Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні буде створено науково-навчальний консорціум
» » В Україні буде створено науково-навчальний консорціум

В Україні буде створено науково-навчальний консорціум


Вчора на засіданні Кабінет міністрів України ухвалив постанову про утворення Навчально-науково-виробничого комплексу «Всеукраїнський науково-навчальний консорціум». Головним розробником документу виступило Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Створення Консорціуму є першим кроком до реалізації Концепції реформування і розвитку аграрної освіти та науки. А ухвалена постанова сприятиме підвищенню якості підготовки фахівців, поєднанню наукового та навчального потенціалу університетів, інститутів та успішних сільськогосподарських підприємств. Окрім цього завдяки Консорціуму вирішиться проблема бази для набуття практичних навиків студентами та аспірантами, а також для науково-дослідної діяльності вчених
На переконання урядовців, ухвалення цієї постанови дасть можливість вирішити питання з реформуванням та розвитком аграрної освіти та науки, як складової єдиного освітнього простору, створити цілісну вертикально інтегровану систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК і досягти необхідного рівня забезпечення аграрної галузі висококваліфікованими фахівцями з вищою освітою. Також завдяки документу буде забезпечено трансфер наукових та інноваційних розробок в агропромислове виробництво.





Схожі новини
  • Засідання дискусійного клубу «Аграрна освіта на ринку праці»
  • У Луганську схвалили ініціативу створення Донбаського навчально-науково-виробничого комплексу
  • На Львівщині створюється потужний центр європейської аграрної освіти
  • Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій буде реорганізовано
  • На базі Глухівського коледжу буде створено агротехнічний інститут

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.