Споживання вироблених в Україні м’яса і м’ясопродуктів може збільшитися завдяки нарощенню виробництва яловичини, курятини та свинини. У поточному році цей показник зросте майже на 6% і досягне 2,4 мільйона тонн. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Окрім економічної складової державних програм підтримки тваринництва, важливим є їхній ефект для споживачів. Адже, з одного боку, є бюджетні дотації за вирощених та зданих на забій тварин, селяни отримують реальні гроші. А з іншого, нам важливо, аби українці споживали більше вітчизняного м’яса. І поступово цей показник вдається збільшити», – зазначив Міністр. За словами очільника відомства, цьогоріч в Україні зросте споживання м’яса однією особою майже на 1 кілограм – до 55,3 кілограма. І закріпити таку позитивну тенденцію стало можливим завдяки внутрішньому зростанню виробництва м’яса. «До кінця поточного року виробництво м’яса в Україні досягне 2,4 мільйона тонн. А це на 5,8% більше, ніж торік. Таким чином, завдяки державним програмам підтримки, нам вдалося остаточно закріпити тенденцію до зростання у тваринництві. Тому ми і надалі працюватимемо над розширенням існуючих програм та розробкою нових», – наголосив Микола Присяжнюк.