Аграрний тиждень. Україна
» » Як відродити виноградарство
» » Як відродити виноградарство

    Як відродити виноградарство


    Безліч проблемних питань прозвучало під час всеукраїнської наради провідних фахівців виноградарства та садівництва в Національному науковому центрі Нікітського ботсаду. Автономія виробляє всього один кілограм винограду на одного жителя республіки, а за нормативами мала б продукувати вісім. Та як цього досягти, адже на півострові — дуже старі виноградники, майже половині з яких — за чверть віку? 14 тисяч гектарів лози вже втратили промислову продуктивність. Відчутно скорочуються приморські плантації через зсуви й незаконні забудови.
    Тож треба замінити майже 60% усіх насаджень хоча б до 2025 року, вважають науковці.
    Нині щорічний валовий збір винограду в Криму становить 90-100 тис. тонн, з невисокою середньою урожайністю 52 центнери з гектара. А щоб задовольнити потреби торгівлі і промисловості в кримському винограді, треба збирати щороку по 300 тисяч тонн. Із 125 млн. літрів вина, що продається в країні за рік, понад 50% — фальсифікат, свідчить статистика. Понад 70% проданого коньяку виготовлено з імпортного спирту сумнівного походження. Так що ми п'ємо?
    За підсумками цього засідання в травні у Криму відбудеться виїзна колегія Мінагропроду





    Схожі новини
  • Цьогоріч зберуть більше винограду
  • У Криму збираються зібрати рекордний урожай овочів
  • У Криму ухвалили Програму розвитку виноградарства й виноробства до 2025 року
  • Цьогоріч в Україні зберуть великий урожай винограду
  • У Криму вимерзли на 60-90% персики, абрикоси, виноград і яблуні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Як відродити виноградарство


Безліч проблемних питань прозвучало під час всеукраїнської наради провідних фахівців виноградарства та садівництва в Національному науковому центрі Нікітського ботсаду. Автономія виробляє всього один кілограм винограду на одного жителя республіки, а за нормативами мала б продукувати вісім. Та як цього досягти, адже на півострові — дуже старі виноградники, майже половині з яких — за чверть віку? 14 тисяч гектарів лози вже втратили промислову продуктивність. Відчутно скорочуються приморські плантації через зсуви й незаконні забудови.
Тож треба замінити майже 60% усіх насаджень хоча б до 2025 року, вважають науковці.
Нині щорічний валовий збір винограду в Криму становить 90-100 тис. тонн, з невисокою середньою урожайністю 52 центнери з гектара. А щоб задовольнити потреби торгівлі і промисловості в кримському винограді, треба збирати щороку по 300 тисяч тонн. Із 125 млн. літрів вина, що продається в країні за рік, понад 50% — фальсифікат, свідчить статистика. Понад 70% проданого коньяку виготовлено з імпортного спирту сумнівного походження. Так що ми п'ємо?
За підсумками цього засідання в травні у Криму відбудеться виїзна колегія Мінагропроду





Схожі новини
  • Цьогоріч зберуть більше винограду
  • У Криму збираються зібрати рекордний урожай овочів
  • У Криму ухвалили Програму розвитку виноградарства й виноробства до 2025 року
  • Цьогоріч в Україні зберуть великий урожай винограду
  • У Криму вимерзли на 60-90% персики, абрикоси, виноград і яблуні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.