Аграрний тиждень. Україна
» » Скасування обмежень щодо імпорту птиці по хворобі Ньюкасла
» » Скасування обмежень щодо імпорту птиці по хворобі Ньюкасла

Скасування обмежень щодо імпорту птиці по хворобі Ньюкасла


У зв”язку з офіційним повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро відновлено статус Естонської Республіки та Республіки Болгарія як територій, вільних від хвороби Ньюкасла 12 березня 2013 р. втратили чинність рішення Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 3 грудня 2008 р. та від 6 серпня 2007 р. про заборону імпорту на територію України птиці та продукції птахівництва з вказаних територій.
Ввезення з цих країн інших вантажів, підконтрольних державній службі ветеринарної медицини, здійснюється відповідно до ветеринарних вимог щодо імпорту в Україну об”єктів ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Хвороба Ньюкасла— гостра висококонтагіозна хвороба птиці ряду курячих, що характеризується вірусемією, явищами геморагічного діатезу, ураженням травного каналу, дихальних органів і центральної нервової системи. До хвороби Ньюкасла сприйнятлива птиця з ряду курячих — кури всіх порід і будь-якого віку, індики, цесарки, фазани, павичі. Водоплавна птиця не хворіє.





Схожі новини
  • Україна заборонила імпорт зерна з трьох регіонів Росії
  • Минулого року в Криму не допущено випадків особливо небезпечних захворювань тварин та птиці
  • Вітчизняні ветеринари ліквідували майже всі найнебезпечніші хвороби тварин в Україні
  • Держветслужба заборонила ввезення коней, продукції та сировини з них із США, Афганістану та Монголії
  • Держкомветмедицини України заборонив ввезення м'ясної сировини з території РФ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.