Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні підвищать рівень підготовки інженерів АПК відповідно до сучасних вимог галузі
» » В Україні підвищать рівень підготовки інженерів АПК відповідно до сучасних вимог галузі

В Україні підвищать рівень підготовки інженерів АПК відповідно до сучасних вимог галузі



Мінагрополітики спільно з аграрними вищими навчальними закладами України удосконалить програми підготовки інженерно-технічних кадрів АПК відповідно до сучасних вимог галузі. Разом із тим, триватиме робота над оновленням матеріально-технічної бази ВНЗ. Про це йшлося під час наради з питань підвищення ефективності системи інженерно-технічного забезпечення АПК та покращення її кадрового потенціалу. Захід відбувся під головуванням директора Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Мінагрополітики Олександра Григоровича.
У нараді взяли участь представники Мінекономрозвитку, МОН, Державного космічного агентства, ректори та декани провідних спеціалізованих ВНЗ, науково-дослідних установ, підприємств сільгоспмашинобудування, громадських організацій та асоціацій.
Учасники обговорили проблеми підготовки фахівців інженерно-технічного забезпечення АПК та розглянули пропозиції щодо удосконалення навчальних програм та їх адаптації до сучасних умов виробництва сільгосптехніки. Також під час наради фахівці проаналізували можливості підвищення престижу та іміджу інженерів-механіків, конструкторів та технологів у сільському господарстві.
Завершуючи нараду, учасники підготували рішення вдосконалити законодавчу базу та нормативно-правові акти з питань навчальних планів з підготовки та перепідготовки інженерно-технічних кадрів в АПК, розробити плани проходження практик на підприємствах вітчизняного сільськогосподарського машинобудування. Також були підготовлені пропозиції до Кабміну щодо оновлення матеріально-технічної бази вищих навчальних закладів.





Схожі новини
  • Владислав Гончаренко: Машинобудування має відповідати "лідерським " вимогам вітчизняних сільгоспвиробників
  • Україна може залучити китайські інвестиції в сільгоспмашинобудування
  • Мінагрополітики та виробники сільгосптехніки обговорили інвестиційні проекти у сільгоспмашинобудуванні
  • Заробітну плату від 10 тисяч гривень отримуватимуть інженери на підприємстві сільгоспмашинобудування
  • Фахівці почали розробляти проект Державної програми розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.