Великий виробник курятини компанія «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») підтримує запровадження норми максимального вмісту вологи в охолодженому м'ясі птиці на рівні 4%.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам під час прес-конференції директор ТОВ «Агромарс» Олексій Марченко.
«Ми вважаємо, що норма, яку пропонують розробники українського стандарту - не більше 4% (вмісту вологи в м'ясі - УНІАН), є на сьогодні нормальною і включає в себе всю воду, яка може бути природним шляхом вбрана під час охолодження тушки водним способом», - сказав О.Марченко.
За його словами, деякі учасники ринку пропонують збільшити допустимий показник вмісту вологи до 7%.
О.Марченко нагадав, що на сьогодні використовуються два способи промислового охолодження курятини - повітряно-краплинний (гідроаерозольний) і шляхом занурення в холодну воду. До того ж останній в Україні є більш популярним і передбачає більший вміст вологи в охолодженому м'ясі.
О.Марченко також зазначив, що компанія «Агромарс» використовує обидва способи охолодження тушок, а показники частки вологи при водному охолодженні становлять 2,68%, при повітряно-крапельному - 0,12%.