Аграрний тиждень. Україна
» » Держсільгоспінспекція ініціює розробку Програми розвитку декоративного рослинництва
» » Держсільгоспінспекція ініціює розробку Програми розвитку декоративного рослинництва

Держсільгоспінспекція ініціює розробку Програми розвитку декоративного рослинництва


В Державній інспекції сільського господарства України відбувся круглий стіл на тему «Квітково-декоративне розсадництво в Україні. Стан. Перспективи. Державний супровід.». Зокрема учасниками заходу стали представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва, Української корпорації «Укрзеленбуд», Нікітського ботанічного саду, Національного ботанічного саду ім. Гришка, Всеукраїнської спілки виробників садивного матеріалу, громадських організацій та асоціацій.
Перший заступник Голови Держсільгоспінспекції Юрій Марчук відзначив, що головною метою заходу має стати розробка шляхів розвитку та систематизації квітково-декоративного розсадництва та додав, що в цьому напрямку є ще безліч не вирішених питань які спільно потрібно вивчити і в результаті розробити Програму розвитку декоративного рослинництва в Україні яка б допомогла регламентувати світові норми до вітчизняного ринку, а також створити при Департаменті контролю насінництва та розсадництва консультативно-дорадчий орган з цього напрямку.
«Ми готові напрацьовувати разом з Вами рішення які на законодавчому рівні закріплять систему роботи декоративного рослинництва. Цей ринок загалом цікавий і недооцінений на сьогодні тому його необхідно розвивати», - наголосив Юрій Марчук.
На завершення було вирішено проводити такі засідання системно та прийнято рішення щодо проведення комплексних перевірок декоративних розсадників разом з представниками фітосанітарної служби.





Схожі новини
  • Сертифікати відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки будуть безстроковими
  • Сформовано Державний реєстр виробників насіння і садивного матеріалу
  • Держсільгоспінспекція допоможе розробити проект саду та провести необхідну експертизу
  • Держсільгоспінспекція: Інспекції повинні займатись безпосередньо інспекційними функціями і перестати бути в області «статистами»
  • Держсільгоспінспекція прагне стати партнером для агровиробників у вирішенні питань

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.