Купувати полуницю в супермаркетах та офіційних ринках радять городянам санітарні лікарі. Адже перед тим, як пропонувати покупцю, її там перевіряють на вміст нітратів та радіоактивність. Проте багато хто віддає перевагу ягодам, вирощеним не промисловим способом, а бабусями на власних грядках. Полуничний сезон у самому розпалі й від покупців відбою немає. Змітають усю — у бабусь, у фермерів й у перекупників. Ціна — ось що цікавить передусім — адже люди беруть по декілька кілограмів — варити варення, компоти та заморожувати ягоди на зиму. У фермерів сертифікатом якості ніхто й не цікавиться. Екологічність продукту — питання довіри між виробником та покупцем. Селяни, які продають своє, божаться: ніякою хімією полуницю не поливали. Документи на полуницю начебто є в перекупників. Їх навіть можна подивитися, але не тут й не зараз. Полуниці не властиво накопичувати нітрати в ягодах — кажуть санітарні лікарі. З точки зору вміста хімікалій вона набагато безпечніша, ніж ранні овочі та зелень. Тож через нітрати отруїтися майже неможливо. Але є важлива умова. Полуничний сезон триватиме ще максимум днів 10. Й при тому, що в селян ягоди скуповують по 5—8 гривень за кіло, в місті таких цін не буде.