Аграрний тиждень. Україна
» » » Є шанс економити
» » » Є шанс економити

    Є шанс економити


    «Рішення проблем захисту і виробництва агропродукції варто шукати в природі», - переконаний директор групи компаній «Biona» Артур Карганян. Нещодавно він у черговий раз переконливо пояснив це під час Дня поля - 2012, який відбувся в Глобинському районі на Полтавщині.

     

    Організувало цей захід керівництво ТОВ «Рост Агро» за підтримки Головного управління агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації і наукового супроводу фахівців Інституту сільського господарства степової зони НААН України (м. Дніпропетровськ) та Інституту землеробства НААН України (смт Чабани, Київська область).

    Група компаній «Biona» виступила активним партнером. І ось чому.

    «Ми знайомі й співпрацюємо з «Biona» з 1998 року. Це єдина фірма в сільському господарстві України, яка успішно поєднує науковий підхід, виробництво і гарну комерційну складову, - запевняє Максим Бернацький, директор ТОВ «Рост Агро» (Полтавщина). - Це моя особиста думка. «Biona» дуже органічно розвивається, а тому з нею комфортно працювати».

    До с. Пронозівка тоді з’їхалося чимало агровиробників, прагнучи ознайомитись з новими гібридами кукурудзи підприємства «Рост Агро», побачити результати застосування біопрепаратів для сої, отримати відповіді на запитання щодо технології вирощування цих культур, дізнатись про властивості та характеристики біопрепаратів TM «Biona», а також побачити агротехніку зарубіжного виробництва й отримати консультації фахівців.

    Однією зі складових програми Дня поля була демонстрація технології вирощування сої, що викликала великий інтерес. Але спочатку учасники наради безпосередньо від Артура Карганяна дізнались про програму біобезпеки, яку пропонує для агровиробництва ГК «Biona».

    «Нині багато людей в світі говорять про стурбованість станом екології, - підкреслив Артур Карленович. - Говорять про природну рівновагу, глобальне потепління і зміну клімату. Втім, не всі усвідомлюють, що ми, наші тіла – це також екологічна система. Ми живемо в природі за її законами. А вони, як і закони економіки, працюють незалежно від того, знаємо ми про них чи не знаємо.

    Після Другої світової війни в сільському господарстві розпочинається інтенсифікація виробництва. Активно використовуються пестициди, хімічні добрива, яких і досі виробляється більше 5 тисяч найменувань. Вони вносяться в землю, потрапляють у ґрунт, вимиваються з дощами, ґрунтовими водами, потрапляють в річки, озера, відкриті водойми, а потім і на наш з вами стіл. Ось що ми сьогодні їмо.

    Наразі в багатьох країнах, зокрема США, Канаді, країнах ЄС заборонено використовувати 600 діючих речовин (хімпрепаратів). Куди вони потрапляють? Можна впевнено стверджувати: до нас.

    Звісно, ці препарати знищують те, що нам заважає в сільському господарстві: патогенні мікроорганізми, бур'яни, комахи-шкідники. Але ж у природі все гармонійно. У ній немає нічого, що можна знищити і не завдати шкоди системі.

    Мікроорганізми, у т.ч. патогенні, це істоти, які помітні лише в мікроскоп, хоча населяють всю планету. Людство звикло співіснувати разом із ними. В одному грамі родючого ґрунту їх більше мільярда! У нашому кишечнику їх більше 100 трильйонів! Вони всюди навколо нас. І як будь-яка форма життя, мікроорганізми здатні до еволюції. Обробляючи поля жорсткими хімпрепаратами, ми лише прискорюємо їх еволюцію. Тобто виробляємо таким чином супермікроби і супервіруси».

    Чи є вихід із цієї ситуації? Так, - вважають у групі компаній «Biona»: це ті ж самі мікроорганізми. Насправді вони регулюють практично всі процеси в природі. Є такі, що руйнують хімічні пестициди, розкладають рослинні залишки, пригнічують розвиток патогенних мікроорганізмів, чистять воду, нафтові плями, переробляють органічні відходи, засвоюють азот з повітря, розчиняють важкодоступні фосфати, живлять рослини. Їх вивченням не перший рік і займається «Biona». Особливо тими, які відповідають за ґрунтову родючість.

    Сьогодні фахівці компанії пропонують аграріям рішення для рослинництва і тваринництва. Бо саме «Biona» є одним із лідерів на вітчизняному ринку біологічних препаратів. Займаючись пошуком, розробкою і впровадженням природних рішень в агроіндустрію, компанія відкрила свої підрозділи в різних регіонах України і Росії. А ще активно працює над довгостроковими проектами з рядом підприємств і наукових установ України, Росії, Китаю, Бразилії, Аргентини та Іспанії.

    Один із яскравих прикладів такої співпраці – ТОВ «Рост Агро». Виробляючи елітне та репродукційне насіння 9 культур та 49 сортів, це підприємство – піонер соєсіяння. Тому особливу увагу приділяє співпраці з «Biona». На Дні поля всі бажаючі з цікавістю оглянули ділянки контрольних посівів сої, ділянки з використанням азотних міндобрив й інокулянтів різних препаратних форм і виробництва. Зокрема, Nitrofix (Nitragin) – рідкий стерильний інокулянт (Аргентина); PreNoctin A (Nitrofix) - рідкий інокулянт зі стабілізатором-прилипачем для завчасної обробки насіння (Аргентина); Nitrofix (Glycimax) – інокулянт на стерильному торфі (США). Були продемонстровані й ділянки, де застосовувались біологічні засоби захисту рослин ТМ «Biona» – протруйник «Респекта» та комплексний препарат фунгіцидної дії з мікроелементами «Нива 2Б».

    «Наше завдання - створення унікальних біопрепаратів для впровадження ресурсозберігаючих технологій. Тому до складу компанії входять біофабрика ТОВ «СГП «Нива», ТОВ «Біонасервіс», ТОВ «Біонаресурс» - пояснював аграріям директор ГК «Biona» А. Карганян. - Біофабрика виробляє широкий спектр біопрепаратів для рослинництва, птахівництва і тваринництва. У нас є дослідницька лабораторія, в якій працюють 4 кандидати наук. Ми залишили в своєму асортименті тільки ті препарати, які можемо виробляти добре. Торік ми почали переговори з однією з найбільших транснаціональних компаній, яка має потужності практично на всіх континентах, про покупку у нас ліцензії на виробництво нашого препарату «Респекта». З деякими препаратами ми, до речі, працюємо вже 13 років. Першими стали розвивати ринок інокулянтів в Україні, і, що цікаво, з Глобинського району. Сьогодні тут у нас є свій підрозділ і представництво в Полтаві. Адже область засіває більше 170 тис. га сої. Тоді як раніше вся Україна сіяла 20 тисяч.

    Щодо ТОВ «Біонасервіс», то це компанія, яка займається продажем продукції ТМ «Biona» та інших світових виробників біологичних препаратів, а також сервісним обслуговуванням наших клієнтів. Ми зіткнулися з тим, що люди не знали, як застосовувати наші препарати, тож вони не працювали. Тому створили «Біонасервіс», де працюють агрономи, ветеринари, зоотехніки-консультанти, які й займаються впровадженням біотехнологічної продукції.

    Ще одна наша нова компанія - ТОВ «Біоресурс» - спеціалізується на впровадженні біологічних рішень та ресурсозберігаючих технологій для очищення води, промислових стоків, біодизелю, біогазу.

    Що стосується захисту сої від хвороб, то ми маємо також свої ноу-хау. Уже відомий на ринку препарат «Респекта» (це, по суті, ґрунтові мікроорганізми) оточує корінь рослини і створює так званий буфер, який не допускає інфікування. Стимулює утворення бульбочок і фосформобілізацію культури, її імунітет і розвиток кореневої маси. Не викликає звикання до патогенних мікроорганізмів.

    Технологія вирощування сої неможлива без використання гербіцидів, фунгіцидів, інсектицидів, але будь-яка хімічна обробка - це стрес для рослини, пригнічення її росту і розвитку. А значить, зниження кількості та якості врожаю. У комплексному препараті «Нива 2Б» гармонійно поєднуються мікроорганізми з продуктами їхньої життєдіяльності. Він підібраний оптимально, знімає стрес і можливість подальшого зараження рослини. Стимулює ріст і розвиток репродуктивних органів, запобігає опаданню зав'язі, балансує живлення культури, зміцнює її імунний статус.

    Застосовуючи ці та інші інокулянти від «Biona» і працюючи за нанотехнологіями, аграрії отримують додатково 2,5-3,5 ц зерна сої з гектара. Якщо соя сіялася вперше, то на поливі вона давала +7-8 центнерів (Херсонщина). Стабільний результат у будь-якому регіоні - 4,5-5,5 ц/га при першому застосуванні. А також збільшення кількості протеїну на 2-3%.

    Ще одна перевага препаратів від ТМ «Biona» - їх ефективність за умов посухи та високої кислотності ґрунту. Приміром, фахівці господарств Західної України ніколи не бачили, що таке бульбочки. Тепер завдяки біопрепаратам мають їх на сої».

    Валерій Харченко, головний агроном ПП «Технофарм-Україна» (Київщина):

    - Працюємо з «Biona» 3-й рік. Сою трохи обробляємо гербіцидами, вносимо ще інсектициди. І повністю витримуємо технологію, яку пропонує «Biona»: двічі обробляємо «Нивою 2Б». Вносимо бразильські й аргентинскі біопрепарати. І результат завжди хороший.

    Від хвороб ще пробували вносити їхній «Бактофіт» на пшеницю. Результат дуже хороший. Такий, який ми очікували.

    Володимир Онопрієнко, агроном, ДП «Глобине-Агропродукт» (Полтавщина):

    - З «Biona» ми 10 років працюємо. І скажу про компанію тільки хороше. Вона розвивається у правильному напрямку. Робота там дуже злагоджена, тож співпрацювати приємно. Якщо щось не зрозуміло, обов'язково пояснять. Буквально все: починаючи з того, з чого складається препарат або технологія, і аж до найдрібніших деталей внесення, застосування тощо.

    Пробували на сої практично всі препарати, які виробляє біофабрика. Дуже задоволені результатом. Цікаво тепер, як «працюватимуть» біопрепарати від «Biona» на кукурудзі.

     

    Спробуйте співпрацю з ГК «Biona» і ви. Тим паче, що нині є шанс зекономити - до 15 жовтня купити інокулянт за ціною, нижчою на 25%. І на собі відчути комфортність партнерських стосунків з «Biona».

                                                                                                       Наталія ЛЮПИН

                                                                                                                                   





    Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • № 24 (193) 11.07-17.07.2011
  • № 16 (185) 02.05-15.05.2011
  • Азаров убежден, что больше продукты дорожать не будут,.. но и меньше тоже

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Є шанс економити


«Рішення проблем захисту і виробництва агропродукції варто шукати в природі», - переконаний директор групи компаній «Biona» Артур Карганян. Нещодавно він у черговий раз переконливо пояснив це під час Дня поля - 2012, який відбувся в Глобинському районі на Полтавщині.

 

Організувало цей захід керівництво ТОВ «Рост Агро» за підтримки Головного управління агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації і наукового супроводу фахівців Інституту сільського господарства степової зони НААН України (м. Дніпропетровськ) та Інституту землеробства НААН України (смт Чабани, Київська область).

Група компаній «Biona» виступила активним партнером. І ось чому.

«Ми знайомі й співпрацюємо з «Biona» з 1998 року. Це єдина фірма в сільському господарстві України, яка успішно поєднує науковий підхід, виробництво і гарну комерційну складову, - запевняє Максим Бернацький, директор ТОВ «Рост Агро» (Полтавщина). - Це моя особиста думка. «Biona» дуже органічно розвивається, а тому з нею комфортно працювати».

До с. Пронозівка тоді з’їхалося чимало агровиробників, прагнучи ознайомитись з новими гібридами кукурудзи підприємства «Рост Агро», побачити результати застосування біопрепаратів для сої, отримати відповіді на запитання щодо технології вирощування цих культур, дізнатись про властивості та характеристики біопрепаратів TM «Biona», а також побачити агротехніку зарубіжного виробництва й отримати консультації фахівців.

Однією зі складових програми Дня поля була демонстрація технології вирощування сої, що викликала великий інтерес. Але спочатку учасники наради безпосередньо від Артура Карганяна дізнались про програму біобезпеки, яку пропонує для агровиробництва ГК «Biona».

«Нині багато людей в світі говорять про стурбованість станом екології, - підкреслив Артур Карленович. - Говорять про природну рівновагу, глобальне потепління і зміну клімату. Втім, не всі усвідомлюють, що ми, наші тіла – це також екологічна система. Ми живемо в природі за її законами. А вони, як і закони економіки, працюють незалежно від того, знаємо ми про них чи не знаємо.

Після Другої світової війни в сільському господарстві розпочинається інтенсифікація виробництва. Активно використовуються пестициди, хімічні добрива, яких і досі виробляється більше 5 тисяч найменувань. Вони вносяться в землю, потрапляють у ґрунт, вимиваються з дощами, ґрунтовими водами, потрапляють в річки, озера, відкриті водойми, а потім і на наш з вами стіл. Ось що ми сьогодні їмо.

Наразі в багатьох країнах, зокрема США, Канаді, країнах ЄС заборонено використовувати 600 діючих речовин (хімпрепаратів). Куди вони потрапляють? Можна впевнено стверджувати: до нас.

Звісно, ці препарати знищують те, що нам заважає в сільському господарстві: патогенні мікроорганізми, бур'яни, комахи-шкідники. Але ж у природі все гармонійно. У ній немає нічого, що можна знищити і не завдати шкоди системі.

Мікроорганізми, у т.ч. патогенні, це істоти, які помітні лише в мікроскоп, хоча населяють всю планету. Людство звикло співіснувати разом із ними. В одному грамі родючого ґрунту їх більше мільярда! У нашому кишечнику їх більше 100 трильйонів! Вони всюди навколо нас. І як будь-яка форма життя, мікроорганізми здатні до еволюції. Обробляючи поля жорсткими хімпрепаратами, ми лише прискорюємо їх еволюцію. Тобто виробляємо таким чином супермікроби і супервіруси».

Чи є вихід із цієї ситуації? Так, - вважають у групі компаній «Biona»: це ті ж самі мікроорганізми. Насправді вони регулюють практично всі процеси в природі. Є такі, що руйнують хімічні пестициди, розкладають рослинні залишки, пригнічують розвиток патогенних мікроорганізмів, чистять воду, нафтові плями, переробляють органічні відходи, засвоюють азот з повітря, розчиняють важкодоступні фосфати, живлять рослини. Їх вивченням не перший рік і займається «Biona». Особливо тими, які відповідають за ґрунтову родючість.

Сьогодні фахівці компанії пропонують аграріям рішення для рослинництва і тваринництва. Бо саме «Biona» є одним із лідерів на вітчизняному ринку біологічних препаратів. Займаючись пошуком, розробкою і впровадженням природних рішень в агроіндустрію, компанія відкрила свої підрозділи в різних регіонах України і Росії. А ще активно працює над довгостроковими проектами з рядом підприємств і наукових установ України, Росії, Китаю, Бразилії, Аргентини та Іспанії.

Один із яскравих прикладів такої співпраці – ТОВ «Рост Агро». Виробляючи елітне та репродукційне насіння 9 культур та 49 сортів, це підприємство – піонер соєсіяння. Тому особливу увагу приділяє співпраці з «Biona». На Дні поля всі бажаючі з цікавістю оглянули ділянки контрольних посівів сої, ділянки з використанням азотних міндобрив й інокулянтів різних препаратних форм і виробництва. Зокрема, Nitrofix (Nitragin) – рідкий стерильний інокулянт (Аргентина); PreNoctin A (Nitrofix) - рідкий інокулянт зі стабілізатором-прилипачем для завчасної обробки насіння (Аргентина); Nitrofix (Glycimax) – інокулянт на стерильному торфі (США). Були продемонстровані й ділянки, де застосовувались біологічні засоби захисту рослин ТМ «Biona» – протруйник «Респекта» та комплексний препарат фунгіцидної дії з мікроелементами «Нива 2Б».

«Наше завдання - створення унікальних біопрепаратів для впровадження ресурсозберігаючих технологій. Тому до складу компанії входять біофабрика ТОВ «СГП «Нива», ТОВ «Біонасервіс», ТОВ «Біонаресурс» - пояснював аграріям директор ГК «Biona» А. Карганян. - Біофабрика виробляє широкий спектр біопрепаратів для рослинництва, птахівництва і тваринництва. У нас є дослідницька лабораторія, в якій працюють 4 кандидати наук. Ми залишили в своєму асортименті тільки ті препарати, які можемо виробляти добре. Торік ми почали переговори з однією з найбільших транснаціональних компаній, яка має потужності практично на всіх континентах, про покупку у нас ліцензії на виробництво нашого препарату «Респекта». З деякими препаратами ми, до речі, працюємо вже 13 років. Першими стали розвивати ринок інокулянтів в Україні, і, що цікаво, з Глобинського району. Сьогодні тут у нас є свій підрозділ і представництво в Полтаві. Адже область засіває більше 170 тис. га сої. Тоді як раніше вся Україна сіяла 20 тисяч.

Щодо ТОВ «Біонасервіс», то це компанія, яка займається продажем продукції ТМ «Biona» та інших світових виробників біологичних препаратів, а також сервісним обслуговуванням наших клієнтів. Ми зіткнулися з тим, що люди не знали, як застосовувати наші препарати, тож вони не працювали. Тому створили «Біонасервіс», де працюють агрономи, ветеринари, зоотехніки-консультанти, які й займаються впровадженням біотехнологічної продукції.

Ще одна наша нова компанія - ТОВ «Біоресурс» - спеціалізується на впровадженні біологічних рішень та ресурсозберігаючих технологій для очищення води, промислових стоків, біодизелю, біогазу.

Що стосується захисту сої від хвороб, то ми маємо також свої ноу-хау. Уже відомий на ринку препарат «Респекта» (це, по суті, ґрунтові мікроорганізми) оточує корінь рослини і створює так званий буфер, який не допускає інфікування. Стимулює утворення бульбочок і фосформобілізацію культури, її імунітет і розвиток кореневої маси. Не викликає звикання до патогенних мікроорганізмів.

Технологія вирощування сої неможлива без використання гербіцидів, фунгіцидів, інсектицидів, але будь-яка хімічна обробка - це стрес для рослини, пригнічення її росту і розвитку. А значить, зниження кількості та якості врожаю. У комплексному препараті «Нива 2Б» гармонійно поєднуються мікроорганізми з продуктами їхньої життєдіяльності. Він підібраний оптимально, знімає стрес і можливість подальшого зараження рослини. Стимулює ріст і розвиток репродуктивних органів, запобігає опаданню зав'язі, балансує живлення культури, зміцнює її імунний статус.

Застосовуючи ці та інші інокулянти від «Biona» і працюючи за нанотехнологіями, аграрії отримують додатково 2,5-3,5 ц зерна сої з гектара. Якщо соя сіялася вперше, то на поливі вона давала +7-8 центнерів (Херсонщина). Стабільний результат у будь-якому регіоні - 4,5-5,5 ц/га при першому застосуванні. А також збільшення кількості протеїну на 2-3%.

Ще одна перевага препаратів від ТМ «Biona» - їх ефективність за умов посухи та високої кислотності ґрунту. Приміром, фахівці господарств Західної України ніколи не бачили, що таке бульбочки. Тепер завдяки біопрепаратам мають їх на сої».

Валерій Харченко, головний агроном ПП «Технофарм-Україна» (Київщина):

- Працюємо з «Biona» 3-й рік. Сою трохи обробляємо гербіцидами, вносимо ще інсектициди. І повністю витримуємо технологію, яку пропонує «Biona»: двічі обробляємо «Нивою 2Б». Вносимо бразильські й аргентинскі біопрепарати. І результат завжди хороший.

Від хвороб ще пробували вносити їхній «Бактофіт» на пшеницю. Результат дуже хороший. Такий, який ми очікували.

Володимир Онопрієнко, агроном, ДП «Глобине-Агропродукт» (Полтавщина):

- З «Biona» ми 10 років працюємо. І скажу про компанію тільки хороше. Вона розвивається у правильному напрямку. Робота там дуже злагоджена, тож співпрацювати приємно. Якщо щось не зрозуміло, обов'язково пояснять. Буквально все: починаючи з того, з чого складається препарат або технологія, і аж до найдрібніших деталей внесення, застосування тощо.

Пробували на сої практично всі препарати, які виробляє біофабрика. Дуже задоволені результатом. Цікаво тепер, як «працюватимуть» біопрепарати від «Biona» на кукурудзі.

 

Спробуйте співпрацю з ГК «Biona» і ви. Тим паче, що нині є шанс зекономити - до 15 жовтня купити інокулянт за ціною, нижчою на 25%. І на собі відчути комфортність партнерських стосунків з «Biona».

                                                                                                   Наталія ЛЮПИН

                                                                                                                               





Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • № 24 (193) 11.07-17.07.2011
  • № 16 (185) 02.05-15.05.2011
  • Азаров убежден, что больше продукты дорожать не будут,.. но и меньше тоже

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.