Птахогосподарства України поступово нарощують виробництво м’яса курятини та курячих яєць. Так, станом на 1 листопада 2012 року в Україні вироблено 924,6 тисячі тонн курятини, що на 5% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Окрім того, за 9 місяців 2012 року експорт курятини зріс на 13,4%. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Дуже важливо, що нам вдалося закріпити тенденцію до нарощування виробництва м’яса у різних формах господарств. Особливо варто відзначити тенденцію зростання виробництва української курятини, що сприяє імпортозаміщенню на внутрішньому ринку та збільшенню експорту цієї продукції. Так, станом на 1 листопада 2012 року в Україні вироблено 924,6 тисячі тонн курятини, що на 47,0 тисячі тонн, або на 5%, більше порівняно з аналогічним періодом минулого року», − поінформував Микола Присяжнюк.
Також Міністр наголосив, що нарощення виробництва курятини дозволило збільшити її експорт.
«За 9 місяців поточного року Україна експортувала 46570 тонн м’яса птиці, що на 5510 тонн, або 13,4%, більше порівняно з аналогічним періодом минулого року», − наголосив Микола Присяжнюк.
Очільник відомства додав, що на сьогодні вітчизняні сільгоспвиробники постачають курятину до 23 країн світу. Найбільше закуповують української курятини Росія, Казахстан, Молдова, В’єтнам, Узбекистан, Ліберія, Білорусь, Киргизстан та Грузія.