Аграрний тиждень. Україна
» » Село бідує
» » Село бідує

Село бідує


Учасники всеукраїнських громадських слухань на тему: «Міжнародний рік кооперативів закінчився, підсумки та перспективи» звернулися з листом до Президента, Голови Верховної Ради і Прем'єр-міністра України. В цьому посланні кооператори, науковці, громадські діячі, фермери відзначили низький рівень розвитку обслуговуючої кооперації в Україні. Кількість СОКів залишається мізерною, їх послуги не впливають на ситуацію на ринку сільськогосподарської продукції. Тим часом фінансовим стан дрібних сільгоспвиробників погіршується через монополізацію виробництва продовольчих товарів, про що свідчать низькі закупівельні ціни на молоко, м'ясо, картоплю, овочі. Українське село бідує, тут панують безробіття, безгрошів'я, безвихідь. Зменшується чисельність фермерських господарств, сільських підприємців, молоді та працездатного населення, йдеться у зверненні. Але негативні тенденції розвитку сільської місцевості України можна подолати шляхом розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації. Для цього треба реалізувати відповідну комплексну довготривалу програму, запропонували учасники слухань. Вони висловили побажання, щоб Президент В. Янукович нарешті підписав Закон України №11221 «Про внесення змін до закону України про сільськогосподарську кооперацію», який надає цій формі господарювання статусу неприбуткової і визначає, що продукція, вироблена фермерами та одноосібниками не є власністю кооперативів, що дає змогу уникнути подвійного оподаткування. Учасники також заявили про свою підтримку програми «Рідне село» та направили керівникам держави проект «Програми розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на 2013-2020 роки».





Схожі новини
  • Розвиток кооперації дасть можливість створити 1 мільйон 600 тисяч робочих місць у селах
  • Мінагрополітики: широкомасштабне суспільне обговорення Ініціативи «Рідне село» стане основою державної стратегії розвитку сільгоспкооперації
  • Парламент зарахував сільгоспкооперативи до некомерційних суб'єктів господарювання
  • Микола Присяжнюк: «За умови нормальної організації та стимулювання створення сільгоспкооперативів вигоди отримає і держава, і учасники кооперативу»
  • 2012-й має стати поворотною точкою

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.