Аграрний тиждень. Україна
» » Побачити і … купити
» » Побачити і … купити

    Побачити і … купити


    На початку лютого наші народні обранці прийняли у першому читанні законопроект №7206 з гучною і патріотичною назвою : «Купуй
    українське, плати українцям». Зрозуміло, документ викликав масу емоцій в
    суспільстві. Втім, залишимо фахівцям розбір законопроекту «по кісточках» і
    спробуємо поміркувати: чи є українська продукція, яку все ж варто купувати?

     

    І зробимо це на прикладі техніки для АПК, яку презентували вітчизняні машинобудівні заводи в окремому павільйоні виставки «Зернові технології 2018».

     

     

    Жниварки

    ПАТ «Бердянські жниварки» - віднині це вітчизняний бренд John Greaves – запропонував аграріям техніку для обробки ґрунту. Для машинобудівників це новий сегмент техніки. Отже, нову дискову борону John Greaves БДСП-8 з цікавістю роздивлялись агровиробники, адже вона призначена для передпосівного та основного обробітку ґрунту (глибина - до 15 см), подрібнення пожнивних залишків і закриття вологи. Транспортна ширина агрегату – 3 м, а робоча - 7,25 м, і це повністю відповідає європейським нормам.

    Знаряддя для обробки ґрунту, боротьби з бур'янами і внесення в ґрунт добрив - культиватор КШС-12 – ще одна новинка від John Greaves. Глибина обробки регулюється від 5 до 12 см. Це свого роду інноваційне знаряддя, адже в його конструкції використані елементи, створені кількома світовими брендами: С-подібні стійки - виробництва Case IH, а стрілчасті лапи - Bellota (зусилля на пружину - 82 кг).

    На стенді компанії можна було побачити й нові жниварки - ЖНС (для збирання соняшнику) і ЖК-82 (для збирання кукурудзи), а також новий коток-подрібнювач КП-6.

     

    Борони

    Бренд «Лозівські машини» показали відвідувачам виставки класичні моделі, що вже стали легендарними, і серійні новинки нового покоління широкоформатної агротехніки.

    Так, важка зубова борона ЛІРА XL здатна за один прохід виконати 5 операцій. За рахунок уніфікованої рамної конструкції агрегат можна комплектувати шлейф-бороною ЛАРІ. У такий спосіб аграрій отримує практично два знаряддя в одному. Ще один експонат підприємства - універсальна ротаційна борона ДИНАР з шириною захвату 6,4 м і передпосівний культиватор ЧЕРВОНЕЦЬ-8.

    Класику боронування на стенді «Лозівських машин» демонстрували дискатори ДУКАТ-6 і легендарна зубова борона ЛІРА-15.

    У 2018 році «Лозівські машини» представлять цілий ряд новинок, в їх числі - 8-метровий середній культиватор, 3-метровий глибокорозпушувач ФРАНК-3 і важкі дискові борони ДУКАТ GOLD шириною захвату 4 і 6 метрів.

    Запущений в серійне виробництво трейлер Англійської лінійки - ALBION-26 - з літа стане доступний з додатковим пакетом опцій, включаючи шнек для перевантаження зерна, а лінійку доповнить унікальний комбінований причіп-зерноперевантажувач. Ці машини і знаряддя ми, напевне, побачимо на червневій виставці «Агро».

     

    Техніка для Mini-till

    В ракурсі уваги ПАТ «Ельворті» («Червона зірка») – технологія Mini-till. Саме тому компанія представила на «Зернових технологіях» всі новинки для цієї технології.

    Нову зернотукову сівалку Alfa 6 машинобудівники вже показували на осінній виставці AgroExpo-2017 (м. Кропивницький). Робоча ширина сівалки - 6 м: це 40 рядків з шириною міжрядь 15 см. Обсяг бункера для зерна становить 1857 л, для добрив - 946 л. Зернові норми висіву - від 1,5 до 400 кг/га, а для добрив - 25-200 кг/га. Максимальна робоча швидкість сівалки може досягати 12 км/ч, як результат, агрегат здатен обробляти близько 7,2 га/год.

    Для мінімальної (Mini-till) технології посіву «Ельворті» пропонує оновлений посівний комплекс Alcor 7,5, який тепер оснащується внутрішніми колесами.

    Комплекс призначений для посіву зернових, дрібно - і середньосіменних зернобобових та інших культур, близьких за розміром і нормами висіву до зернових, по стерні, парах, оброблених ґрунтах. Також комплекс забезпечує культивацію і 100%-е підрізання бур’янів на глибину посіву, одночасне внесення в засіяні рядки гранульованих міндобрив, смуговий посів культур, вичісування зрізаних бур’янів, коткування посівів.

    Обсяг бункера для зерна становить 5215 л, для добрив - 4415 л. Робоча швидкість досягає 10 км/год, при яких посівний комплекс здатний обробляти близько 7-8 га/год.

    Ще одна новинка компанії - універсальна пневматична сівалка Vega 16 Profi з шириною захвату 11,2 м - має сумарну ємність бункерів для насіння 832 л і 1360 л - для добрив. Робоча глибина загортання насіння - від 4 до 10 см. Максимальна робоча швидкість може досягати 9 км/год, за якої сівалка здатна обробляти до 12 га/год.

     

    Бункер-перевантажувач

    Українсько-британське СП «Egritech» презентувало аграріям 40-кубовий бункер-перевантажувач (БНП-40). Ним компанія розширила лінійку бункерів під різні завдання. БНП-40, зокрема, розрахований під трактори потужністю від 300 к.с.

    Відвідувачі змогли оцінити не лише сам бункер, а й якість його покриття. Це головна родзинка бункерів від Egritech. На відміну від конкурентів, компанія наносить стійке до стирання спеціальне покриття, що не боїться тертя і подряпин. Тож після сезону роботи бункер залишається як новенький.

    БНП-40 оснащений італійськими редуктором, шнеком і рядом інших деталей. Важливо, що Egritech не став експериментувати і використовує зчіпний пристрій тільки провідного світового виробника, що дозволяє не хвилюватися про будь-які навантаження на гак. Бункер також отримав систему зміни кута нахилу шнека, що дозволяє більш правильно регулювати напрямок потоку зерна при вивантаженні. Сам процес вивантаження займає до 9 хвилин, а висота розвантаження - 4,3 метри.

     

    Для комплектації сільгосптехніки

    Підшипникову продукцію високого рівня якості та надійності представив на виставці Харківський підшипниковий завод (ХАРП). Підприємство здатне повною мірою забезпечити потреби внутрішнього і зовнішнього ринку в надійних підшипниках агропромислового напрямку. Тож відвідувачі «Зернових технологій» проявили великий інтерес до підшипників HARP AGRO з унікальними системами ущільнень підвищеної герметичності X-SHIELD, які забезпечують стовідсотковий захист підшипника від зовнішніх пошкоджень і збільшують термін безвідмовної роботи підшипників HARP AGRO на 50%.

    Сьогодні Харківський підшипниковий завод пропонує актуальні рішення для комплектації сільгосптехніки як вітчизняного, так і імпортного виробництва. Зокрема, на внутрішньому ринку високо цінуються експлуатаційні характеристики корпусних підшипників UC (аналоги YAR, ES (YET), EX (YEL) і лінійки вузлів на базі даних підшипників, а також необслуговуваних ступичних підшипникових вузлів HARP AGRO UNIT, якими комплектується техніка таких виробників, як Lemken, Horsch, Gaspardo, Farmet, Great Plains, Multiva, Väderstad, Bednar, Köckerling, Hatzenbichler, Sunflower, Salford, John Deere, Claas, Case, New Holland та багатьох інших. Тож один із чинників високого попиту на підшипники ХАРП - це можливість комплектації ними імпортних агрегатів.

     

    36-кубова бочка

    На стенді ще одного українського виробника – «Завод Кобзаренка» (до 2008 р. - українсько-німецьке товариство «Флігель») можна було побачити більше 10 одиниць техніки. Завод представив на суд споживача першу в Україні 36-кубову бочку для води і рідких органічних добрив ВНЦ-36, розкидач мінеральних добрив РМД-8 з гумовим транспортером, що має ширину розкидання 36 м та ірландський прес-підбирач McHale V640, що спроможний затюкувати 60 рулонів за годину.

    Учасники і гості виставки могли, як то кажуть, помацати і придбати прямо з виставки універсальний здвижний напівпричеп з гноєрозкидальним механізмом ТЗП-39 «Атлант», тракторний самоскидний напівпричеп ТСП-26, мобільну розчинно-заправочну станцію РЗС-6. Також серед новинок заводу були мобільний, удосконалений і найновіший розвантажувач вагонів РВМ-180, самозавантажувальний напівпричеп-тюковоз ПТ-18, жниварка Olimac Drago GT (Італія) та дорожня комунальна щітка ЩДУ-2400.

     

    Між іншим

    Експерти вітчизняного ринку техніки відзначають, що нині українські компанії-дилери зарубіжної сільгосптехніки зацікавилися власним виробництвом. Зробимо припущення: на цей вид діяльності компанії спонукає державна дотація, що дається аграріям на купівлю техніки вітчизняного виробництва. Отже, компанія «Агро-Темп» (продає техніку 17-ти відомих брендів) розробила, виготовила на власних потужностях і представила в рамках виставки сніговий відвал, що доволі актуально для нашої кліматичної зони. Нинішня зима – яскраве тому свідчення. Тож відвал став оснащенням трактора Zetor.

    Утім, це не єдиний продукт, який виробляє компанія на власних потужностях у нашій країні. У лінійці продукції «Агро-Темп» - ковші, візки та інше обладнання.

    До слова, вітчизняні компанії не просто презентували зразки техніки. Всі моделі – діючі. Як правило, в перший день виставки на стендах особисто побували керівники підприємств і кожне з них мало пропозиції для аграріїв, від яких, часто кажуть, важко відмовитись. Зокрема, це достатньо суттєві знижки на деякі машини і обладнання. Тож на стендах експозиції тривали не лише покази, а й підписання контрактів. Утім, статистика укладених угод поки що невідома. Та це не головне.

    Головне – тенденція. Вітчизняні машинобудівники значно вдосконалили і якісно оновили продукцію, яку виробляють. А отже, у нашого аграрія є вибір.

    Купувати дороге іноземне чи українське за європейськими стандартами, але в рази дешевше в ціні.

     

    Володимир ВІЛЬОВИЧ

     





    Схожі новини
  • Техніка для заготівлі кормів
  • XTender: ефективно і економно
  • 7 найефективніших брендів
  • Agritechnica
  • Еволюція вдосконалення

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Побачити і … купити


На початку лютого наші народні обранці прийняли у першому читанні законопроект №7206 з гучною і патріотичною назвою : «Купуй
українське, плати українцям». Зрозуміло, документ викликав масу емоцій в
суспільстві. Втім, залишимо фахівцям розбір законопроекту «по кісточках» і
спробуємо поміркувати: чи є українська продукція, яку все ж варто купувати?

 

І зробимо це на прикладі техніки для АПК, яку презентували вітчизняні машинобудівні заводи в окремому павільйоні виставки «Зернові технології 2018».

 

 

Жниварки

ПАТ «Бердянські жниварки» - віднині це вітчизняний бренд John Greaves – запропонував аграріям техніку для обробки ґрунту. Для машинобудівників це новий сегмент техніки. Отже, нову дискову борону John Greaves БДСП-8 з цікавістю роздивлялись агровиробники, адже вона призначена для передпосівного та основного обробітку ґрунту (глибина - до 15 см), подрібнення пожнивних залишків і закриття вологи. Транспортна ширина агрегату – 3 м, а робоча - 7,25 м, і це повністю відповідає європейським нормам.

Знаряддя для обробки ґрунту, боротьби з бур'янами і внесення в ґрунт добрив - культиватор КШС-12 – ще одна новинка від John Greaves. Глибина обробки регулюється від 5 до 12 см. Це свого роду інноваційне знаряддя, адже в його конструкції використані елементи, створені кількома світовими брендами: С-подібні стійки - виробництва Case IH, а стрілчасті лапи - Bellota (зусилля на пружину - 82 кг).

На стенді компанії можна було побачити й нові жниварки - ЖНС (для збирання соняшнику) і ЖК-82 (для збирання кукурудзи), а також новий коток-подрібнювач КП-6.

 

Борони

Бренд «Лозівські машини» показали відвідувачам виставки класичні моделі, що вже стали легендарними, і серійні новинки нового покоління широкоформатної агротехніки.

Так, важка зубова борона ЛІРА XL здатна за один прохід виконати 5 операцій. За рахунок уніфікованої рамної конструкції агрегат можна комплектувати шлейф-бороною ЛАРІ. У такий спосіб аграрій отримує практично два знаряддя в одному. Ще один експонат підприємства - універсальна ротаційна борона ДИНАР з шириною захвату 6,4 м і передпосівний культиватор ЧЕРВОНЕЦЬ-8.

Класику боронування на стенді «Лозівських машин» демонстрували дискатори ДУКАТ-6 і легендарна зубова борона ЛІРА-15.

У 2018 році «Лозівські машини» представлять цілий ряд новинок, в їх числі - 8-метровий середній культиватор, 3-метровий глибокорозпушувач ФРАНК-3 і важкі дискові борони ДУКАТ GOLD шириною захвату 4 і 6 метрів.

Запущений в серійне виробництво трейлер Англійської лінійки - ALBION-26 - з літа стане доступний з додатковим пакетом опцій, включаючи шнек для перевантаження зерна, а лінійку доповнить унікальний комбінований причіп-зерноперевантажувач. Ці машини і знаряддя ми, напевне, побачимо на червневій виставці «Агро».

 

Техніка для Mini-till

В ракурсі уваги ПАТ «Ельворті» («Червона зірка») – технологія Mini-till. Саме тому компанія представила на «Зернових технологіях» всі новинки для цієї технології.

Нову зернотукову сівалку Alfa 6 машинобудівники вже показували на осінній виставці AgroExpo-2017 (м. Кропивницький). Робоча ширина сівалки - 6 м: це 40 рядків з шириною міжрядь 15 см. Обсяг бункера для зерна становить 1857 л, для добрив - 946 л. Зернові норми висіву - від 1,5 до 400 кг/га, а для добрив - 25-200 кг/га. Максимальна робоча швидкість сівалки може досягати 12 км/ч, як результат, агрегат здатен обробляти близько 7,2 га/год.

Для мінімальної (Mini-till) технології посіву «Ельворті» пропонує оновлений посівний комплекс Alcor 7,5, який тепер оснащується внутрішніми колесами.

Комплекс призначений для посіву зернових, дрібно - і середньосіменних зернобобових та інших культур, близьких за розміром і нормами висіву до зернових, по стерні, парах, оброблених ґрунтах. Також комплекс забезпечує культивацію і 100%-е підрізання бур’янів на глибину посіву, одночасне внесення в засіяні рядки гранульованих міндобрив, смуговий посів культур, вичісування зрізаних бур’янів, коткування посівів.

Обсяг бункера для зерна становить 5215 л, для добрив - 4415 л. Робоча швидкість досягає 10 км/год, при яких посівний комплекс здатний обробляти близько 7-8 га/год.

Ще одна новинка компанії - універсальна пневматична сівалка Vega 16 Profi з шириною захвату 11,2 м - має сумарну ємність бункерів для насіння 832 л і 1360 л - для добрив. Робоча глибина загортання насіння - від 4 до 10 см. Максимальна робоча швидкість може досягати 9 км/год, за якої сівалка здатна обробляти до 12 га/год.

 

Бункер-перевантажувач

Українсько-британське СП «Egritech» презентувало аграріям 40-кубовий бункер-перевантажувач (БНП-40). Ним компанія розширила лінійку бункерів під різні завдання. БНП-40, зокрема, розрахований під трактори потужністю від 300 к.с.

Відвідувачі змогли оцінити не лише сам бункер, а й якість його покриття. Це головна родзинка бункерів від Egritech. На відміну від конкурентів, компанія наносить стійке до стирання спеціальне покриття, що не боїться тертя і подряпин. Тож після сезону роботи бункер залишається як новенький.

БНП-40 оснащений італійськими редуктором, шнеком і рядом інших деталей. Важливо, що Egritech не став експериментувати і використовує зчіпний пристрій тільки провідного світового виробника, що дозволяє не хвилюватися про будь-які навантаження на гак. Бункер також отримав систему зміни кута нахилу шнека, що дозволяє більш правильно регулювати напрямок потоку зерна при вивантаженні. Сам процес вивантаження займає до 9 хвилин, а висота розвантаження - 4,3 метри.

 

Для комплектації сільгосптехніки

Підшипникову продукцію високого рівня якості та надійності представив на виставці Харківський підшипниковий завод (ХАРП). Підприємство здатне повною мірою забезпечити потреби внутрішнього і зовнішнього ринку в надійних підшипниках агропромислового напрямку. Тож відвідувачі «Зернових технологій» проявили великий інтерес до підшипників HARP AGRO з унікальними системами ущільнень підвищеної герметичності X-SHIELD, які забезпечують стовідсотковий захист підшипника від зовнішніх пошкоджень і збільшують термін безвідмовної роботи підшипників HARP AGRO на 50%.

Сьогодні Харківський підшипниковий завод пропонує актуальні рішення для комплектації сільгосптехніки як вітчизняного, так і імпортного виробництва. Зокрема, на внутрішньому ринку високо цінуються експлуатаційні характеристики корпусних підшипників UC (аналоги YAR, ES (YET), EX (YEL) і лінійки вузлів на базі даних підшипників, а також необслуговуваних ступичних підшипникових вузлів HARP AGRO UNIT, якими комплектується техніка таких виробників, як Lemken, Horsch, Gaspardo, Farmet, Great Plains, Multiva, Väderstad, Bednar, Köckerling, Hatzenbichler, Sunflower, Salford, John Deere, Claas, Case, New Holland та багатьох інших. Тож один із чинників високого попиту на підшипники ХАРП - це можливість комплектації ними імпортних агрегатів.

 

36-кубова бочка

На стенді ще одного українського виробника – «Завод Кобзаренка» (до 2008 р. - українсько-німецьке товариство «Флігель») можна було побачити більше 10 одиниць техніки. Завод представив на суд споживача першу в Україні 36-кубову бочку для води і рідких органічних добрив ВНЦ-36, розкидач мінеральних добрив РМД-8 з гумовим транспортером, що має ширину розкидання 36 м та ірландський прес-підбирач McHale V640, що спроможний затюкувати 60 рулонів за годину.

Учасники і гості виставки могли, як то кажуть, помацати і придбати прямо з виставки універсальний здвижний напівпричеп з гноєрозкидальним механізмом ТЗП-39 «Атлант», тракторний самоскидний напівпричеп ТСП-26, мобільну розчинно-заправочну станцію РЗС-6. Також серед новинок заводу були мобільний, удосконалений і найновіший розвантажувач вагонів РВМ-180, самозавантажувальний напівпричеп-тюковоз ПТ-18, жниварка Olimac Drago GT (Італія) та дорожня комунальна щітка ЩДУ-2400.

 

Між іншим

Експерти вітчизняного ринку техніки відзначають, що нині українські компанії-дилери зарубіжної сільгосптехніки зацікавилися власним виробництвом. Зробимо припущення: на цей вид діяльності компанії спонукає державна дотація, що дається аграріям на купівлю техніки вітчизняного виробництва. Отже, компанія «Агро-Темп» (продає техніку 17-ти відомих брендів) розробила, виготовила на власних потужностях і представила в рамках виставки сніговий відвал, що доволі актуально для нашої кліматичної зони. Нинішня зима – яскраве тому свідчення. Тож відвал став оснащенням трактора Zetor.

Утім, це не єдиний продукт, який виробляє компанія на власних потужностях у нашій країні. У лінійці продукції «Агро-Темп» - ковші, візки та інше обладнання.

До слова, вітчизняні компанії не просто презентували зразки техніки. Всі моделі – діючі. Як правило, в перший день виставки на стендах особисто побували керівники підприємств і кожне з них мало пропозиції для аграріїв, від яких, часто кажуть, важко відмовитись. Зокрема, це достатньо суттєві знижки на деякі машини і обладнання. Тож на стендах експозиції тривали не лише покази, а й підписання контрактів. Утім, статистика укладених угод поки що невідома. Та це не головне.

Головне – тенденція. Вітчизняні машинобудівники значно вдосконалили і якісно оновили продукцію, яку виробляють. А отже, у нашого аграрія є вибір.

Купувати дороге іноземне чи українське за європейськими стандартами, але в рази дешевше в ціні.

 

Володимир ВІЛЬОВИЧ

 





Схожі новини
  • Техніка для заготівлі кормів
  • XTender: ефективно і економно
  • 7 найефективніших брендів
  • Agritechnica
  • Еволюція вдосконалення

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.