Ексімпо Прага», назва «Опус», оглядаючи поля, маємо види на врожайність до 4 тонн. Сьогодні ми готові реалізовувати насіння ріпаку в обсязі 200-300 т за ціною 25 грн. за кілограм. Це середній сегмент ринку, але за якістю ні в чому не поступається... 

    Отже, як не крути, вкотре зрозуміло: насіння від «Агро-Ритму» – це альфа і омега сучасних агротехнологій! Тож хочеться нагадати нашим аграріям, які ось-ось постануть перед вибором посівного матеріалу, відомий Біблійний вислів: «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може, бо що тільки людина посіє, те саме й буде пожинати!»

     

    Альона НОВІЧКОВА,

    Одеська область, Любашівський район,

    спеціально для «Аграрного тижня. Україна»

    Фото автора

     

     

     

     





    Схожі новини
  • Репутація – не сорочка: не випрасуєш і нової не купиш!
  • Візитери з Франції
  • „АГРО-2012” запрошує
  • МінАП визначив перелік і ціни на сільгосптехніку
  • „Терра-Юг”: ближче, якісніше, доступніше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

15 років в аграрному ритмі


«Добре ім'я краще за велике багатство,

і добра слава краща за срібло і золото

                                            Цар Соломон 

 

Спеціалісти визнаного лідера насіннєвого ринку України компанії «Агро-Ритм» добре пам’ятають цей мудрий вислів. Залучивши провідних вчених-експертів, закупивши необхідну техніку і розпочавши самостійно вирощувати посівний матеріал, вони швидко та впевнено досягнули солідних результатів. З року в рік «Агро-Ритм» пропонує добірний продукт, який гарантує високі врожаї. Найголовніше, що це багатогалузеве підприємство ані на щаблину не знизило за ці роки високу якість насіннєвого матеріалу!

- Сьогодні «Агро-Ритм», - каже його директор Віктор Стоцький, - складається з чотирьох виробничих частин, з чотирьох самостійних бізнесів: перша - це маркетинг, реалізація продукції і торговий офіс, в якому працює 20 чоловік. Як відомо, гроші - це кров підприємства, є гроші – все рухається. Друга – це вирощування якісної продукції на 6 тис. га землі, третя – доведення вирощеного зерна до насіннєвого режиму. І четвертий напрямок, без якого не можна успішно працювати, – це наукова діяльність: селекція, тісна співпраця з науковими установами, створення нових сортів та гібридів. І всі вони діють, комплексно доповнюючи один одного. Можемо продати 1000 тонн, вирощуємо 1000 тонн, переробляємо 1000 тонн і забезпечуємо якісним посівним матеріалом ці тисячу тонн.

За 15 років роботи «Агро-Ритм» здобув повагу партнерів і довіру клієнтів в Україні та за її межами. Тут вирощують високоякісне насіння пшениці, ячменю, сої, соняшнику, кукурудзи, гороху, проса, сої, еспарцету та люцерни. Словом, все що потрібно селянину.

- Із близько 6 тис. га землі в обробітку, до 50% - це зерновий клин, - констатує Віктор Стоцький - Що надзвичайно важливо, на жодному з гектарів ми не посіяли і не виростили товарного зерна. Все - виключно насіння.  

Щоразу зустрічаючись зі своїми земляками, радію їх успіхам: збільшуються обсяги виробництва, зростає і міцнішає клієнтська база, і щороку працю солтанівських агрономів визнають і на міжнародному, і на всеукраїнському рівнях. До солідного арсеналу почесних нагород і відзнак у 2012-му додалась ще одна: почесний знак «Кращі люди України».

А запорука успіху агроритмівців у тому, що всі виробничі принципи підприємства тримаються на споконвічних постулатах справжніх хліборобів. А ще - висока наукоємність селекційного процесу і дотримання всіх технологій!

- Перше, що проводимо, – удобрення культур, по мерзлоталому ґрунту вносимо 200 кг аміачної селітри, - розповідає Геннадій Ігнатенко, агроном НВП «Агро-Ритм». - Як тільки можна зайти в рядки, вносимо 100 кг сечовини в зону рядка, потім робимо некореневу підкормку, 10 кг сечовини плюс - 3 кг мікроелементів. Традиційно застосовуємо найякісніші засоби захисту рослин у боротьбі з хворобами та шкідниками, за рахунок чого і отримуємо добрі результати.

В «Агро-Ритмі» всі – від директора до робітників - усвідомлюють і розуміють: без селекції не може бути насінництва, а без насінництва – високих врожаїв. Тож своєрідним серцем підприємства є відділ первинного насінництва.  

- Ось групові ізолятори, де вирощуємо свої лінії, підтримуємо їх у генетично чистому стані та розмножуємо, - показує Юрій Бурлака, завідуючий відділом первинного насінництва соняшнику НВП «Агро-Ритм». - Зараз вони у відкритому стані, а у фазі бутонізації соняшнику накриватимуться спеціальним матеріалом для збереження чистоти культури.

У виробництві елітного насіння і насіння першої репродукції зернової групи агрономи з Солтанівки віддають перевагу співпраці з вітчизняними науковими центрами. І результатами задоволені.

- Зернова група – це виключно Україна, точніше сорти вітчизняної селекції. Якщо брати, наприклад, пшеницю, то ми активно співпрацюємо з Одеським селекційно-генетичним інститутом, - розповідає директор НВП «Агро-Ритм» Віктор Стоцький. - Висіваємо такі сорти як Місія Одеська, Благодарка Одеська, Куяльник, Антонівка. Я впевнено можу сказати: це основні сорти пшениці, які добре працюють на ринку, користуються попитом, і, що надважливо у наших непередбачуваних кліматичних умовах, успішно конкурують із сортами іноземної селекції. Надійно закріпились у сортовому асортименті й пшениці Інституту фізіології рослин і генетики НААН України Колумбія та Смуглянка. У такій засушливій зоні, як південь Одещини, та й не тільки, вони показують себе якнайкраще.

   Кукурудза теж посідає вагоме місце у сівозміні площ «Агро-Ритму». Зелень і стрункість кожного рядочка переконливо свідчить – культура вирощування «цариці полів» дійсно тут «царська»!

- По кукурудзі ми співпрацюємо з Малопольською академією, з інститутом рослинництва «Порумбень» (Молдова), - продовжує Віктор Стоцький. – 295 АСВ - молдавська кукурудза, про яку я не раз говорив, і якою за радянських часів засівали до 50% площ, і нині показує себе не гірше світових брендів. Висіваємо кукурудзу «Євраліс Семенс», гібрид Аталіс. Років п’ять успішно співпрацюємо з Одеським селекційно-генетичним інститутом, по такій кукурудзі як Шаланда, Одеська 385, Новація, Елегія. І впевнено скажу: той, хто брав одеську кукурудзу, залишається з нею.

Якщо справа агрономів - вправно виростити якісний насіннєвий матеріал, то завдання комерційного відділу - донести цей продукт до клієнта. За 15 років «Агро-Ритм» зарекомендував себе серед аграріїв як підприємство, що пропонує насіння гарної якості, врожайності та з високим адаптивним потенціалом. Відкриття представництва компанії на Дніпропетровщині – яскраве тому свідчення.

- З роками значно розширилась географія наших клієнтів, - наголошує Марія Петровська, начальник комерційного відділу. - Тож для їх зручностей відкрито це представництво. Відтепер аграрії з Дніпропетровської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Донецької та Луганської областей можуть отримувати насіння, яке вони замовили і придбали в компанії «Агро-Ритм», безпосередньо на складі нашого представництва у Дніпропетровській області, в місті Синельникове...».

Щороку збільшуючи кількісні показники реалізованого насіннєвого матеріалу, «Агро-Ритм» не змінює єдине у своїй роботі – високу якість, що дозволяє успішно витримувати конкуренцію у тому сегменті ринку, який займає компанія.

- Якщо продавати 1000 т насіння соняшнику, 1500 т кукурудзи, то необхідно, перш за все, думати про якість того, що ти продаєш! – наголошує Віктор Стоцький. - Можна один рік продати неякісне, а вже на другий, навіть вклавши чимало коштів, ти залишишся без клієнтів! А враховуючи той факт, що 1000 т соняшнику - це 3% від українського ринку, то наше підприємство з першого дня роботи приділяє велику увагу якості насіння. Надзвичайно уважно і відповідально ставимось до питання змішування сортів. У нас кожен сорт має свій склад, а якщо великі обсяги – то й свій тік. Масштаби підприємства дозволяють вирішувати це питання, адже маємо власних п’ять токів. Наприклад, одеський сорт ячменю Достойний на одному току, чеський Луран – на іншому.

Намагаємось максимально наблизитись до європейських стандартів, тож будуємо власний насіннєвий завод, плануємо закупити і встановити обладнання датської фірми «Кімбрія»».

Говорячи про майбутнє, не забувають агроритмівці і про день сьогоднішній, який, власне, і годує рік прийдешній. Час у сільському господарстві щохвилини диктує свої умови, і нині надзвичайно актуальним є забезпечення потреби господарств не лише Одеської області насінням. Через складні погодні умови 2012-го, на ринку насіння озимих культур ситуація склалась не надто райдужна. Та осіння посуха, зимові морози та весняна спека не завдали особливих збитків агроритмівцям! Оглядаючи розлогі масиві озимої пшениці та ячменю, спеціалісти «Агро-Ритму» вже нині впевнено заявляють: зможуть запропонувати солідну добірку насіння сортів та гібридів озимих зернових з урожаю-2012.

- Буде еліта і перша репродукція Благодарки Одеської, еліта Місії Одеської, Колумбії, Смуглянки, Шестопаловки, Тронки, Антонівки. По ячменях - буде еліта і перша репродукція Борисфену і Достойного, - радіє Віктор Стоцький. - Солідно виглядають і насінницькі посіви ріпаку. А якщо врахувати, що з посіяних лише на Одещині 118,5 тис. га загинуло 82 тис. (70%), то наша пропозиція актуальна. На елітних посівах ріпаку чеської селекції, оригінатор «Осева Ексімпо Прага», назва «Опус», оглядаючи поля, маємо види на врожайність до 4 тонн. Сьогодні ми готові реалізовувати насіння ріпаку в обсязі 200-300 т за ціною 25 грн. за кілограм. Це середній сегмент ринку, але за якістю ні в чому не поступається... 

Отже, як не крути, вкотре зрозуміло: насіння від «Агро-Ритму» – це альфа і омега сучасних агротехнологій! Тож хочеться нагадати нашим аграріям, які ось-ось постануть перед вибором посівного матеріалу, відомий Біблійний вислів: «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може, бо що тільки людина посіє, те саме й буде пожинати!»

 

Альона НОВІЧКОВА,

Одеська область, Любашівський район,

спеціально для «Аграрного тижня. Україна»

Фото автора

 

 

 

 





Схожі новини
  • Репутація – не сорочка: не випрасуєш і нової не купиш!
  • Візитери з Франції
  • „АГРО-2012” запрошує
  • МінАП визначив перелік і ціни на сільгосптехніку
  • „Терра-Юг”: ближче, якісніше, доступніше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.