Аграрний тиждень. Україна
» » Імпортне насіння підвело українських селян.
» » Імпортне насіння підвело українських селян.

Імпортне насіння підвело українських селян.


Адже воно не витримує української зими. Через це цього року імпорт насіння озимого ріпаку скоротився у 13 разів. Аграрні експерти погоджуються, що попит на імпортне насіння продовжить падати й далі. Бо воно дороге і не витримує наших погодних умов.
До того ж, вимерзлі сходи – не єдина проблема імпортного насіння. Цього тижня імпортне насіння могло «порадувати» аграріїв ще одним сюрпризом. І наслідки могли бути значно жахливішими, ніж вимерзлі сходи, а подекуди, й фатальними. Від отруєння ціаністими сполуками, могла загинути худоба. Бо у 12 тоннах насіння з Росії був знайдений отруйний бур’ян «Сорго алепське», що містить ціаніди. Вантаж багаторічних трав з отрутою було затримано на вантажно-митному терміналі «Тягачів». Любов Мельник, начальник відділу фітосанітарних заходів Держвефітосанітарної служби: «У насінні багаторічних трав козлятнику було виявлено «сорго алепське». Вантаж направлено на очищення від карантинного бур’яну».
[right][/right]





Схожі новини
  • Держсільгоспінспекція: В Дніпропетровській області видано 999 сертифікатів насіння
  • На Волині зняли з реалізації небезпечну люцерну
  • Держсільгоспінспекція: Підготовлено 99% кондиційного насіння високих репродукцій для засіву під урожай 2013 року
  • Лише якісне насіння буде засіяно під урожай 2013
  • 2012 рекордний за площею посівів технічних культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.