Сезонне збільшення виробництва молокосировини у II кварталі 2013 року, може обумовити певне зниження цін всі види молочних товарів.
За даними моніторингу Держстату, упродовж січня-березня 2013 року середня родздрібна ціна на молоко жирністю 2,5% зросла на 2,0% і на 29 березня 2013 року становила 7,10 грн./кг, на масло вершкове жирністю 72-73% - знизилась на 0,1% (56,41 грн./кг), на сир м’який жирністю 9% - зросла на 0,5% (43,92 грн./кг).
Вітчизняне виробництво молока у січні-лютому 2013 року склало 1222,5 тис. тонн, що на 1,3% більше ніж за аналогічний період 2012 року.
Основний обсяг виробництва молока зосереджений у господарствах населення (близько 70%)
У січні-лютому 2013 року в Україну було імпортовано близько 67 тис. тонн молокопродуктів в перерахунку на молоко (на 7,7% більше ніж у січні-лютому 2012 року), експорт склав близько 92 тис. тонн (відповідно на 20,8% менше). У структурі імпорту майже 91,7% займаюють сири та масло, експортуються в основному сири (88,4% від загального обсягу).
Фонд споживання молока і молокопродуктів населенням у січні-лютому 2013 року склав 1068 тис. тонн (на 1,4% більше проти відповідного періоду минулого року).
Споживання молока і молокопродуктів в перерахунку на молоко у 2013 році очікується на рівні 217,5 кг на особу, що на 1,2% більше ніж у 2012 році.